Samenwerken aan een nieuw avontuur met een duurzaam immuunsysteem en een rustige geest kan een reis des te aangenamer maken. Door tijdens een vakantie gezonde gewoonten aan te moedigen, kan het risico om het slachtoffer te worden van een ziekte worden verminderd, zodat er tijd overblijft om nieuwe opwindende ervaringen op te doen. Om dit te bereiken, kunnen verschillende gezondheidstactieken worden gebruikt om de kracht van het immuunsysteem te bevorderen en te ondersteunen. Variërend van goede voeding tot een goede nachtrust. Hier zijn 7 tips om een ​​goede gezondheid te bevorderen en ziektes te bestrijden tijdens het reizen.

De kracht van probiotica

Er is niets erger dan een maagklachten, die de kans om te verkennen verpest. Bevordering en verspreiding van goede bacteriën in het spijsverteringskanaal; probiotica kunnen voor elke reiziger een kosteneffectieve investering zijn. Probiotica kunnen een gezonde darm stimuleren, waardoor individuen zich over het algemeen fit voelen en klaar om te verkennen. Probiotische supplementen zijn te koop, anders zijn ze te vinden in voedingsmiddelen op basis van zuivel, zoals yoghurt.

Vitamines en mineralen

Voortdurend in beweging zijn tijdens het reizen kan af en toe iemands voedingsinname in gevaar brengen. Lagere kwaliteit van voedsel dat wordt geconsumeerd, zoals fastfood, vermindert de hoeveelheid voedingsstoffen die aan het lichaam wordt geleverd. Het consumeren van een voedzaam dieet, rijk aan fruit en groenten, kan ervoor zorgen dat het lichaam alle componenten heeft die nodig zijn om blijvende sensaties van energie te geven en het immuunsysteem te voeden. Een gezonde, regelmatige inname van voedingsstoffen zoals vitamine C, zink en ijzer kan ervoor zorgen dat het immuunsysteem wordt gevoed en klaar is om inkomende infecties te bestrijden. Multivitaminen

zijn een goede optie voor mensen die onderweg zijn. Deze supplementen mogen echter geen uitgebalanceerd dieet vervangen.

Fruitschaaltjes - CC0 (Pixabay)
Fruitschalen – CC0 (Pixabay)

Regelmatige handhygiëne

Het is verrassend hoe zieke handen kunnen worden tijdens het reizen, daarom kan het vaak ontsmetten van handen van schadelijke ziektekiemen en bacteriën een lange weg banen om het plotselinge begin van ziekte te voorkomen. Denk eraan om de handen grondig te wassen voor de maaltijd en na het gebruik van het openbaar vervoer, en draag handdesinfecterend middel als een goedkope noodzaak wanneer u onderweg bent.

Handen wassen met zeep - CC0 (Pixabay)
Handen wassen met zeep – CC0 (Pixabay)

Blijf waterbewust

De preoccupatie met de sensaties van opwinding en vreugde die reizen met zich meebrengt, kan ervoor zorgen dat mensen zich niet bewust zijn van verschillende elementen van welzijn, zoals hydratatie. Op warmere, vochtige dagen kan gemakkelijk uitdroging ontstaan, in combinatie met een gebrek aan wateropname. Symptomen van uitdroging kunnen zijn hoofdpijn, duizeligheid en een gebrek aan energie. Om deze sensaties te vermijden, houdt u een waterfles bij de hand en blijft u gehydrateerd.

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is gewoon een noodzaak tijdens het reizen. Voor een vakantie die constant onderweg is, is het gemakkelijk om uitgeput en moe te worden, wat kan leiden tot een handvol andere gezondheidscomplicaties. Door regelmatig 7 tot 8 uur slaap per nacht te bereiken, kunnen gevoelens van slaperigheid en vermoeidheid gedurende de dag worden verminderd en vervangen door een stimulerende drang om te ontdekken. Slaap kan ook het mentale bewustzijn verbeteren, algemene hulp bij het nemen van beslissingen en stressvolle situaties

Man slapen
Een slapende man

Haast je niet

Haast je niet en probeer binnen de eerste twee dagen een hele stad te zien. Dit kan leiden tot stress en kan ertoe leiden dat mensen overweldigd raken. Door alle attracties een voor een te vernietigen, kunnen ze later minder gedenkwaardig worden. Vermijd deze gevoelens, neem de tijd om eens goed rond te kijken op een nieuwe bestemming, maar in een redelijk tijdsbestek.

Rekken voor wandelingen

Door te wandelen kunnen reizigers de natuurlijke kant van een nieuwe bestemming omarmen, hoewel deze vorm van lichaamsbeweging voor sommigen inspannend kan zijn. Rekken heeft het vermogen om het risico op blessures tijdens het sporten te verminderen, wat van pas kan komen bij trekking in vreemd terrein. Neem voordat u gaat wandelen 5 – 10 minuten de tijd om de spieren grondig uit te rekken en op te warmen.

Meditatie

Steeds populairder wordt meditatie door mensen over de hele wereld gebruikt om mindfulness te vergroten. De praktijk brengt een breed scala aan voordelen met zich mee die tijdens het reizen van pas kunnen komen. Een vakantie mag alleen gevuld zijn met plezierige, onvergetelijke herinneringen. Stressvolle omstandigheden vinden echter een manier om zichzelf in te perken. Vertragingen op luchthavens, annuleringen van tournees, hotelverwisselingen – deze situaties kunnen mensen angstig en gehinderd maken, waardoor het vermogen om grondig van een vakantie te genieten wordt belemmerd. Neem elke dag 5 minuten de tijd om je gedachten te beheersen en mindful te zijn.

Overzicht

Deze tips, hoewel eenvoudig, worden vaak over het hoofd gezien door reizigers die nieuwe landen bezoeken. Neem de voorzorgsmaatregelen, wees bewust en zet gezondheid op de eerste plaats. Dit kan voorkomen dat een reis door ziekte ontspoort en kan het reisgenot maximaliseren.

Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.