Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Shanghai

Vliegtickets naar Shanghai Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Shanghai

Shanghai is een stad in de Chinese provincie van de Volksrepubliek China. De stad ligt aan de oostkust en is gebouwd aan de monding van de rivier de Yangtze.

Het gaat ver terug om het ontstaan van Shanghai. De stad werd voor het eerst genoemd in 1074. Toen werd het beschreven als een rustige haven, die paarden en andere producten aan de andere kant van de Yangtze vervoerde. Er was toen al sprake van een Han Chinese stad, waarin Chinese immigranten vissen in de omringende rivieren en meren.

In de 16e eeuw, in 1553 om precies te zijn, begon Shanghai zich snel te ontwikkelen. In deze tijd begon de stad als handelscentrum te dienen voor de plaatselijke bevolking. Er kwamen vele winkels, restaurants, hotels en agenten van andere steden in het gebied terecht.

In 1582 werd Shanghai gevormd tot stad zoals we het nu kennen. Er werd een nieuwe haven gebouwd in de westelijke delta van de Yangtze. Wat wider heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad is de vestiging van de Chineese keizerlijke regering in 1842. Dit heeft Shanghai ontplooit tot wat het nu is; een toeristische bestemming en een dynamische economie met talloze bedrijven.

Waarom Shanghai?

Shanghai is een bestemming waar je heen moet! De stad staat bekend om haar geschiedenis, moderniteit, cultuur, nachtleven en stedelijke charme.

Als eerste is Shanghai een prachtige stad met een rijk verleden. Naast de oude architectuur, waaronder ook diverse religieuze sites, heeft de stad ook moderne gebouwen, zoals de Shanghai Tower. Hiermee wordt de legioen aan geschiedenis van de stad mooi gecombineerd met moderne architectuur en moderne technologie.

Verder is Shanghai bekend om haar culturele sites. De wereldberoemde Bund, een eeuwenoude stadswalboulevard is een meesterwerk dat je zeker gezien moet hebben tijdens een bezoek. Bovendien omvat de Chinese muziek, film en kunst een grote variëteit van culturele tradities die hier altijd al sterk gewaardeerd worden.

Tot slot heeft Shanghai een bruisend nachtleven, waar je je avonden kunt doorbrengen met een grote variëteit aan bars, clubs en entertainment. Daarnaast is er veel food om uit te kiezen. Je kunt een tour maken door de stad met de metro, of je kunt ervoor kiezen om van gebouw te gebouw te wandelen om de stad wat beter te leren kennen.

5 bezienswaardigheden in Shanghai die je moet zien

  1. The Bund: een van de beroemdste gebouwen in de stad die dateert van de 19e eeuw en de oevers van de rivier de Huangpu verbindt.
  2. Yu Garden and Bazaar: het bekendste tuincentrum van Shanghai, dat bekend staat om zijn smalle steegjes, gezellige winkeltjes en vele restaurants.
  3. Shanghai Tower: de tweede hoogste toren ter wereld, heeft verschillende terrassen, een 360-graden uitzicht over de stad en een rejersbaan rond de hele toren.
  4. Shanghai History Museum: Het museum geeft een interessant overzicht van de geschiedenis van Shanghai door middel van kunstwerken en foto’s.
  5. Xintiandi: Een historisch deel van de stad waar je vele kleine winkeltjes, kunstgalerij, café’s en boetieks kunt vinden. 

5 restaurants in Shanghai welke je moet bezoeken

  1. Mr & Mrs Bund: Een modern Frans restaurant in het oudste deel van de stad met heerlijke Franse gerechten onderspikt met Chinees eten.
  2. Xiaobai Restaurant: Een kleine binnenplaats met een uitstekende selectie van Zuid-Chinese gerechten.
  3. Lost Heaven: gerund door Stephen An, serveert dit restaurant traditionele Yunnan gerechten met een moderne twist.
  4. M on the Bund: Een prachtig restaurant aan de oevers van de Huangpu river, gespecialiseerd in de Europese gerechten.
  5. The COOK: Het leukste cafébesbouwt in een artsy-ruimte, dit restaurant serveert klassieke gerechten met een unieke twist.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Shanghai?

In Shanghai zijn er twee belangrijke luchthavens die makkelijk te bereiken zijn;  Shanghai Pudong International Airport en Shanghai Hongqiao International Airport.

Shanghai Pudong International Airport is de grootste luchthaven van Shanghai. De luchthaven ligt in de Pudong District en is verbonden met Zhousan in de provincie Zhejiang.  Van hieruit kun je vliegen naar bestemmingen in binnen en buitenland.

Shanghai Hongqiao International Airport is het tweede belangrijkste luchthaven van Shanghai. Het ligt in de stad die hetzelfde als de luchthaven heet, en is ongeveer 10 kilometer van de stad gelegen. Vandaaruit kun je vliegen naar de luchthavens in China en zelfs naar andere landen.

Omdat beide luchthavens relatief dichtbij een centrum gelegen zijn, zijn ze makkelijk bereikbaar vanaf vele delen van de stad. Beide luchthavens hebben niet alleen een standaard shuttle-busdienst, maar ook een netwerk van metro- en treinverbindingen.

Met deze luchthavens is Shanghai goed verbonden met veel delen van de wereld. Er worden talloze internationale vluchten aangeboden, wat het een verleidelijke bestemming maakt voor veel reizigers.

Shanghai
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal