Overbagage

[ad_1]
Overbagage is een term die wordt gebruikt in de luchtvaartindustrie om extra bagage aan boord van een vliegtuig aan te geven. Het is een situatie waarbij passagiers meer bagage meenemen dan de toegestane bagagelimieten.

In de meeste gevallen hebben luchtvaartmaatschappijen een beperking voor de hoeveelheid bagage die een passagier op een bepaalde vlucht mag meenemen. Deze limiet verschilt per luchtvaartmaatschappij en kan ook afhangen van het type ticket dat de passagier heeft gekocht.

Wanneer een passagier per ongeluk, of bewust de limiet overschrijdt en extra bagage meeneemt, wordt dit overbagage genoemd. In veel gevallen wordt hierdoor de verdeling van het gewicht in het vliegtuig verstoord, wat zeer gevaarlijk kan zijn voor de veiligheid van de vlucht.

Luchtvaartmaatschappijen proberen overbagage te vermijden door hun passagiers op de hoogte te brengen van de bagagelimieten en hen te informeren over eventuele extra kosten die in rekening worden gebracht wanneer zij te veel bagage meenemen. Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren een systeem waarbij passagiers toegestaan zijn een bepaald aantal koffers of tassen per persoon mee te nemen, met elk een maximale afmeting en gewicht.

Wanneer de bagagebeperkingen niet worden nageleefd, kan dit tot extra vertragingen leiden bij het instappen of zelfs tot het weigeren van toegang tot de vlucht. Het is daarom belangrijk dat passagiers zich bewust zijn van de bagagelimieten alvorens aan boord van een vliegtuig te stappen.

Overbagage kan ook leiden tot extra kosten voor passagiers en de luchtvaartmaatschappijen. Veel luchtvaartmaatschappijen brengen extra kosten in rekening voor te veel bagage en soms worden deze kosten per kilo berekend. Het is daarom verstandig om vooraf te informeren naar de kosten van extra bagage om onverwachte kosten te vermijden.

In het kort, overbagage is het gevolg van een overschrijding van de toegestane bagagelimieten op vluchten. Het kan leiden tot extra vertragingen, extra kosten en een verminderde veiligheid van de vlucht. Het is raadzaam om vooraf te informeren naar de bagagelimieten en de kosten van extra bagage om ongewenste kosten te voorkomen.
[ad_2]