Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Taipei

Vliegtickets naar Taipei Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Taipei?

Taipei staat al bekend als het culturele, economische, politieke en verkeersknooppunt van Taiwan sinds het einde van de 19e eeuw. Taiwan ligt dan ook in het midden van het Chinese continent en is dus een belangrijk verkeersknooppunt. Bovendien is de stad een belangrijke industrieel centrum, met een divers aanbod aan producten in alle vormen en maten.

Het ontstaan van Taipei begon toen de Qing Dynastie de Ming Dynastie verving als de heerser in China. In 1684, tijdens de Qing Dynastie, verkreeg de regering van Taiwan het land nadat de Nederlandse stad Macau door de Portugezen werd bezet. Na deze verovering werd er een nieuw gezag gesticht in Taiwan, dat bekend staat als het Formosa Govt. Vanuit dat gezag werd Taipei gesticht en omringd door verschillende omheinde dorpen. De stad Taiwanese groeide snel en er werden complete infrastructuur ontwikkeld. In de 19e eeuw begon de stad zich meer en meer te ontwikkelen tot dat het uiteindelijk één van de grootste steden van Asia werd.

Waarom Taipei?

Taipei is de perfecte bestemming voor zowel een romantisch avontuur als een stedelijke ervaring. De stad staat bekend om zijn ruime voorzieningen, cultuur en diversiteit. Bezoekers kunnen genieten van sightseeing door een prachtig landschap, historische bezienswaardigheden en vele culturele attractions. Taipei staat ook bekend om zijn verfijnde culinaire en nachtelijke escapades.

Zowel de nieuwe als oudere buurten maken Taipei een stad voor iedereen. Bezoekers vinden er bijstormarkten, winkelstraten, winkelwagens en verschillende themarestaurants. De stad heeft prachtige parken, zoals het Da’an-park en het Liberty Square, waar bezoekers zich kunnen verheugen op de levendige kunstmarkten en internationale festivals. Ook het levendige uitgaansleven van Taipei komt hier als elke avond tot leven.

5 bezienswaardigheden in Taipei die je moet zien?

Kijk hieronder voor 5 van de meest bezochte attracties in Taipei die je kunt bezoeken:

Chiang Kai-Shek-Memorial Hall

De Chiang Kai-Shek-Memorial Hall is gelegen in het hart van Taipei hij een culturele bezienswaardigheid. De hall wordt omringd door prachtige tuinen en het is de beste plek om de draaiing van de wacht mee te maken. Dit monument is gebouwd ter herdenking van de toenmalige president van Taiwan.

Taipei 101

Taipei 101 is één van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Taipei. Deze 101 verdieping hoge toren staat bekend om haar architectuur, die wordt aangeduid als typisch Oost-Aziatisch. De toren staat vol met winkels, restaurants, bars, theaters en meer.

Nationale Paleis Muziekmuseum

Het Nationaal Paleis Muziekmuseum biedt een fascinerende collectie van traditionele muziekinstrumenten, variërend van Chinees erfgoed tot Western-classicals. Er zijn tal van demonstraties en shows, die manieren bieden om meer te weten te komen over deze prachtige collectie.

Beitou-thermaalbad

Beitou-thermaalbad is het oudste thermaalbad in Taiwan. Het kleine meer wordt omringd door prachtige rotstuinen en is altijd bezocht door lokale bezoekers. Het meer is ook het perfecte uitje voor iedereen die houdt van een rustige plek om te relaxen.

Elefantenpark

Het elefantenpark wordt door lokale bezoekers beschouwd als een meesterwerk van Chinese architectuur. Het park bestaat uit verschillende bezienswaardigheden zoals “The Elephant Cave”, de “White Elephant tower” en de “Forest of Stone Monkeys”. Dit zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

5 restaurants in Taipei welke je moet bezoeken?

Als je in Taipei bent, kan je niet weggaan zonder één van de volgende restaurants te bezoeken.

Din Tai Fung (鼎泰豐)

Din Tai Fung (鼎泰豐) is een bekende internationale naam als het gaat om voedsel. De basis van Din Tai Fung is Chinese ‘dim sums’, die worden geserveerd in een authentieke ambiance.

Din Tai Fung (鼎泰豐)

Yu He Xuan (玉和軒) is een afhaalrestaurant dat al langer dan de 30 jaar bestaat. Het bied een verscheidenheid aan opties aan, waaronder lokale smaken, zoals ‘lup-sui’ (gebakken vlees).

Hua Jia Wu (花家湾)

Hua Jia Wu (花家湾) is een restaurant dat al generaties wordt gerund door dezelfde familie. De specialiteit is de kleine gerechten, waaronder ‘ji-tai’ (deeg in sojasaus) en ’ting-jou’ (gebakken mihoen).

Fang Yuan Restaurant (芳園餐廳)

Dit restaurant is ontstaan in de jaren 70, het is dus zeker niet het nieuwste restaurant op de blok, maar het is zoet een naam waar je rekening mee moet houden wanneer je in Taipei bent. Het restaurant bied een breed scala aan authentieke Taiwanese gerechten, zoals ‘bang-bite’ (Chinese schotel met gebakken eieren).

Mei Zhan Liang Zhe (美詹量輔)

Mei Zhan Liang Zhe (美詹量輔) is een populaire locatie voor Taiwanese gerechten. De specialiteit is rijst, die wordt geserveerd met diverse toppings.

Taipei
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal