Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Shenzhen

Vliegtickets naar Shenzhen Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Shenzhen

Shenzhen is een stad in het zuidoosten van China. De stad is gelegen in de provincie Guangdong, vlakbij de zee en de grens met Hong Kong. Shenzhen is ontstaan in de jaren 1980 als een gebied dat bedoeld was om economische ontwikkeling te bevorderen. Toen de Chinese regering de regio als een speciale economische zone aangaf die onderworpen was aan speciale wetten en regels, groeide Shenzhen in korte tijd uit tot een centrum van economische groei.

De snelle transformatie naar een stedelijke omgeving book de plaats tot een van de grootste steden in China. Vandaag is Shenzhen een belangrijk centrum voor technologie, productie en culturele activiteiten.

Waarom Shenzhen?

Shenzhen heeft een status gekregen als een van de meest opwindende steden in China, en het is ook een van de meest trendy steden om naar toe te reizen. Met haar levendige stadsomgeving en bevolking, een verscheidenheid aan culturele festivalen, restaurants en winkelcentra, is Shenzhen een plek die het verkennen waard is.

De stad heeft ook veel mooie parken en tuinen, waaronder de bekende Xiangmi-tuin, die dateert uit de Qing-dynastie. Er zijn verschillende historische monumenten die teruggaat tot het noordelijke dynastieke tijdperk, en er is een levendige levendige uitgaansscene.

Maar waarom Shenzhen? Het gaat om het prachtige street art dat alomtegenwoordig is, zowel in de stad als in de omliggende plattelanden. Shenzhen heeft ook het grootste openbaar vervoer netwerk in China, en er zijn veel restaurants en entertainment-faciliteiten te ontdekken.

5 bezienswaardigheden in Shenzhen die je moet zien

Shenzhen heeft veel bezienswaardigheden die je een bezoek waard zijn:

  • KongMing Memorial: Dit is een grote, majestueuze herdenking van de Chinese militaire leider en strategisch planer KongMing. De herdenking bevat kunstwerken, sculpturen, traditionele Chinese tuinen, en een bioscoop.
  • Minsk World: Dit is een replica van het Sovjet oorlogsbinnen, de Minsk. De attractie bevat replica’s van het vliegdekschip, verschillende militaire voertuigen en intense laser-shower shows.
  • Window of the World: Dit is een geweldig uitzicht, waar je de iconen van de wereld kunt zien – replicadatingen terug tot de Romeinse tijd, een Venetië kanaal, het Taj Mahal, de Eiffeltoren en meer.
  • Shenzhen Happy Valley: Dit is een van China’s meest beroemde en populaire thema parks. Hier vind je een aantal spannende attracties, waaronder achtbanen, wild watervallen, een eiland onder water, en nog veel meer.
  • Damei-tempel: Her daar de Damei-tempel, geïnspireerd op een paleis van de Qing-dynastie. Hier kun je genieten van de filosofie en cultuur van de oude Chinese dynastie, evenals tempel processies die tot leven komen met bewegende beelden en poppenspel.

5 restaurants in Shenzhen welke je moet bezoeken

Het vinden van goede eetgelegenheden in Shenzhen is geen probleem. Je hebt een breed scala van restaurants te kiezen, variërend van Aziatische, Chinees, Amerikaans en andere internationale keukens. Hier is een lijst met 5 restaurants in Shenzhen die je moet bezoeken:

  • Huashan 18: Genesteld in het onverwachte Huashan kleine kern, het restaurant is bekend vanwege zijn Hong Kong dim sum. Hun bekendste gerecht is de “Lingnan Shengjian”, wat letterlijk vertaald ‘Florida Pan Fried Buns’.
  • Restaurant Red Lotus: Of je nu zoekt naar een geweldig uitzicht of een heerlijke maaltijd, dit is een geweldige optie. Uitgevoerd in een Chinees-stijl, het restaurant serveert heerlijke wilde gerechten en gerechten uit Zuid-China.
  • Sea Bay: Dit restaurant is gelegen aan de kustlijn van Shenzhen, voorzien van spectaculair uitzicht op de zee. Het serveert een selectie van lokale gerechten, waaronder chow mein, kreeften met rijst en braadstuk met bamboe.
  • Butterfly Port: Dit restaurant biedt een geweldige selectie van internationale keukens, waaronder Japanse, Italiaanse, Franse en Amerikaanse. Ook bekend om hun uitgebreide wijnkeuzes, je kunt hier ontspannen en genieten van een heerlijke maaltijd.
  • MixC-Zigzag: Her vind je de lekkerste gerechten uit de zuid-China streek. De populairste opties zijn de rijst met paddestoelen, krab met bonen, zeevruchten soep, gebakken rijst en nog veel meer.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Shenzhen?

Shenzhen heeft één internationale luchthaven, de Shenzhen Bao’an International Airport. De luchthaven is de 29ste drukste luchthaven ter wereld en de 4de drukste luchthaven in China. De luchthaven is verbonden met meer dan 100 steden in China en biedt verbindingen naar andere gebieden in de wereld.

De luchthaven is gelegen in de stad Bao’an, op ongeveer 30 km van het stadscentrum van Shenzhen, dus is het niet zo moeilijk om een verbinding te vinden. Er zijn busdiensten, taxi’s, en high-speed treinverbindingen naar het centrum van de stad.

Er zijn ook verschillende vliegvelden

Shenzhen
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal