Vluchtstatus


Een vluchtstatus is een term die wordt gebruikt binnen de luchtvaart industrie om de status van een vlucht vanaf het moment van vertrek tot aan de aankomst bij de bestemming te beschrijven. Het doel van een vluchtstatus is om de passagiers en andere belanghebbenden op de hoogte te houden van eventuele vertragingen, wijzigingen in de vluchtschema’s of andere informatie die van belang kan zijn.

Er zijn verschillende soorten vluchtstatussen die worden gebruikt om de status van een vlucht te beschrijven. De meest voorkomende zijn:

Vertrek Vertraagd: Deze status geeft aan dat de vlucht vertraging heeft opgelopen bij het vertrek. Dit kan worden veroorzaakt door een aantal redenen, zoals technische problemen, weersomstandigheden of bagage afhandeling en zorgt ervoor dat reizigers enige tijd langer op het vliegveld moeten wachten.

– In de Lucht: Dit betekent dat het vliegtuig in de lucht is en onderweg naar de bestemming.

– Aankomsttijd Vertraagd: Als de vlucht vertraging heeft opgelopen waardoor de voorziene aankomsttijd later is dan eerder gepland, dan krijgt de vlucht deze status toegewezen.

– Geannuleerd: Soms kan een vlucht helemaal worden geannuleerd als gevolg van weersomstandigheden, ziekte van de bemanning of andere redenen.

– Aangekomen: Deze status geeft aan dat de vlucht is geland en de passagiers veilig zijn aangekomen op hun bestemming.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de vluchtstatus, zodat reizigers op tijd op de luchthaven kunnen arriveren en de nodige maatregelen kunnen nemen in het geval van vertragingen of annuleringen. Luchtvaartmaatschappijen bieden verschillende manieren aan om de vluchtstatus te bekijken, zoals via websites, mobiele apps of sms-notificaties.

Kortom, een vluchtstatus is een belangrijk instrument voor de luchtvaartindustrie om de status van een vlucht te beschrijven en eventuele veranderingen of vertragingen te rapporteren. Passagiers kunnen baat hebben bij het volgen van de vluchtstatus om up-to-date informatie te krijgen over hun reisplannen.