Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar San Francisco

Vliegtickets naar San Francisco Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van San Francisco

San Francisco is een diverse stad die een interessant een rijke geschiedenis heeft. De stad ontstond als een handels- en transportcentrum in 1839 en heeft een grote bijdrage gehad aan de gebeurtenissen in de stad. San Francisco is tot op heden een belangrijke havenstad en is zelfs een favoriete bestemming voor toeristen.

In het begin waren er in de stad alleen de inheemse Ohlone-stammen gevestigd en was er niet veel meer te doen dan het vissen, jagen en verzamelen. Pas in 1839 kwam de eerste groep kolonisten aan om hun handel te vestigen. Ze kregen relatief snel hun vergunningen en vaartuigen om toe te staan dat ze verder konden reizen. Toen ze aankwamen, werd het gebied Yerba Buena genoemd.

Pas in 1847, toen de meeste van de kolonisten al gevestigd waren,onthulde de commandant Richard B. Mason de naam San Francisco en wordt dit nog steeds gebruikt. Vrij snel daarna, in 1848, kwam de goudkoorts in de dalen van Sierras, dat betekende dat een groot aantal kolonisten die naar Californië trokken om goud te zoeken naar San Francisco aankwamen. Dit was de start voor de economische en bevolkingsgroei in de stad.

Waarom San Francisco?

San Francisco is een fascinerende stad met veel mogelijkheden voor bezoekers. De stad biedt een kleurrijke cultuur, samen met prachtige natuurlijke landschappen en een dynamische stad om te verkennen. Hier zijn enkele voordelen van het bezoeken van San Francisco:

 • Cultuur: San Francisco heeft een rijke geschiedenis die duidelijk voelbaar is in de stad. Er zijn verschillende musea en kunstgalerijen die kunstwerken, geschiedenis, architectuur en meer tentoonstellen.
 • Natuur: San Francisco is omringd door verschillende prachtige landschappen. Zo is er Muir Woods National Monument, dat een prachtig bos met oude redwood bomen bevat. En er zijn ook de prachtige stranden in de stad zoals Ocean Beach en Baker Beach.
 • Lifestyle: San Francisco staat ook bekend om zijn dynamische en avontuurlijke levensstijl. Er zijn verschillende activiteiten die bezoekers kunnen ondernemen, van het lopen van de San Francisco marathon, het beklimmen van de soortelei en het bezoeken van renommee musea.

San Francisco heeft de perfecte mix van interessante activiteiten, culturele gebeurtenissen, ontspannende plekken en dynamische bezienswaardigheden. De stad wordt daarom door zowel toeristen als lokalen geliefd.

5 bezienswaardigheden in San Francisco die je moet zien

Er zijn vele bezienswaardigheden in San Francisco die een bezoek waard zijn. Hier zijn vijf van de meest bezochte.

 • Golden Gate Bridge: De Golden Gate Bridge is een wereldberoemde brug die de stad San Francisco met het noorden van Californië verbindt. Het is een van de bekendste monumenten van de stad en het biedt ook schitterende uitzichten op de stad.
 • De Ferry Building: De Ferry Building is een van de oudste gebouwen in de stad. Het biedt ook een enorme selectie van restaurants en winkels.
 • Lombard Street: Lombard Street is een lange, kronkelige weg in San Francisco, bekend om zijn haarspeldbochten en historische uitstraling.
 • Of Square: Of Square is een historisch plein, bekend om zijn vele kunstgalerijen, restaurants, winkels en banken.
 • Alcatraz Island: Alcatraz Island is een voormalig federaal gevangenis. Het heeft een lange en interessante geschiedenis en biedt prachtige uitzichten op de Golden Gate Bridge en de rest van de stad.

5 restaurants in San Francisco welke je moet bezoeken

San Francisco is ook bekend om zijn uitstekende selectie van restaurants. Hier zijn vijf van de meest bezochte en populaire.

 • House of Prime Rib: De House of Prime Rib is een van de populairste restaurants in San Francisco. Het biedt echte San Francisco stijl kost, zoals biefstuk, varkensvlees, kip en zeevruchten.
 • House of Nanking: House of Nanking is een kleurrijk, klein restaurant dat authentieke Sichuan-gerechten uit China serveert.
 • Frances: Frances is een farm-to-table restaurant dat voornamelijk Californische gerechten serveert.
 • Zuni Café: Zuni Café is een stijlvol restaurant op Lexington Street en is bekend om zijn verse ingrediënten en unieke gerechten.
 • Tosca Café: Tosca Café is een restaurant met een merkwaardige ambiance, bekend om hun Italiaanse gerechten en grote selectie cocktails.
 • §§

Welke luchthavens heb je in de buurt van San Francisco?

San Francisco heeft twee binnenlandse luchthavens: San Francisco International Airport (SFO) en Oakland International Airport (OAK). De SFO is de grootste luchthaven van de twee en is de centrale hub voor veel vluchten in de regio en de hele Verenigde Staten. De OAK is de tweede grootste luchthaven in de regio, waarvan de meeste vluchten naar steden in het westen van de VS gaan.

San Francisco
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal