Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Zanzibar

Vliegtickets naar Zanzibar Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Zanzibar

Zanzibar is een eiland in Tanzania dat ook algemeen als ‘De Eilanden van de Verrukkingen’ bekend staat. Omdat Zanzibar zo’n unieke en prachtige omgeving heeft, heeft dit eiland een diepe romantische band met haar verleden. Oorspronkelijk was de archipel beroemd vanwege haar koninklijke stammen, die het territorium verdeelden. De drie stammen waren bekend als de Zaramo van het noorden, Waswahili van het noordwesten en de Wapemba van het oosten.

Vanaf de elfde eeuw vonden er handelscontacten plaats tussen India, China en de lokale stammen op Zanzibar. De Portugezen waren de eerste Europese bezoekers, maar omdat het eiland zo ver van Europa was, hebben ze er weinig tijd doorgebracht.

Pas in de 17e eeuw begonnen de Arabischen de heerschappij te verkrijgen op het eiland. De Arabieren stichtte een aantal steden en plantages op het eiland, waaronder de hoofdstad Zanzibar. De commerciële bedrevenheid van de stammen uit Afrikaanse koninkrijken was een belangrijk ingrediënt in hun dictatoriaal regime.

Omstreeks de 19e eeuw begonnen Britse en Nederlandse kolonisten interesse in het eiland te tonen. Nederlandse sakehandelaren kwamen naar Zanzibar en richtten aan de kust handelsposten op. In 1890 werd Zanzibar een protectoraat van het Britse rijk, dat over het gebied bleef regeren tot 1964. In 1964 werd Zanzibar onafhankelijk en fuseerde met de Republiek Tanzania.

Waarom Zanzibar?

Zanzibar is een prachtige plek om vakantie te vieren. De unieke mix van Afrikaanse cultuur en exotische stranden heeft het eiland zo’n speciaal aura. Zanzibar biedt ook een aantal indrukwekkende vermakelijkheden, zoals oude gebouwen en recepten uit het verleden.

Er zijn een aantal struikelblokken in de omgeving die de charme van de stad vergroten. Delen van de stad zijn van omheiningen voorzien om de plaatselijke bevolking te beschermen tegen gevaar. In andere delen van Zanzibar zal je de prachtige huizen zien die sinds de 19e eeuw zijn gebouwd.

Een van de uitstekende kenmerken die Zanzibar zo verrukkelijk maken, is het prachtige koraalrif. Zanzibar wordt door velen beschouwd als het mooiste koraalrif ter wereld vanwege de kleuren en de verscheidenheid aan bodemdieren. Er zijn tal van watersportactiviteiten die u kunt genieten tijdens een verblijf op Zanzibar, zoals snorkelen en duiken.

De Zanzibariërs zijn ook bekend om hun oogst van kleurrijke en uitgesproken stoffen. Ook kun je genieten van talloze ontspannende zwemplekken. Of je nu de frisse watervallen in de omgeving bezoekt, of de warmwaterbronnen van de archipel, er is genoeg te zien en te doen in Zanzibar.

5 Bezienswaardigheden in Zanzibar die je Moet Zien

1. Swahili House: Swahili House is een voormalig paleis dat ooit heeft gediend als een islamitische studiecentrum. Het is kenmerkend voor de verschillende Afrikaanse culturen van Tanzania.

2. Grote Markt: De Grote Markt is de grootste markt in de stad. Je vindt hier een uitgebreid assortiment van traditionele producten, van voedingsmiddelen tot kleding.

3. Old Slave Market: Old Slave Market is een locatie waar vroeger slaven werden verhandeld. Nu is het een van de toeristische trekpleisters van de stad. Er zijn meer dan tweehonderdjarige monumenten te bewonderen, evenals een boetiek en café.

4. Spice Tour: Spice Tour is een onmisbaar deel van de toeristische ervaring in Zanzibar. Je kunt een tour maken door de lokale kruidenplantages en de aromatische smaken van de tropische kruiden proeven.

5. Shangani Beach: Shangani Beach is een van de meest adembenemende stranden in Tanzania. Met witte zandstranden, kristalhelder water en heerlijke cocktails om te genieten, is het een perfecte plek om te ontspannen.

5 Restaurants in Zanzibar dat je Moet Bezoeken

1. Driftwood: Driftwood is een van de meest populaire restaurants in Zanzibar. Het restaurant serveert heerlijk uitgebreide gerechten in een klassieke omgeving.

2. The Rock Restaurant: De Rock Restaurant is misschien wel het meest beroemde restaurant in Zanzibar. Het wordt gekoesterd als een van de beste restaurants in Tanzania, en het menu combineert lokale gerechten met een moderne touch.

3. Yes Chef: Yes Chef is een uniek restaurant met een tropisch decor. Het serveert een uitgebreide selectie van regionale Thaise en Zanzibariaanse gerechten.

4. The Blue Room: De Blue Room is een rustig en stijlvol restaurant gelegen aan de kust van Zanzibar. Het is de perfecte plek om de zon te zien zakken tijdens romantische dineervetes.

5. House of Spices: House of Spices is een van de nieuwere restaurants in de stad. Ze serveren een compleet scala aan internationale gerechten en bieden ook tuinfeesten aan.

Welke Luchthavens Heb je in de Buurt van Zanzibar?

Zanzibar heeft twee internationale luchthavens: Zanzibar International Airport in Kisauni en Abeid Amani Karume International Airport in Chake-Chake. Abeid Amani Karume International Airport is de grootste luchthaven in Zanzibar, waar vluchten uit Europa en Afrika zowel nationaal als internationaal landen.

De kleinere Zanzibar International Airport

Zanzibar
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal