Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Xiamen

Vliegtickets naar Xiamen Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Xiamen?

Xiamen is een grote stad gelegen aan de south-east coast van China, behorende tot de Fujian provincie. De stad is oorspronkelijk ook bekend als Amoy, maar sinds de invoering van de Volksrepubliek de republiek China in is de naam veranderd in Xiamen.

De stad heeft een lange geschiedenis. Volgens archeologisch bewijs is Xiamen al zo’n 2.000 jaar geleden gesticht. De eerste stedelingen die Xiamen bevolkten waren vissers en boeren, die profiteren van de voordelen van het gunstige klimaat in het gebied.

Waarom Xiamen?

Xiamen is een veelzijdige stad die verschillende voordelen biedt aan toeristen. Het overweldigende natuurlandschap zorgt voor een rustige en natuurrijke omgeving, waar bezoekers daadwerkelijk tot rust kunnen komen.

De verschillende bezienswaardigheden maken Xiamen tot een aantrekkelijke stad. Het oude fort Zheng Chenggong, de de prachtige tuinen, culturele schatten en zelfs de moderne spotlightlocaties zoals de Xiagangboulevard geven een rijke diversiteit aan de bestemming.

Ook is Xiamen een stad met een heerlijke keuken die veel te bieden heeft aan culinaire liefhebbers. Daarnaast biedt Xiamen allerlei soorten entertainment en de snelle economische ontwikkeling maakt Xiamen tot een meer dan waardevolle bestemming.

5 bezienswaardigheden in Xiamen die je moet zien?

Xiamen heeft veel te bieden aan toeristen. Hier zijn 5 bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken aan jouw bezoek aan deze stad.

Kuliang Mountain

Een van de meest populaire bezienswaardigheden is Kuliang berg. Deze berg is ongeveer 2.000 meter hoog en is een voormalig Taoïstisch Heiligdom. De berg markeert het begin van de East China Sea, waardoor je een schitterend uitzicht hebt op de kristalheldere zee.

Zhong Lunling Memorial Hall

Het Zhong Lunling Memorial Hall staat bol van de culturele schatten. Het museum is gehuisvest in een rustiek gebouw en toont een diversiteit aan exposities, waaronder een collectie antieke voorwerpen, documenten en kunstwerken.

Xiamen University

Xiamen University is de belangrijkste universiteit van de stad, gelegen in het hart van de vier prachtige stranden. De campus is stijlvol ontworpen en ademt een gezellige sfeer uit. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige architectuur en monumenten terwijl ze langs de campus lopen.

Gulang Yu Island

Gulang Yu Island is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Xiamen. Maar liefst 35 verschillende plekken op het eiland zijn officieel erkend als beschermde cultuurmonumenten. Het eiland behoort zelfs tot de UNESCO Werelderfgoedlocaties. Geniet hier van het mooie koraalleiland.

Wulao Peak

Ten slotte is het Wulao Peak een ‘must-visit’. Deze berg is ongeveer 300 meter hoog en wordt omringd door een verscheidenheid aan bloemen en bomen. Bezoekers kunnen hier genieten van de prachtige velden en rivieren, die uitkijken over de rest van de stad.

5 restaurants in Xiamen welke je moet bezoeken?

Xiamen is pas echt compleet als je ook geniet van het lokale eten. De volgende 5 restaurants zijn absolute aanraders voor een verse proeverij van het lokale food.

  • Han Fu Lou – een oud bekende Xiamense restaurantketen, die gespecialiseerd is in meerdere Chinese kookstijlen. Geniet hier van deze heerlijkheden!
  • Gao Fu Huang Chang – een high-end restaurant, waar je beroemdheden uit binnen- co als buitenlanden tegenkomt. Kies hier voor kleine gerechten uit grandioze menu’s.
  • Mei Le – de ambachtelijke Chinese keuken in deze stijlvolle instelling die is ingericht met kunst en antiek. Het restaurant staat bekend om haar dimsum!
  • Dong Pon – geniet hier van Xiamense gerechten met een eigen twist. Het is ook de perfecte plek om culinaire innovaties te ontdekken.
  • Qing Bai Lou – geniet hier van China’s beste Fujianese gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Xiamen?

Xiamen heeft de Xiamen Gaoqi International Airport, die ligt 8 mijl van het stadscentrum. Ook bevindt deze luchthaven zich in de noordoostelijke kant van de stad.

De luchthaven is het middelpunt voor veel nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen, aangevuld met vele binnenlandse vluchten. Taxichauffeurs, bussen, metrostations en lokale vervoerders leggen hier allemaal hun routes af zodat bezoekers eenvoudig de stad in kunnen.

Daarnaast ligt er ook de Zhangzhou Changle International Airport, dat ongeveer 63 mijl ten noorden van Xiamen ligt. Deze luchthaven is het verbindingspunt voor vele domestice vluchten in veel plaatsen in Zhejiang, Fujian en Guangdong, plus een handvol internationale bestemmingen.

Beide luchthavens zijn een perfecte manier om de stad in lokale bestemmingen te bereiken en zorgen zodoende voor een aangenaam verblijf in Xiamen.

Xiamen
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal