Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Santiago de Chile

Vliegtickets naar Santiago de Chile Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Santiago de Chile

Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili en werd gesticht in 1541. De stad werd vernoemd naar de profeet Santiago en is een prachtige mix van moderne metropool en koloniale geschiedenis. De stad was de zetel van de Spaanse kroon in het koloniale Chili.

Er is veel geschiedenis om Santiago de Chile dat teruggaat tot de pre-Columbiaanse tijd. Voor de komst van de Conquistadores, waren er al verschillende inheemse culturen die in het gebied leefden. De Mapuche, die het gebied al duizenden jaren bewoonden, staal tot op de dag van vandaag een machtige en weerbarstige groep in chili. Uiteindelijk werden ze verdreven naar het zuiden, die grond was beschikbaar gesteld door de koning van Spanje, Charles V, om de stad Santiago te stichten.

Santiago de Chile ontwikkelde zich snel na de stichting in termen van economie, cultuur en architectuur. De stad groeide gestaag als handelscentrum voor de koloniale Spaanse koning en onderging grote veranderingen in de 19e eeuw, waaronder de verbruikerscultuur en sociale bewegingen. Meer recent heeft de stad opmerkelijke modernisatie ondergaan en is de economie geavanceerd als gevolg van de lokale industrie en het toerisme.

Waarom Santiago de Chile?

Santiago de Chile wordt wellicht het beste omschreven als een stad vol eindeloze mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een culinaire avontuur, een onvergetelijk outdooravontuur of een cultureel overdonderende stad, Santiago heeft je veel te bieden.

Van de prachtige architectuur, de energieke nachtelijke sfeer en de wereldberoemde voedselscene tot de vele buitenactiviteiten die het gebied te bieden heeft, Santiago de Chile heeft een steeds groeiende reputatie als een van ’s werelds meest cultureel gevarieerde bestemmingen.

Daarnaast biedt de stad ook een breed scala aan winkelmogelijkheden. Er zijn verschillende openluchtmarkten waar toeristen en lokale bevolking kunnen ontdekken wat de stad te bieden heeft. Hoewel zoals in vele steden, komt het meeste toerisme voort uit de grote internationale luchthaven van de stad.

5 bezienswaardigheden in Santiago de Chile die je moet zien

1. Santa Lucia-heuvel: Een van de meest opvallende attracties in Santiago is deze koloniale burcht dat op een heuvel ligt. Bezoekers die de lange klim de 123eeuwen oude heuvel opdagen worden beloond met prachtige uitzichten over de -Valparaiso baai.

2. Cerro San Cristóbal: Deze heuvel heeft een grote bronzen standbeeld van de heilige Johannes dat helemaal bovenaan staat. Bezoekers kunnen hier genieten van adembenemende uitzichten over de stad en het kunstwerk van het beeld in persoon bewonderen.

3. Plaza de Armas: Dit is de oudste plein in de stad en omgeven door het koninklijk paleis, een 15e eeuwse kathedraal en het Plaza de armas museum.

4. Parque cultural de Valparaise: Dit is een kunstenaarsdorp met verschillende gebouwen en openluchtgalerijen die gasten in hun lap van luxe kunnen genieten.

5. La Moneda: Deze koloniale gebouw uit 1784 is waar de president van Chile bont wonen is. Elke bezoeker die van culturele geschiedenis houdt , moet La Moneda bezoeken.

5 restaurants in Santiago de Chile welke je moet bezoeken

1. Viticcio: Viticcio heeft een trendy nieuwe Sardiniaanse restaurant met moderne Italiaanse gerechten met Aziatische influenties.

2. Alegre: Alegre is een kleurrijk restaurant dat bekend staat om zijn Argentijnse fijnproeversgerechten.

3. Ambrosia: Ambrosia is een gerenommeerd restaurant met een Frans, mediterraan en Aziatische fusion- culinaire ervaring.

4. El Club: El Club is een restaurant dat bekend staat om een verscheidenheid aan vleesgerechten.

5. Azul profundo: Azul Profundo heeft een uitgebreid aanbod aan de lokale visgerechten en Thaise curries.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Santiago de Chile?

Santiago de Chile heeft twee officiële internationale luchthavens; Comodoro Arturo Merino Benítez International Airport (SCL) en El Tepual International Airport (PMC). SCL ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het centrum van Santiago, terwijl PMC op ongeveer anderhalf uur van de stad ligt. Er zijn ook een aantal regionale luchthavens, waaronder de chagual luchthaven en een aantal verschillende andere luchthavens in het noorden van Chili.

Santiago de Chile
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal