Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Tel Aviv

Vliegtickets naar Tel Aviv Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Tel Aviv?

Tel Aviv, gelegen in Israël, is wereldwijd bekend als een van de meest dynamische, ontwikkelde en bezienswaardige steden ter wereld. Naast dit bepalen cultureel erfgoed, wonderbaarlijke stranden, unieke architectuur en moderne voorzieningen de stad te zijn. Maar wat is het verhaal van Tel Aviv? Hoe is deze stad ontstaan?

In de 19e eeuw, meer dan een eeuw gelden, werd het gebied van Tel Aviv bewoond door Arabische landbouwers en vissers. In 1909 werden de eerste joodse kolonisten aangetrokken die op zoek waren naar een veilige plek waar ze konden onthaasten. Deze aankomenden bouwden kleine buurten, of “Ahuzat Bayit” zoals ze nu bekend staat als Tel Aviv.

De wetten en de regels uit de Ottoman Empire, aangenomen in het gebied, beperkten de groei van de stad. In 1917, met de Britse inval in Palestina, vestigden de Britten zich in Tel Aviv. In 1920 werden er nieuwe gezondheidsnormen en wetten ingevoerd, waardoor de stad al snel duidelijke behoeften had aan een nieuw complex voor lokale bestuurders waar ze hun verplichtingen van de wetten met betrekking tot de verschillende voorzieningen zouden kunnen voldoen.

Kort daarna, de jaren twintig van de 20e eeuw, begon Tel Aviv snel te groeien. Er was een economische golf, een toenemende welvaart en stedelijke verstedelijking. Dit resulteerde in een ongelofelijke groei van Tel Aviv en was het begin van de modern multifunctionele stad die Tel Aviv is geworden, met verschillende culturele, technologische en zakelijke centra. Ongeveer vijftig jaar na de oprichting, in 1936 kreeg de stad de naam Tel Aviv, wat in het Hebreeuws betekent “Oorsprong van het Prachtige Landschap”, wat een belangrijk element is dat Tel Aviv vandaag de dag zo charmant maakt.

Waarom Tel Aviv?

Tel Aviv is de perfecte plek voor een mix van rust en avontuur, het biedt een unieke combinatie van buitengewone pracht. Het is een van de meest dynamische steden ter wereld met fantastische stranden, geanimeerde nachtleven, interessante musea, unieke architectuur, verschillende moderne voorzieningen en een grote variëteit aan cultuur.

Tel Aviv biedt de perfecte balans tussen gezondheid en ontspanning en onderzoek. Gastvrije telgen hebben vele diverse gastronomische specialiteiten om uit te kiezen en populaire winkelcentra om te verkennen. Tel Aviv biedt de perfecte combinatie van rust, ontspanning en avontuur.

Het is de perfecte uitvalsbasis voor een reis door Israël waar bezoekers kunnen wandelen langs de kustlijn, overnachten in theaters, wandelen in heuvels, rondleiding te doen in de Jaffa, een dagje langs de drukke straten van de stadbrengen, bezoeken aan het moderne Tel Aviv, kiezen uit diverse internationale keukens en genieten van de zon, zee en strand. Er zijn vele activiteiten en attracties die u kan bekijken en verkennen.

5 bezienswaardigheden in Tel Aviv die je moet zien?

1. Old Jaffa Port: Old Jaffa Port is een must-see in Tel Aviv. Het is een middeleeuws stadsgedeelte van Tel Aviv waar bezoekers een levendig abrikoosmoerasmarket krijgen voorgeschoteld, schilderachtige straatjes en adembenemende architectuur.

2. Neve Zedek: Neve Zedek is waar Tel Aviv begon als een buitenwijk van Jaffa. Bezoekers hier vinden steegjes vol met café’s en winkels, schilderachtige gebouwen verluchting archeologische sites, waaronder de Shaar Zion Synagogue, een van de oudste in Tel Aviv.

3. Bacuna Park: Bacuna Park is een rustige plek in het hartje van Tel Aviv, met verschillende tuinen, communicatietorens, kinderspeelplaatsen en andere bezienswaardigheden.

4. Carmel Market: de zaterdag is de drukste dag op de Carmel Market, de grootste markt in Tel Aviv. Bezoekers krijgen een feestelijke verscheidenheid aan voedselmogelijkheden voorgeschoteld, goederen en exotisch fruit en ambachtelijke producten.

5. Beit Hatfutsot Museum: het Beit Hatfutsot Museum is een museum geclassificeerd als de nationale diaspora museum van Israël. Het musem biedt een overzicht van de Joodse geschiedenis, kunst, cultuur and de dagelijkse vooruitgang. Er worden ook vele permanente en tijdelijke tentoonstellingen gehouden over het thema.

5 restaurants in Tel Aviv welke je moet bezoeken?

1. Dinings: Dinings is een Japans-Spaanse fusion got in het hotel Norman. Het serveert een variëteit aan sushi, tapas en japans-spaanse gerechten.

2. Catit: Catit is een restaurant gelegen in het centrum van Tel Aviv. Het is gespecialiseerd in vis, gecombineerd met wijnen uit alle delen van Israël.

3. Dr. Shakshuka: Dr. Shakshuka, gelegen in de buitenwijk Neve Tzedek, is een bestemming voor liefhebbers van de Israelische keuken. Het serveert Turkse classics als shawarma, israeli falafel, israeli mezze en sabih.

4. Yamney: Yamney is een modern restaurant in het Rothschild Plein, gespecialiseerd in de fusion keuken van de Israëlische keuken. Het serveert vooral mediterrane gerechten, waaronder gegrilde groente-thali, hummus plateaus en kruidige pita broodjes.

5. Miznon: Miznon gelegen aan het Gordon Plein, is eer bekend oor zijn vernieuwende mediterrane keuken. Het serveert gefrituurde aubergine salade, roast beef en sesamsalade.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal