Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Seoul

Vliegtickets naar Seoul Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Seoul?

Seoul is de hoofdstad en de grootste stad van Zuid-Korea. Het is sinds de 13e eeuw de thuisbasis van de Koreanen. Seoul is ontstaan rond het jaar 18 BC. Het werd gesticht door de Dangun Dynastie en opgericht als de hoofdstad van de Three Kingdoms of Korea. Aanvankelijk heette de stad Hanseong, toen nog de hoofdstad van de Baekje Dynastie.

In de 6e eeuw heeft de stad Seoul meerdere veroveringen wegstekeken. Tijdens de Goryeo en Joseon Dynastieën bleef de stad in handen van de Koreanen. Vroegere namen voor de stad waren Wiryeseong en Hanyang. Tijdens de Joseon Dynastie werden er veel nieuwe innovaties binnen de stad gestimuleerd.

In 1910 ging Seoul onder Japans controle en de stad veranderde op veel gebieden drastisch. Na de Eerste Wereldoorlog werd Korea echter weer onafhankelijk en doordat Japan in 1945 capituleerde werd Seoul weer in Koreaanse handen overgedragen. Daarna begon voor Seoul een nieuwe periode, waarin de stad zich zou ontwikkelen tot de stad die het nu is.

Waarom Seoul?

Seoul is een stad met Grote Wereldstad potentieel. De stad heeft veel te bieden aan mensen die op zoek zijn naar een avontuurlijke, moderne stad die simpelweg niet saai is. Seoul is een snelgroeiende trendsetter. Tekenen van moderne technologie waaronder high speed rails, robotstoelen en autonome auto’s domineren de skyline.

Ook kent de stad een rijke oude geschiedenis. Oude tempels, paleizen en markten zijn te zien in de stad. Veel van het oude stadsbeeld is geopend voor het grote publiek, zodat zij de energie en de magie kunnen ervaren. Uiteraard zijn er ook veel moderne winkels, bars en restaurants om te genieten van een echt all-in-een ervaring. Bezoekers kunnen shoppen, kunst en kleding bewonderen, of lekker uit eten gaan.

Checkpoints, clubs, bars, vele winkelcentra en maaltijdbedelaren in de metro’s maken de stad dienstbaar voor de reiziger. Als je dus op zoek bent naar een stad vol avontuur, culturele diversiteit, voortdurend veranderende trends en een smeltkroes van oude geschiedenis en moderne technologie, is Seoul een geweldige plaats om te bezoeken.

5 bezienswaardigheden in Seoul die je moet zien?

Seoul heeft veel boeiende locaties om te bezoeken. Hier volgen 5 bezienswaardigheden die je tijdens je verblijf in Seoul niet mag missen.

1. Gyeongbokgung Paleis

Het Gyeongbokgung Paleis is een icoon in de stad Seoul. Het is de belangrijkste paleis van de Joseon dynastie en is gebouwd in het jaar 1395. Het paleis is gebouwd tijdens de heerschappij van koning Taejo en diende als de hoofdresidentie voor de koning. Vandaag de dag is het paleis een topattractie in Seoul, met zijn grote binnenplaatsen die bezocht kunnen worden.

2. Namsan Park

Namsan Park is een populaire kerkhoven en een stedelijk park dat op magische wijze aan het diepe verleden van Seoul verbonden is. Het park biedt een prachtig uitzicht op de stad, met vele bomen en bloemen die het park maken tot een spectaculaire locatie voor een ontspannen wandeling.

3. Lotte Tower

De Lotte Tower is een hoogbouw gebouw in het hart van Seoul, die staat als een symbool van de stad. Het gebouw is in 2017 voltooid en biedt een fantastisch uitzicht op de stad. De top van de toren is te bezoeken met een lift die je naar de 500 meter hoge observatietoren brengt.

4. Dongdaemun Design Complex

Dongdaemun Design Complex (DDP) is een iconisch modern gebouw in Seoul, dat staat als een symbool voor de Koreaanse cultuur, mode en kunst. Het gebouw is een veelzijdige omgeving waar je de nieuwste trends in de kunst en mode kunt ervaren.

5. Cheonggyecheon Stream

Met een lengte van 11 kilometer stroomt de Cheonggyecheon Stream dwars door de stad. De stroom begon als een idee van de toenmalige govenor en is nu gereden tot een bestemming waar miljoenen bezoekers jaarlijks naartoe gaan. De prachtige tuinen, beelden en beeldentuinen vormen een rustige oase, die te bezoeken is bij sterke warmte.

5 restaurants in Seoul welke je moet bezoeken?

Met de vele restaurants in de stad Seoul is het niet moeilijk om een onvergetelijk gastronomisch avontuur te beleven. Het volgende zijn 5 van de beste restaurants in Seoul, die een bezoek waard zijn:

1. Cloud 9 Rooftop Lounge

Cloud 9 is een spannende rooftop lounge op het dak van een hotel. Degelijke hapjes worden geserveerd samen met grill-gerechten. Geniet van een spectaculair uitzicht en een interessante selectie aan drankjes.

2. Arirang Garden & Charcoal BBQ Restaurant

Arirang is een populaire BBQ restaurant dat een grote variëteit aan Koreaanse gerechten in een ruim aanbod aan smaken en texturen biedt. Van het typisch Koreaanse Galbitang, tot kruidige Tteokbokki, Arirang is zeker een restaurant waar men naartoe kan gaan om te proeven welke Koreaanse BBQ gerechten zijn.

3. Zzukkumi Godeung

Zzukkumi Godeung is een Koreaans mosselrestaurant

Seoul
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal