Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar San Jose

Vliegtickets naar San Jose Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van San Jose?

San Jose, ook wel bekend als de groene stad in Bay Area, is de grootste stad in zowel Noord-Californië als de Silicon Valley. Het ontstaan van San Jose dateert van 1777 toen de Spanjaarden de missie Santa Clara de Asís stichtte. In 1839 werd San Jose als de eerste gouverneur van Californië erkend. De stad diende als de hoofdstad van Californië tot 1851, toen de hoofdstad naar Los Angeles werd verplaatst.

De economische transformatie van San Jose, van de spanning om middelen te winnen om de Spaanse en Mexicaanse kustlanden te verstevigen, naar dat van relatief arm Afro-Amerikaans, Mexicoans en Porto Ricaans tot dat van Silicon Valley, begon in 1951, toen William Shockley vestigde de eerste commerciële semi-conductor fabriek ter wereld. De economie van San Jose diversifieerde vervolgens, met hoogwaardige electronica componenten vervaardigd door bedrijven zoals Hewlett Packard, Apple Computers, Adobe, LinkedIn, eBay, en PayPal, vanuit de kleine teeltstad uit te groeien tot de technologische hoofdstad van de wereld.

Waarom San Jose?

San Jose is een van de meest diverse steden in Amerika. Slimme beleidsmaken hebben San Jose uitgeroepen tot de thuisbasis van de beste bedrijven en entrepreneurs. Gezien het klimaat, het vele onderzoek en de ontwikkeling van technologie in het gebied, is er een potentieel dat San Jose een leidende rol in de wereldeconomie blijft spelen. San Jose heeft ook een gezond bedrijfsklimaat. Beroemde bedrijven, waaronder Netflix, IBM, Cisco Systems, Samsung, eBay en Adobe Systems, zijn over de hele wereld actief.

Het klimaat in San Jose is er een waar mensen graag genieten. Met heldere lucht en meer dan 340 dagen per jaar zon, is het voor veel mensen aantrekkelijk om te wonen en recreatie te bedrijven. Bovendien heeft de stad aantrekkelijke bezienswaardigheden, musea en parken, met tal van uitstapjes voor mensen van alle leeftijden. Het openbaar vervoer is ook uitgebreid en betaalbaar, waardoor het verplaatsen in de stad gemakkelijk en voordelig is.

5 Bezienswaardigheden in San Jose die je moet zien?

De bezienswaardigheden van San Jose kunnen misschien worden overweldigend. Maar hier zijn 5 die u niet mag missen als u in de buurt bent!

1. Le Coyote Point Park – Dit schitterende park ligt aan de baai van San Francisco en biedt een prachtig uitzicht op de baai van San Francisco, Alcatraz en het Golden Gate Bridge.

2. Rosicrucian Egyptian Museum – Het museum bevat meer dan 4000 stukken Egyptische kunst.

3. Children’s Discovery Museum – Een museum met een lage drempel voor kinderen, waar ze kunnen experimenteren met informatie, technologie, kunst, muziek en de wetenschap.

4. San Jose Flea Market – De San Jose flea market biedt veel vintage, kunst en leuke souvenirs waardoor het perfect is voor souvenir winkelen.

5. Municipal Rose Garden – Dit is een geweldig park om in het voorjaar, mede dankzij de twintigduizend rozen.

5 restaurants in San Jose welke je moet bezoeken?

1. Pizza Bocca Lupo – De pizza’s hier zijn vers en lekker, de perfecte plek voor een avondje uit in de stad.

2. Lyfe Kitchen – Een gezond restaurant dat je een verscheidenheid aan lokale, duurzame ingrediënten biedt.

3. The Table – Een modern restaurant dat een geweldige visuele ervaring combineert met voedzame recepten.

4. Mezcal – Een prachtig, hipster-y Mexicaans restaurant met een verscheidenheid aan tequila en mezcal cocktails.

5. Zona Rosa – Een ontspannen sfeer, eerlijke gerechten en een uitmuntende drankselectie.

Welke luchthavens heb je in de buurt van San Jose?

San Jose is gelegen in de buurt van verschillende luchthavens, waaronder:

  • Mineta San Jose International Airport – Deze luchthaven is de belangrijkste luchthaven in de regio, met meer dan 11 miljoen passagiers die jaarlijks heen en weer gaan tussen San Jose en andere steden over de hele wereld.
  • Oakland International Airport – Deze luchthaven biedt dagelijkse vluchten naar meer dan 60 bestemmingen wereldwijd.
  • San Francisco International Airport – Deze luchthaven is de grootste luchthaven in de regio en biedt dagelijkse vluchten naar meer dan 80 landen wereldwijd.
  • Sacramento International Airport – Deze luchthaven biedt intercontinentale vluchten naar meer dan 15 bestemmingen wereldwijd.
  • Norman Y. Mineta San Carlos Airport – Deze luchthaven biedt regionale vluchten binnen de staat Californië.
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal