Frequent flyer


Een frequent flyer is een persoon die geregeld vliegt met een bepaalde luchtvaartmaatschappij en daarvoor beloond wordt. Dit beloningssysteem staat bekend als een frequent flyer-programma.

Om deel te kunnen nemen aan een frequent flyer-programma moet je allereerst een account aanmaken bij de betreffende luchtvaartmaatschappij. Wanneer je vervolgens vluchten boekt en uitvoert, verdien je punten of miles. Deze punten kunnen later worden ingewisseld voor upgrades van vliegtickets, lounge toegang of andere privileges.

Hoe meer je vliegt, hoe hoger je in niveau stijgt binnen het frequent flyer-programma. Hierdoor ontvang je steeds meer privileges en voordelen. Naast punten verdienen door vluchten te boeken, kun je ook punten verdienen door bijvoorbeeld autohuur of hotelovernachtingen te boeken via de luchtvaartmaatschappij.

Het doel van een frequent flyer-programma is tweeledig. Aan de ene kant beloont het de trouwe en frequent reizende klant en stimuleert het hen om vaker te vliegen met dezelfde luchtvaartmaatschappij. Aan de andere kant helpt het de luchtvaartmaatschappij om klantloyaliteit te creëren en te behouden. Dit kan zeer waardevol zijn voor de luchtvaartmaatschappijen aangezien het vliegen met verschillende maatschappijen steeds vanzelfsprekender wordt.

Het is belangrijk om te weten dat frequent flyer-programma’s niet alleen gelden voor vliegreizen, maar soms ook voor andere producten en diensten van de luchtvaartmaatschappij. Er zijn verschillende frequent flyer-programma’s en deze kunnen variëren in beloningen en privileges. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden en voordelen van elk programma te vergelijken voordat je een account aanmaakt.

Over het algemeen geldt dat hoe meer je vliegt en hoe hoger je niveau binnen het frequent flyer-programma is, hoe meer privileges en voordelen je ontvangt. Denk bijvoorbeeld aan gratis lounge toegang, voorrang bij het inchecken en boarden, gratis extra bagage, en gratis upgrades van je vliegticket.

In het kort is een frequent flyer een persoon die regelmatig vliegt met dezelfde luchtvaartmaatschappij en daarvoor beloond wordt. Het frequent flyer-programma biedt verschillende voordelen en privileges aan trouwe klanten. Omdat er verschillende frequent flyer-programma’s zijn, is het belangrijk om de voorwaarden en voordelen van elk programma te vergelijken voordat je een account aanmaakt en begint met sparen.