Aankomst

[ad_1]
In de luchtvaartindustrie wordt er vaak gesproken over aankomsten. Maar wat wordt hier nu eigenlijk mee bedoeld?

Een aankomst in de luchtvaartindustrie slaat op het moment dat een vliegtuig zijn bestemming bereikt heeft en klaar is om te landen op de luchthaven. Dit kan zowel op een nationale als op een internationale vlucht zijn.

Wanneer een vliegtuig zich als aankomst meldt, wordt dit doorgegeven aan de verkeersleiding op de luchthaven. Op basis hiervan kan de luchthaven bepalen op welke baan het vliegtuig zal landen. Hiervoor wordt er ook rekening gehouden met de grootte van het vliegtuig en de weersomstandigheden.

Wanneer een vliegtuig eenmaal is geland, moet het nog taxiën naar de aangewezen gate. Hier wordt het vliegtuig door het grondpersoneel verder afgehandeld en worden de passagiers ontgrensd en kunnen zij het vliegtuig verlaten. Er kunnen immers ook passagiers zijn die overstappen op een andere vlucht. In dat geval wordt er ook doorgegeven dat het vliegtuig als transfer aankomst wordt beschouwd.

Samengevat is een aankomst binnen de luchtvaartindustrie het moment dat een vliegtuig zijn eindbestemming heeft bereikt en klaar is om te landen op de luchthaven. Op basis hiervan zal de luchthaven bepalen op welke baan het vliegtuig zal landen en zal het verder afgehandeld worden door het grondpersoneel.
[ad_2]