Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Salt Lake City

Vliegtickets naar Salt Lake City Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Salt Lake City

Salt Lake City is gelegen in het zuidwesten van Utah en is de grootste stad in de staat. Het is de thuisbasis van de bekende Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. De stad is oorspronkelijk opgericht door afstammelingen van de kerk in 1847. Toen ze aankwamen, vertelden hun religiöze leiders dat dit een geschikte plek was om een nieuwe gemeenschap te stichten. Ze bouwden straten die op een karrenspoorpatroon leken en ze gebruikten de rest van hun ruwe gereedschappen om meerderheden te krijgen.

Participants in slavernij en andere conflicten werden aangetrokken bij het initiatief, beloofd met met veelbelovende economische, maatschappelijke en spirituele kansen. Salt Lake City kreeg officieel stadsrechten en later de status van de hoofdstad van de staat, Utah. De stad heeft sindsdien een enorme economische, industriële en culturele ontwikkeling ondergaan.

Waarom Salt Lake City?

Salt Lake City is zeker een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Utah. Niet bepaald alleen vanwege de historische Architectuur, of de enorme bergbestemmingen, maar ook vanwege de prachtige culturele activiteiten die dagelijks in de stad plaatsvinden. In de stad vinden regelmatig culturele evenementen plaats.

Verder zijn er ook verschillende andere aantrekkelijkheden waarom mensen het leuk vinden om Salt Lake City te bezoeken. Er zijn vele verschillende dingen te doen. Of je nu wil genieten van de natuur en kamperen, tot winkelen in eindeloze winkelcentra of gewoon lekker loungen door cafes te bezoeken, je bent in Salt Lake City aan het juiste adres.

Salt Lake City heeft het allemaal, en het is een stad waar maar weinig mensen even gaan wonen. Er is een meer liberaal alternatief voor de conservatieve kant van Utah, zonder dat mensen zich gedwongen voelen om hun religieuze overtuigingen te laten varen. Salt lake City biedt mensen die ervoor kiezen om permanent of voor een lange tijd hier te blijven, de mogelijkheid om te forceren of te verkrijgen wat de ideale levensstijl is voor hen in deze omgeving. Je kunt jezelf thuis voelen in dit gebied.

5 bezienswaardigheden in Salt Lake City welke je moet zien

1. De Heilige Tabernakel. De Tabernakel is een academisch architectonisch meesterwerk en een van de bekendste toeristische bestemmingen van de stad. Het stadhuis staat op de National Register of Historic Places.
2. Het Utah State Capitol Museum. Het Utah State Capitol Museum is een van de best bezochte toeristische attracties in Salt Lake City. Hier kun je het zorgvuldig geretoucheerde en heringerichte gebouw in oude stijl bezichtigen.
3. De Letitia Building. Deze plaats is een prachtige voorbeeld van de historische architectuur in de stad en staat ook op de National Register of Historic Places.
4. De Wasatch Mountains. De Wasatch Mountains maken deel uit van de Rocky Mountains en bieden een adembenemend uitzicht over Salt Lake City. Door de Wasatch Mountains neem je eenvoudig een mooie wandeling of een fietsroute.
5. The Living Planet Aquarium. In dit aquarium kun je schildpadden, boten, roofvissen, kleine watervogels, walvissen, scholen vis en vele andere soorten dierentuinen zien. Het aquarium is ook thuis van zeemeerminzwemshows.

5 restaurants in Salt Lake City welke je moet bezoeken

1. Copper Onion. Copper Onion is een veelgeprezen restaurant dat aan de westkant van de stad is gevestigd. Hier genieten gasten van de lokaal gebrouwen bieren en heerlijke gerechten gebaseerd op plaatselijke producten.
2. The Great Saltair. The Great Saltair is een trendy restaurant dat een mengeling biedt van authentieke Indiase gerechten en de klassieke Amerikaanse keuken.
3. Aristo’s. Aristo’s is een modern Grieks restaurant dat heerlijke gerechten aanbiedt, geïnspireerd op de authentieke klassieke recepten.
4. Franck’s. Franck’s is een gezellige garderobe die wordt gewaardeerd om zijn onverslijtbare 26-item-saladebar.
5. Silver. Silver is een restaurant dat de te behagen hartige trek heeft, kleurrijke kleren en goede service, dat de bezoekers helpt de fantasie vorm te geven, zoals de herfstsalades, de combinatie schotels en speciale koude drankjes.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Salt Lake City?

De dichtstbijzijnde luchthaven met commerciele vluchten is de Salt Lake City International Airport. De luchthaven is erg druk en de terminal biedt meer dan 1000 dagelijkse vluchten naar bestemmingen in binnen- en buitenland. De luchthaven is ook regelmatig beoordeeld als een van de beste luchthavens ter wereld.

In de buurt is er ook de Ogden-Hinckley Regional Airport. De luchthaven ligt op 45 minuten rijden van Salt Lake City en wordt voornamelijk gebruikt voor vrijetijdsactiviteiten en chartervluchten. Er worden ook wat kleinere vluchten uitgevoerd naar stadjes in Utah en andere staten.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal