Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Vancouver

Vliegtickets naar Vancouver Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Vancouver

Vancouver is een stad in het westen van Canada die wordt gezien als een van de mooiste steden van de wereld. De stad staat bekend om zijn prachtige natuur en heerlijke klimaat. Maar wat is er precies gebeurd dat het land zo’n vreedzaam en succesvol kon zijn?

Vancouver is ontstaan in de 18e eeuw, toen de Britse kolonisten hun oog lieten vallen op het eiland van Vancouver. De eerste vrouwelijke kolonisten waren grotendeels afkomstig van Schotland en Ierland. Ze stichtten diverse dorpen in het gebied, waarvan er één uiteindelijk de naam Vancouver kreeg.

In de 19e eeuw groeide de stad gestaag en kwamen meer mensen naar het gebied. Veel van hen waren kolonisten uit de Chinese, Indiase en Japanse gemeenschappen. Ze brachten nieuwe technologieën, culturen en religie naar het gebied en dat heeft het land geholpen op te bloeien.

Een belangrijk aandachtspunt van de ontwikkeling van Vancouver was de railweg. In 1886 ging de eerste lijn van de Intercontinental- en Pacific Railway in gebruik, namelijk van de kust van British Columbia naar de stad Vancouver. Deze lijn werd een springplank voor de economische ontwikkeling van Vancouver. Het vervoerde goederen en mensen vanuit en naar het gebied en bracht enorme economische groei met zich mee.

Vancouver is sinds de jaren 90 uitgegroeid tot een van de belangrijke centra van het land. De stad neemt deel aan de internationale economie, aan de software sector, aan de olie-industrie en aan veel andere sectoren die het land ondersteunen.

Waarom Vancouver?

Vancouver heeft veel te bieden voor reizigers: van het kosmopolitische nachtleven tot de prachtige natuur van de regio. Hieronder volgen enkele punten waarom je voor Vancouver moet kiezen als je op zoek bent naar een prachtige stedelijke ervaring.

 • Bereikbaarheid: Vancouver ligt op slechts 3 uur vliegen van de meeste grote steden in de Verenigde Staten, waardoor het gemakkelijk te bereiken is. Het internationale vliegveld van Vancouver biedt ook toegang tot andere steden in Canada, zoals Toronto en Calgary.
 • Luxuriös leven: Vancouver biedt veel luxe. In de stad vind je high-end restaurants, exclusieve winkels en luxe resorthotels. Het is ook de thuisbasis van enkele van de meest luxueuze penthouseappartementen ter wereld.
 • Uitstekend klimaat: Vancouver biedt een heerlijk klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt er het hele jaar door tussen de 8-15 graden Celsius. Door het gematigde klimaat kan je hier genieten van het buitenzal leven.
 • Oude wereldscharm: Vancouver heeft een aantal oude gebouwen en indrukwekkende locaties die je met hun charme overhalen. Deze oude gebouwen zijn goed bewaard gebleven en geven je het idee dat je terug bent in de tijd.
 • Stedelijke look: Vancouver is een echt ‘stadachtige’ stad. Het oogt modern en biedt elementen uit verschillende culturen en nationaliteiten. In de stad kom je winkelstraten, torenhogeflatgebouwen, kunstgalerijen en parken tegen, waar je dagenlang kan doorbrengen.

5 Bezienswaardigheden in Vancouver die je MOET zien

Vancouver is een stad die vol is met interessante bezienswaardigheden. Hieronder volgen 5 bezienswaardigheden die je zeker eens moet gaan bezoeken:

 • Capilano Suspension Bridge park: In dit prachtige park loopt een hangbrug over de Capilano-rivier, die 130 meter lang en 70 meter hoog is. Het is ook de thuisbasis van een prachtig torenhoog bergpad met verschillende houten verenigingen.
 • Gastown: Gastown is het oudste district van Vancouver. Hier vind je prachtige koopmanshuizen, gezellige restaurants en heerlijke koffiebars. Je kan hier ook de Gastown-klok bezoeken, de populairste attractie van Vancouver.
 • Stanley Park: Stanley Park is een van de grootste stadsparken in Noord-Amerika. Het park ligt aan de kust van Vancouver en biedt een prachtig uitzicht. Je kan hier een voettocht maken, gaan paardrijden, surfen, fietsen en nog veel meer.
 • Granville Island: Granville Island is een stukje paradijs midden in de stad. Dit eiland ligt aan de kust van Vancouver en biedt een uitgebreide selectie van kunst, cultureel entertainment, gespecialiseerde winkels en kraampjes met voedsel en ambachtelijk gebak
 • Robson Street: Robson Street is een van de te bekende straten in het centrum van Vancouver. Het is hier heerlijke om te winkelen en je vind hier ook veel restaurants, cafe’s, bars en discotheken.

5 Restaurants in Vancouver Welke je Moet Bezoeken

Vancouver staat bekend om haar uitstekende restaurants. Hieronder volgen 5 restaurants die je zeker moet bezoeken:

 • Davie Street Diner: Davie Street Diner is een populaire diner in het centrum van Vancouver. Je vind hier Amerikaanse gerechten in een 70’s stijl ambiance.
 • Vij’s: Vij’s is een Michelin-sterren restaurant in de wijk South Granville en serveert Indiase gerechten van hoge kwaliteit.
 • Shabusen Yakiniku House: Shabusen Yakiniku House is een modern Japans restaurant in de binnenstad van Vancouver. Hier kan je geniet
Vancouver
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal