Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Seattle

Vliegtickets naar Seattle Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Seattle

Seattle is een stad gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten,in de staat Washington. Het is de hoofdstad van King County,in het midden van het nationaal park Olympic. De stad is genoemd naar de goede vriend van de indianenhoofdman Sealth,wat in de buurt van de stad woonde.

Seattle is ontstaan in 1850,toen de verenigde Staten het gebied in controle kregen,tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het was een van de eerste steden in het gebied van Oregon en Washington,en het kreeg al snel een belangrijke rol als bloeiend economisch centrum. Na de ineenstorting van de oplopende goudkoorts,kiezen vele immigranten ervoor Seattle hun thuis te maken.

De stad werd al snel een diepzeehaven,en werd beroemd om de riviertjes Salmon en Duwamish. Naarmate de stad groeide,werden er meer mensen aangetrokken door de levendige nachtleven,de vele kunstenaars die de stad bezochten en de voordelen van het werken in een marinebasis.

De economie bloeide en de bevolking steeg tot meer dan 500.000 in 1900. In 1904 werd het bedrijf Boeing opgericht en verwierf Seattle al snel de bijnaam Growth City,om de snelle economische groei die de stad doormaakte.

Waarom Seattle?

Seattle is een zeer levendige stad en bezit een speciale vibe. De stad is een mix van een koloniale Europese kuststad en een moderne stad,waar hoogwaardig mondiaal eten te vinden is, evenals Werelderfgoed bezienswaardigheden. Ook heeft de stad vele de heuvels,parken,meertjes en riviertjes. Als u op zoek bent naar een stad met een actief cultureel leven,een stad met veel kunstenaars en coffee shops,dan is Seattle is een perfecte keuze.

De stad beschikt ook over vele musea,theaters en bedrijven geconcentreerd op wetenschap,innovatie en technologie. Er zijn ook vele shopcentra waar je eindeloos kunt rondkijken,zoals de Space Needle of Pike Place Market. Er is geen gebrek aan keuze voor avontuur,actie, kunst en cultuur in Seattle.

5 Bezienswaardigheden in Seattle die je moet zien

1. Space Needle

De Space Needle is een beroemde,seismische installatie die tot de iconen van Seattle behoort. Het is een hoge toren wat staat op het terrein van het Seattle Centre,en het biedt geweldig uitzicht over de stad en de Hudson Bay.

2. Pike Place Market

Pike Place Market is een markt met lokale producenten,die in 1907 geopend werd. Hier kunt u eindeloos rond struinen om lokaal geproduceerde levensmiddelen,antiek,boeken en andere waren te vinden.

3.Seattle Art Museum

Seattle Art Museum beschikt over een grote collectie Aziatische,Amerikaanse en Europese kunstwerken. Het bevat een aantal historische tentoonstellingen,evenals 5 aparte kunstgallerijen,waaronder de historische Wing Luke Asian Museum.

4.Olympic Sculpture Park

Olympic Sculpture Park is een publieke ruimte gelegen aan Elliott Bay. Het beschikt over een reeks kunstwerken,en een uitzicht over de haven.

5.Museum of Pop Culture

Museum of Pop Culture,ook wel bekend als MoPOP,was opgericht door Paul Allen,de mede-oprichter van Microsoft. Het museum is gebouwd als een interactief en digitaal avontuur,en maakt gebruik van tentoonstellingen,films,interactieve activiteiten en muziek.

5 Restaurants in Seattle die je moet bezoeken

  • Il Corvo – Deze pastarestaurant is vooral bekend voor hun seizoensgebonden sauzen,die gemaakt worden met lokale ingrediënten van het Seattles Farmers Market.
  • Steelhead Diner– Steelhead Diner is een populair restaurant met een zelfgeteelde vis-menu. Ze combineren lokale ingrediënten met veel smaak.
  • Spinasse– Spinasse is een Italiaans restaurant dat bekend is voor hun focaccia pizza die gemaakt wordt met lokale ingrediënten.
  • Umi Sake House– Umi Sake House is een Japans restaurant dat bekend is om hun ultra-verse sushi en sashimi.
  • Bar del Corso– Bar del Corso is een Italiaans bistro dat bekend is voor hun omgekeerde pizzabodem en hun Italiaanse gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Seattle?

Er zijn twee luchthavens in de buurt van Seattle. De Seattle-Tacoma International Airport,die ligt op 18 miljes van de stad,en de King County International Airport,die op slechts 5 mijles ligt. Beide luchthavens bieden nationale en internationale vluchten naar Seattle en andere bestemmingen in het westen van de Verenigde Staten.

Seattle
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal