Bonusprogramma


Een bonusprogramma (ook wel frequent flyer programma genoemd) is een beloningsprogramma binnen de luchtvaartindustrie. Het is bedoeld om loyale klanten te belonen en hen te stimuleren om bij dezelfde luchtvaartmaatschappij te blijven vliegen.

Hoe werkt zo’n programma nou precies? Het idee is simpel: elke keer dat je vliegt met een bepaalde luchtvaartmaatschappij, spaar je punten. Deze punten worden vaak aangeduid als frequent flyer miles. Hoe meer je vliegt, hoe meer miles je verzamelt.

De verdiende miles kun je vervolgens gebruiken voor allerlei voordelen en extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld gratis upgrades krijgen naar een hogere klasse (bijvoorbeeld business class in plaats van economy) of kun je gratis vliegtickets boeken. Het is zelfs mogelijk om met je gespaarde miles artikelen uit een catalogus te bestellen, zoals een nieuwe koffer of een luxe horloge.

Maar hoe weet de luchtvaartmaatschappij nou dat jij die punten verdient hebt? Daarvoor moet je jezelf eerst aanmelden bij het bonusprogramma van de desbetreffende maatschappij. Vervolgens kun je bij het inchecken of via de website van de luchtvaartmaatschappij je frequent flyer nummer invullen. Op deze manier worden alle vlieggegevens gekoppeld aan jouw account en verdien je automatisch miles.

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden daarnaast nog extra’s om het spaarproces te versnellen. Zo kun je bijvoorbeeld extra miles verdienen door een creditcard van de luchtvaartmaatschappij te gebruiken of door te boeken via een speciale link op de website.

Kortom, een bonusprogramma binnen de luchtvaartindustrie is een slimme manier om als reiziger te profiteren van allerlei extra’s. Als je vaak reist of van plan bent om binnenkort een lange afstandsvlucht te maken, is het zeker de moeite waard om je aan te melden bij het bonusprogramma van je favoriete luchtvaartmaatschappij.