No-show


Een no-show binnen de luchtvaartindustrie is een passagier die niet opdaagt voor een vlucht waarvoor hij/zij een ticket heeft gekocht. Dit kan om verschillende redenen gebeuren zoals ziekte, vertraging van eerdere vluchten of simpelweg vergeten de vlucht te nemen. No-shows kunnen voor problemen zorgen voor luchtvatmaatschappijen, luchthavens en andere passagiers.

Als een passagier een no-show is, betekent dit dat er lege stoelen zijn op de vlucht. Dit kan zorgen voor financiële verliezen voor de luchtvaartmaatschappij aangezien ze niet elke stoel kunnen verkopen en misschien niet alle kosten van de vlucht kunnen dekken. Dit kan resulteren in hogere kosten voor andere passagiers om hun ticketprijzen te dekken.

Bovendien zorgt een no-show voor vertragingen voor andere passagiers. Luchtvaartmaatschappijen houden zich aan een strak schema en als een passagier niet op tijd aan boord komt, vertraagt dit het opstijgen van het vliegtuig. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor andere aansluitende vluchten, vertraging in uw reis en zelfs gemiste afspraken of reserveringen voor uw bestemming.

In sommige gevallen kan een no-show ook zorgen voor extra kosten. Als u bijvoorbeeld een retourvlucht hebt geboekt en niet aan boord gaat voor één van uw vluchten, kan het zijn dat u de hele terugvlucht niet kunt maken. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden geen terugbetaling aan voor no-shows, waardoor u uw geld voor de terugvlucht verliest.

Als u zeker weet dat u niet op uw vlucht aanwezig kunt zijn, is het aan te raden om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij en uw reisschema te wijzigen. Als u niet zeker weet of u op tijd kunt aankomen voor uw vlucht, zorg dan dat u op tijd op de gate staat om mogelijke vertragingen of verkeersomstandigheden te vermijden.

Al met al is het belangrijk om bewust te zijn van de gevolgen van een no-show en om op tijd bij de luchthaven te zijn voor uw vlucht zodat u onnodige kosten en vertragingen voorkomt.