Elke reiziger die Azië of andere bestemmingen over de hele wereld wil verkennen, kan op een gegeven moment een nachtbus of -trein overwegen. Deze bieden het gemak om ’s nachts op het transport te kunnen slapen en vervolgens op uw bestemming wakker te worden. Ze zijn vooral goed voor het afleggen van grote afstanden, zoals afstanden die acht of meer uur duren. Bij het nemen van deze vormen van vervoer zijn er verschillende manieren om uw reis een stuk comfortabeler en ook probleemloos te maken. Hier zijn 16 tips voor reizen met nachtbussen en treinen in Azië.

1. Oordopjes

Nachtbussen en treinen kunnen vreselijk lawaaierig zijn en als je een lichte slaper bent, kan het moeilijk zijn om uit te schakelen. Om te proberen het je gemakkelijker te maken om te slapen, neem je oordopjes van goede kwaliteit om te proberen het geluid te overstemmen.

2. Nekkussen

Als je geen flatbed hebt gereserveerd voor je reis en waarschijnlijk gaat zitten, neem dan een nekkussen mee. Degenen van traagschuim van goede kwaliteit zijn over het algemeen het beste en moeten voldoende ondersteuning bieden.

3. Kussensloop of slaapzak

Als u ’s nachts reist, krijgt u mogelijk beddengoed, maar het kan soms wisselvallig zijn hoe schoon het is. Neem daarom een ​​kleine en draagbare slaapzakvoering mee

.

4. Houd tassen en waardevolle spullen bij de hand

Zorg ervoor dat je tas en andere bezittingen dicht bij je blijven en niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor anderen terwijl je slaapt. In sommige nachttreinen kun je mogelijk een kleinere en meer privécabine boeken die je kunt afsluiten (zoals de foto hierboven). Andere opties voor meer open reizen is om uw tas aan het einde van uw bed bij u te hebben (bovenste stapelbed), of onder het bed (onderste stapelbed).

U moet er ook voor zorgen dat zeer belangrijke items, zoals geld, bankkaarten, telefoons enz. op uw lichaam blijven, zoals in een geldriem, ritszakken of in een kleine tas onder de lakens bij uw bovenlichaam.

5. Stel een timer in

Het is een goed idee om een ​​timer in te stellen om u wakker te maken voordat u op uw bestemming aankomt. Dit is vooral belangrijk als u met een bus of trein reist en uw halte niet de eindbestemming is. Het laatste wat je wilt dat er gebeurt, is wakker worden en je bent uren verder dan je van plan was te gaan.

6. Toiletten

In een lange bus zitten, het toilet nodig hebben, maar het toilet werkt niet, is een vreselijke ervaring die je absoluut wilt vermijden. Om dit te voorkomen, probeer voordat je in een nachtbus stapt je waterinname te beperken en ga ook naar de wc / wasruimte voordat je zelfs maar instapt. Eenmaal in de bus beperk je hoeveel je drinkt totdat je zeker weet dat de bus een werkend toilet heeft. Treinen zijn normaal gesproken oké voor toiletten (hoewel ze misschien niet schoon of mooi zijn), maar het is toch de moeite waard om te controleren of ze bruikbaar zijn.

7. Snacks

Het is de moeite waard om hapjes mee te nemen als u met nachtbussen en treinen reist. Ook al slaap je het grootste deel van de reis, maar als je eenmaal wakker bent, kan het nog een tijdje duren voordat je aankomt en het zal je een stuk comfortabeler maken als je iets te eten hebt.

8. Water

Neem water mee om gehydrateerd te blijven tijdens lange reizen. Je kunt dit water ook gebruiken om je tanden te poetsen in de toiletten. Denk eraan om voorzichtig te zijn met hoeveel je drinkt totdat je weet dat er werkende toiletten zijn (hierover meer hierboven).

9. Handdesinfectiemiddelen

Wanneer u op reis gaat, is het een goed idee om handdesinfecterend middel bij u te hebben. Dit helpt je om schone handen te hebben na een toiletbezoek, voordat je gaat eten en ook als je je gezicht met je handen aanraakt.

10. Draagbaar powerpack

Neem een ​​draagbare accu mee op reis om uw apparaten opgeladen te houden. Dit is belangrijker als je je reistickets en een reisschema erop hebt staan, of als je je telefoon wilt gebruiken voor entertainment.

11. Kaarten en spellen

Als je met iemand anders reist, kan het meenemen van een pakje speelkaarten of draagbare spellen je bezig houden en vermaken tijdens een deel van je reis voor of nadat je hebt geslapen. Naast normale speelkaarten zijn er andere opties zoals Top Trumps, portable schaken en andere soortgelijke spellen.

12. Netflix

Als je een extreem lange bus- of treinreis maakt, overweeg dan om entertainment zoals Netflix te nemen. Er zijn enorm veel geweldige reisprogramma’s op Netflix die kunnen worden gedownload en perfect zijn voor inspiratie. Of overweeg een film of andere show om je bezig te houden.

13. Neem een ​​boek of een kindle

Een andere manier om je bezig te houden of jezelf in slaap te laten vallen, is door een boek of Amazon Kindle te nemen. Als u een Kindle gebruikt, moet u enkele boeken downloaden voordat u op reis gaat, voor het geval u geen internet heeft.

14. Wc-rol

Toiletrol meenemen is een must als je in nachtbussen en treinen reist. Je weet nooit of er iets in de toiletten zal zijn en zelfs als dat zo is, is het misschien leuker om je eigen toilet bij je te hebben.

15. Natte doekjes

Vochtige doekjes zijn een goede manier om je op te frissen tijdens het reizen en zijn perfect voor nachtbussen en treinen in Zuidoost-Azië. U kunt deze gebruiken op uw gezicht, handen, nek en andere delen van uw lichaam.

16. Deken

Soms kunnen treinen en bussen koud worden. Zelfs in Zuidoost-Azië en tropische landen als de zon onder is. Hoewel ze soms worden verstrekt, neem een ​​reisdeken mee voor het geval dit gebeurt.

Overzicht

Reizen met nachtbussen en treinen in Azië is een geweldige manier van reizen en perfect voor budgetreizigers. De meeste reizen zullen ook probleemloos verlopen (we hebben er veel gedaan), maar het is altijd het beste wanneer u reist om verstandig te zijn met mogelijke problemen en om vooruit te plannen. Klaar om te beginnen met boeken? Ga naar 12go.asia om uw zoekopdracht te starten.

Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.