Metaaldetector


Een metaaldetector is een veelgebruikt hulpmiddel binnen de luchtvaartindustrie. Het wordt gebruikt voor het detecteren van metalen voorwerpen die eventueel verborgen kunnen zitten in bagage of op het lichaam van passagiers en bemanningsleden.

Een metaaldetector werkt op basis van elektromagnetische golven. Deze golven kunnen metalen voorwerpen detecteren, doordat het de golven weerkaatst. Dit is hoe het apparaat metalen voorwerpen kan lokaliseren die verborgen kunnen zijn.

De meest voorkomende plaatsen waar metaaldetectors in de luchtvaartindustrie gebruikt worden, zijn bij de beveiligingspoortjes op de luchthaven. Passagiers en bemanning moeten hun handbagage en persoonlijke bezittingen zoals sieraden, horloges, sleutels en riemen door de metaaldetector laten gaan om te controleren of er geen verborgen metalen voorwerpen aanwezig zijn.

Meestal bestaat het bagage screenen uit twee delen; het eerste deel is een bagagescanner die de inhoud van de bagage controleert en het tweede deel is een persoonlijke detector die wordt gebruikt om de passagier en bemanning zelf te controleren.

Binnen de luchtvaartindustrie worden ook handbediende metaaldetectoren gebruikt om passagiers te controleren op specifieke locaties, zoals bij de gate of in de gate-lounge. Deze metaaldetectoren worden gebruikt om te controleren op eventuele verborgen metalen voorwerpen op het lichaam van de passagier.

Kortom, een metaaldetector is een belangrijk instrument binnen de luchtvaartindustrie om de veiligheid te handhaven. Het helpt om potentiële bedreigingen te identificeren en is een effectief hulpmiddel om te zorgen voor de veiligheid en het comfort van passagiers en bemanning tijdens de vlucht.