Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Sao Vicente Island

Vliegtickets naar Sao Vicente Island Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Sao Vicente Island?

Sao Vicente Island is een klein eiland in het eilandengroep van de Kaapverdische Eilanden, gelegen voor de kust van Afrika in de Atlantische Oceaan. Het eiland ligt op ongeveer 500 kilometer van de Afrikaanse kust en ongeveer 1100 kilometer ten westen van de kust van Portugal. Het is het partijdige eiland van de Kaapverdische Eilanden en een van de op één na meest bevolkte eilanden in de archipel, met een populatie van 203.073 in 2017.

Sao Vicente werd in 1460 ontdekt door de Portugese ontdekkingsreiziger Diogo Gomes en genoemd naar de voormalige Portugese koning Sint Vincent. Het werd wederom verkend door twee Portugese navigators, Fernandes é Casata, in 1545.

Op Sao Vicente Island stichtten de Portugese kolonisten in 1532 een fort om de kolonie te beschermen tegen de invallen van piraten. De ontwikkeling van de infrastructuur van Sao Vicente Island begon in de 17e eeuw, toen het eiland een belangrijk handelscentrum werd tussen Afrika en Europa. In de 19e eeuw werd Sao Vicente island een eindstation voor slavenhandel.

Sao Vicente werd een van de 10 eilandgebieden binnen de Kaapverdische Eilanden toen deze in 1975 als onafhankelijke staat werden erkend. De economie van Sao Vicente Island is al meer dan 700 jaar afhankelijk van zeevangst, akkerbouw en landbouw, met speciale vermelding van sucade.

Waarom Sao Vicente Island?

Sao Vicente Island is het ideale bestemming voor iedereen die op zoek is naar een rustige strandvakantie vanwege het milde klimaat. Hoewel het een stille enclave is, is dit een van de meest levendige eilanden in de Kaapverdische archipel omdat hier verschillende bezienswaardigheden te zien zijn. Het eiland heeft ook een goede infrastructuur en een brede selectie van accommodaties.

De belangrijkste reden om op Sao Vicente Island vakantie te vieren, is de onberispelijke heldere zee waar je kunt genieten van een aantal prachtige stranden. Daarnaast biedt het eiland tal van recreatieve mogelijkheden, waaronder diverse watersporten en activiteiten zoals kajakken, surfen, snorkelen, enz.

Daarnaast biedt het eiland een grote selectie van restaurants, bars en kroegen, waar je kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Sao Vicente Island is ook bekend om zijn lokale muziekstijlen en clubs, waar je naar levende muziek kunt luisteren.

5 bezienswaardigheden in Sao Vicente Island die je moet zien

  • Forte Real de São Pedro – een kasteel dat in 1590 is gebouwd door de Portugese kolonisten om Sao Vicente Island te verdedigen tegen de invallen van piraten.
  • Mindelo – een levendige havenstad in het noordwesten van Sao Vicente Island, waar je mooie koloniale gebouwen kunt bezichtigen.
  • Lagoa de São Jorge – een grote zoetwater lagune in het noorden van Sao Vicente Island met een prachtig uitzicht.
  • Baía dos Gatos – een pittoresk strand aan de noordwestkust van het eiland, beroemd om zijn prachtige uitzichten op de heuvels en het heldere water.
  • Poço de São Pedro – een 50 meter diepe krater die een mooi uitzicht biedt op de omgeving van Sao Vicente Island.

5 restaurants in Sao Vicente Island welke je moet bezoeken

  • PETIT BEACH – een restaurant dat bekend staat om zijn verse visspecialiteiten en heerlijke desserts.
  • Vazio – een van de meest exclusieve restaurants op het eiland met fantastische gerechten, ingrediënten en wijnen.
  • Tasquinha – een klein café in het hart van het centrum van Mindelo dat bekend staat om zijn overheerlijke tapasgerechten.
  • Ostrinha – een traditioneel restaurant aan de noordkust, bekend om zijn lekkere gerechten zoals padaria, octopus en gegrilde vis.
  • Ponta da Sol – een modern restaurant in Mindelo waar je kunt genieten van de beste lokale gerechten, vis- en vleesgerechten, desserts en wijnen.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Sao Vicente Island?

De luchthaven van Sao Vicente (VXE) is de enige luchthaven op het eiland en biedt verbindingen naar meer dan 13 bestemmingen in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Het is de thuisbasis van de nieuwe luchtvaartmaatschappij TACV Cabo Verde Airlines, die directe verbindingen aanbiedt vanaf veel Europese steden, waaronder Amsterdam, Brussel, Lissabon, Londen, Madrid en Parijs.

Het internationale vliegveld van Sal (SID) op het eiland Sal in de Kaapverdische Eilanden is de op één na dichtstbijzijnde luchthaven, op ongeveer 30 kilometer van Mindelo. Het vliegveld biedt verbindingen met Europese luchtvaartmaatschappijen als TAP Portugal, Lufthansa en KLM.

Sao Vicente Island
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal