Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Washington

Vliegtickets naar Washington Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Washington

Washington is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika, gevestigd in het uiterste noordwesten van het land. Washington D.C. was een van de forenzensteden wiens bestaan werd bedacht door de Amerikaanse grondwet en wordt ook wel “the District” genoemd. De stad is vernoemd naar de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, die de stad in 1790 had uitgekozen als de hoofdstad van het land. De stad heeft een rijke geschiedenis en daarom is er veel om over te vertellen.

Het grondgebied waar Washington nu is gevestigd, maakte deel uit van de Achtste Bestuursdivisie, die niet-militair bestuurlijk district werd genoemd. Toen Washington D.C. in 1790 werd gevormd, waren er slechts twee dorpen: Georgetown en Alexandria. In 1800 werd Washington D.C. officieel de hoofdstad van de Verenigde Staten, als vervanging van het noordelijke Philadelphia. Vanuit een staalplaat tekende President George Washington de plek uit waar het Capitol, de zetel van de Amerikaanse wetgevende macht, kon worden gebouwd.

Dankzij de inspanningen van verschillende presidenten, waaronder George Washington, Thomas Jefferson en James Madison, groeide Washington D.C. snel in betekenis. Zij werden aangemoedigd door de Grondwet en de in 1791 goedgekeurde Organic Act, waardoor het district een autonoom bestuur kreeg. Na jaren van politieke rivaliteiten en strijd, ontwikkelde de stad zich tot een belangrijk politiek centrum waar een stevig regime aan vrijheden, immuniteiten en bescherming werd geeffectueerd door de staatsadministratie.

Waarom Washington?

Washington D.C. is waarschijnlijk de meest kenmerkende stad van de Verenigde Staten van Amerika en is de thuisbasis van het Amerikaanse bestuur. Daarnaast is de stad een belangrijke toeristische attractie voor bezoekers uit alle hoeken van de wereld. Washington D.C. staat bekend om zijn grote monumenten, parken, musea, culturele evenementen en natuurlijk het Witte Huis. Washington D.C. biedt een unieke belevenis voor iedereen die de stad bezoekt.

Als je in Washington D.C. bent, is het bijna onmogelijk om je te vervelen. Er zijn zoveel verschillende activiteiten te doen. Bijvoorbeeld kun je gaan wandelen in de zuivere lucht van de prachtige parken, zoals Rock Creek Park, het Nationaal Park of het Capitol Hill Park. De stad biedt ook een scala aan culturele evenementen, waaronder outdoorconcerten, openluchtkunstmarkten en theateroptredens.

Washington D.C. heeft ook een levendige uitgaanswijk, waar je kunt dansen in een nachtclub, lekker kan dansen in een chic restaurant of gewoon een kop koffie kan drinken in een koffiebar. Washington D.C. heeft voor ieder wat wils. De stad heeft een grote etnische diversiteit, wat een garantie is voor heerlijk eten uit alle mogelijke culturen.

5 bezienswaardigheden in Washington die je moet zien

Washington is een stad die je een levenslange levensstijl biedt die je nooit zult vergeten. De stad biedt een ruime keuze aan bezienswaardigheden voor iedereen. Een bezoek aan Washington is een onvergetelijke ervaring en hieronder staan 5 must-see bezienswaardigheden die je niet mag missen als je Washington bezoekt.

  • Het Witte Huis – Het Hoofdkwartier van de Amerikaanse President, gebouwd in 1790 is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Washington D.C. Ongeacht de standaard beperkende hoeveelheid tijd die beschikbaar is voor publiek om het gebouw te bezichtigen, is het Witte Huis de moeite van het bezoeken waard als je de kans krijgt.
  • Capitol Hill – Het symbool van vrijheid en democratie in Washington D.C., is het meest herkenbaar gebouw in de stad. Het Capitol Hill, het middelpunt van de stad, is een eerbetoon aan de hoofdstad van de VS en dit prachtige gebouw is een must-see als je als toerist naar Washington D.C. komt.
  • Het Washington Monument – Dit monument, gelegen in het nationaal Mall Park, is een van de meest bezochte monumenten in Washington D.C. Het monument dateert uit 1848 en is een indrukwekkend beeld voor iedereen die de stad bezoekt.
  • National Air and Space Museum – Een leuk museum voor liefhebbers van lucht- en ruimtevaart, het museum biedt interactieve tentoonstellingen die je een eerste kans geven om te ervaren hoe het is om astronaut te worden. Het museum heeft een verscheidenheid aan vliegtuigen en ruimtevaartuigen.
  • National Gallery of Art – Washington heeft een rijke geschiedenis met betrekking tot kunst. De National Gallery of Art is het perfecte museum om kunstwerken uit verschillende tijden en culturen te bekijken, die ook door moderne kunstenaars of hedendaagse kunstwerken worden aangevuld.

5 restaurants in Washington welke je moet bezoeken?

Washington D.C. biedt een scala aan restaurants die je uitstekend kunt bezoeken. Er is een grote diversiteit aan restaurants waar je lekker kunt eten in de stad. Hieronder staan 5 lekkere restaurants die je echt niet mag missen als je Washington bezoekt:

  • Ben’s Chili Bowl – Ben’s Chili Bowl is een lokaal institutioneel restaurant dat je moet bezoeken als je een bezoek brengt aan Washington D.C. De klassieke chili-gebakken hamburger is een echte klassieker en zeker het proberen waard.
  • Barmini – Met
Washington
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal