Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Sao Paulo

Vliegtickets naar Sao Paulo Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Sao Paulo?

Sao Paulo is de grootste stad en economisch centrum van Brazilië. Het is de op twee na grootste stad van het Amerikaanse continent, na Mexico-Stad en New York. De stad is genoemd naar Saint Paul of São Paulo van de Paulus.

Sao Paulo is de thuishaven van de Italiaanse migranten die kwamen vanaf de 19e eeuw. De Italiaanse gemeenschap zich gevestigd in Sao Paulo heeft een grote invloed gehad op de stedelijke cultuur in Brazilië. De stad groeide verder in de 20e eeuw.

In 1896 werd de stad formeel geïnstitutionaliseerd door de Braziliaanse grondwet. Een constitutionele verandering in deze periode toonde Sao Paulo als de hoofdstad van Brazilië meer macht. In de jaren die volgden groeide van Sao Paulo meer als een economisch centrum, naast Rio de Janeiro als een politiek en cultureel centrum.

Waarom Sao Paulo?

Sao Paulo is een van de meest populaire bestemmingen in Brazilië. De stad lijkt een beetje op New York en Parijs. Het is slechts gedeeltelijk waar. Sao Paulo is een uitstekende plaats om bezoekers meer te laten leren over de geschiedenis en cultuur van het land.

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Sao Paulo is het entertainment-aanbod. Het is een thuisbasis van het paar imposante theaters, vele bars, clubs en restaurants. De stad heeft ook een grote diversiteit aan kunstopenbare ruimtes zoals musea en kunst galerijen.

Sao Paulo biedt ook zijn bezoekers een combine van moderniteit met een hoog niveau van service. U kunt genieten van wereldklasse faciliteiten, zoals een breed scala aan luxe hotels. Het fruitige nightlife kan ook gecombineerd worden met ontspanning opties zoals spa’s, bioscoop en het strand.

5 bezienswaardigheden in Sao Paulo die je moet zien

  • Museu de Arte de São Paulo (MASP)
  • Catedral da Sé
  • Parque Ibirapuera
  • Jardim Botanico do IBSP
  • Mundo do Beco

Museu de Arte de São Paulo (MASP)

Museu de Arte de São Paulo (MASP) is de thuisbasis van de beroemde Western Art collectie. De collectie omvat meer dan 8.000 kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen, fotografie en antiek. Het museum staat​ ​bekend om het ‘Lewandowski Room’, een apart gebouw dat gewijd is aan klassieke Europese werken.

Catedral da Sé

Catedral da Sé is het oudste gebouw in de stad Sao Paulo. Het is de “moederkerk” van de stad. Het interieur van de kathedraal heeft hoge plafonds en monumentale kolommen. Hier kunnen toeristen internationaal bekende werken bewonderen, zoals schilderijen van rubens. Er zijn ook andere interessante kunst en architectuur, zoals het altaar met brons sculpturen, die bijna 200 jaar oud is.

Parque Ibirapuera

Parque Ibirapuera is een 327 hectare grote publieke park gevestigd in het centrum van Sao Paulo. Het staat bekend om zijn vele gebouwen en zones van the wildernis. Bezoekers van alle leeftijden komen hier om te genieten van de bezienswaardigheden zoals de “Vale dos Lagos”, die een meer, weidelanden en een bos hebben. Het park is ook thuisbasis van het beroemde nationaal museum, dat een breed scala aan werken heeft uit kunst van Brazilië, Latijns-Amerika, Europa en Afrika.

Jardim Botanico do IBSP

Jardim Botanico do IBSP is een botanische tuin gevestigd in het centrum van Sao Paulo. De tuin is een thuisbasis voor meer dan 10.000 plantensoorten, waaronder exotische, subtropische en tropische planten. Bezoekers kunnen dwalen door de prachtige tuinen om oude bomen, struiken en bloemen te bewonderen. Er worden ook uitgebreide excursies georganiseerd aan de tuin om de bezoekers meer te laten leren over de geschiedenis en cultuur van Brazilië.

Mundo do Beco

Mundo do Beco is een kleine markt gelegen in het centrum van Sao Paulo. Het is een thuisbasis van tal van voedsel markten, kunst galerijen en boetiekjes. Bezoek de markt om deel te nemen aan verschillende culturele evenementen die regelmatig worden gehouden zoals live muziekconcerten, dans shows en kunst workshops. Er zijn ook vele leuke opties om te dineren met lokale restaurants waar je kunt genieten van Braziliaanse snacks en gerechten.

5 restaurants in Sao Paulo welke je moet bezoeken

  • Mocotó
  • A Figueira Rubaiyat
  • Restaurante Aprazível​
  • MILA
  • Attimo

Mocotó

Mocotó is een gezellig restaurant gevestigd in een eenvoudige buurt van Sao Paulo. Het is een thuisbasis van eerlijke en lekkere eten. Het restaurant biedt een verscheidenheid aan traditionele gerechten van de stad. Bezoekers kunnen genieten van gerechten zoals paella, vegetarische lasagne, kip, pizza’s en desserts zoals tiramisu en pudins.

A Figueira Rubaiyat

A Figueira Rubaiyat is een casual restaurant gevestigd in het centrum van de stad. Het serve

Sao Paulo
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal