Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Riyadh

Vliegtickets naar Riyadh Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Riyadh

Riyadh is de hoofdstad van Saudi-Arabië en is één van de grootste steden van het Midden-Oosten. De stad is gesticht in de 15e eeuw en vernoemt naar een van de stammen die in het gebied woonden. In 1932 werd het gebied van Riyadh veroordeeld tot een koninkrijk door de jonge Saudische koning Abdulaziz ibn Saud. Hoewel de stad al een lange geschiedenis heeft, begon het pas op te delen in de tweede helft van de 20e eeuw.

Op dit moment is Riyadh een kosmopolitische stad en is het een centrum van politieke, financiële, commerciële en sociale activiteiten in het Midden-Oosten. Het biedt niet alleen een bedrijfsleven, maar ook kunst en cultuur, ondersteund door vernieuwende infrastructuur. Met zijn hoge levensstandaard en de vele vermaakoplossingen, is Riyadh een van de meest bezochte steden in het Midden-Oosten.

Waarom Riyadh?

Riyadh is de plek om te zijn als je op zoek bent naar een vleugje geschiedenis en culinaire verleidingen. De stad heeft een dynamische combinatie van moderne gebouwen en kleurrijke meubels en kunstwerken, waardoor het een unieke ervaring biedt voor bezoekers. Je kunt genieten van de beste keuken van het Arabische schiereiland, evenals etniciteiten uit de hele wereld.

Riyadh biedt ook een scala aan activiteiten voor degenen die de avontuurlijke levensstijl waarderen. Of je nou houdt van snowboarden op de berg, of kamperen in de woestijn, er is hier altijd wel iets te doen. Natuurliefhebbers zullen ook genieten van de prachtige bergen rondom de stad en de verschillende nationale parken die direct toegang geven tot de omgeving.

5 bezienswaardigheden in Riyadh die je moet zien

Riyadh is een stad vol geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden. Hier zijn vijf ervan die je moet bezoeken als je inslaat in de stad:

  • Masmak Fort: Dit fort is gebouwd uit stevig leem en moddersteen en staat al sinds de 19e eeuw in de stad. Het is een prachtig voorbeeld van traditionele Saudische architectuur.
  • Koninklijk Paleis: Het Koninklijk Paleis, ook wel Saadiah genoemd, is de residentie van de koning van Saudi-Arabië. De buitenkant is een schil van vele verschillende prachtige bouwmaterialen, waaronder marmer, koper en onyx.
  • Yasmeen: Yasmeen, de oude stad in het centrum van Riyadh, biedt bezoekers inzicht in de stedelijke geschiedenis van de stad. Er zijn verschillende kleine winkels en theehuizen, evenals prachtige mannenhuizen.
  • Nasseem tuin: Nasseem Tuin is een gezellige park aan de oever van de Wadi Hanifah-rivier en heeft een schilderachtig landschap met oude bomen, wilde bloemenvelden en weiden met vee.
  • Murabba Paleis: Dit paleis bestaat al sinds de 20e eeuw en is gebouwd volgens traditionele Arabische architectuur. Het is een perfect voorbeeld van authentieke Saudische kunst en architectuur.

5 restaurants in Riyadh welke je moet bezoeken

Het eten in Riyadh biedt de perfecte balans tussen Saudische en internationale keukens. Hier zijn vijf restaurants die een echte proeverij zullen zijn:

  • Gazebo: Met een unieke combinatie van authentieke Saudische gerechten en wereldkeuken, biedt Gazebo een magische mix van lokale en internationale smaken.
  • Fursan: Dit restaurant biedt sfeervolle meubels en een uitgebreide internationale kaart. De chef-koks hier bereiden authentiek Saudische gerechten van lokale ingrediënten, evenals specialiteiten van over de hele wereld.
  • Al Thuraya: Genesteld in het hart van Riyadh, biedt Al Thuraya de perfecte afwisseling tussen invloeden uit het Midden-Oosten en landen uit Azië.
  • Shah: Of je nou houdt van lekkere authentieke Keralese gerechten, of liever iets wat meer in Azië geïnspireerd is, in Shah krijg je de beste Keralese kookkunst in de stad.
  • Sultan Garden: Met een prachtige tuin en uitgebreide kaart van heerlijke Aziatische gerechten, is dit restaurant een leuke optie voor degenen die op zoek zijn naar een unieke maaltijd ervaring.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Riyadh?

Riyadh heeft het drukste vliegveld in het Midden-Oosten, King Khalid International Airport. Het ligt op slechts 29 km van de stad, wat een mooie en gemakkelijke verbinding maakt voor de bezoekers. Er is ook een buslijn die reizigers van het vliegveld naar de stedelijke gebieden brengt.

Ook is er King Fahd International Airport, dat op 39 km van Riyadh ligt. Deze luchthaven heeft een verscheidenheid aan internationale en binnenlandse vliegtuigmaatschappijen die bezoekers ir aan de stad en andere plaatsen in Saudi-Arabië brengen. Daarnaast zijn er ook kleinere vliegvelden zoals Al Qurayyat International Airport en Arar International Airport, die druk bezocht worden door de lokale bevolking en toeristen.

Riyadh
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal