Volg vluchten


Binnen de luchtvaartindustrie wordt er veel gebruik gemaakt van de term “volg vluchten”. Maar wat betekent dit eigenlijk?

Een volg vlucht is een speciale vlucht die wordt ingezet om andere vluchten te monitoren en bij te staan. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer een vliegtuig een technisch probleem heeft, of wanneer er sprake is van vertragingen of ander onvoorziene omstandigheden.

Een volg vlucht kan bestaan uit een ander vliegtuig dat dezelfde route aflegt als het betreffende vliegtuig, maar dan op een lagere hoogte en met een speciale apparatuur aan boord om de communicatie met de luchtverkeersleiding te optimaliseren. Ook kan een volg vlucht uit een grondteam bestaan dat op de luchthaven klaarstaat om de bemanning te assisteren bij eventuele problemen.

Het doel van volg vluchten is vooral om de veiligheid van de passagiers en bemanning te waarborgen. Door de vlucht te monitoren en bij te staan kunnen eventuele problemen zo snel mogelijk worden opgelost. Daarnaast kan een volg vlucht ook helpen om de vertragingen tot een minimum te beperken.

Volg vluchten zijn vooral van belang voor luchtvaartmaatschappijen die veel internationale vluchten uitvoeren. Deze maatschappijen hebben vaak te maken met langere vluchten waarbij het lastig kan zijn om snel te reageren op eventuele problemen. Door een volg vlucht in te zetten, kunnen zij er toch voor zorgen dat er snel hulp geboden kan worden wanneer dat nodig is.

Al met al is een volg vlucht dus een belangrijk onderdeel van de luchtvaartindustrie. Door deze speciale vluchten in te zetten kan de veiligheid van de passagiers en bemanning worden gegarandeerd en kunnen eventuele problemen zo snel mogelijk worden opgelost.