Een beetje meer georganiseerd zijn en verschillende dingen controleren voordat je op reis gaat, kan ervoor zorgen dat je een goede start van je reis hebt. Hier zijn enkele van de essentiële dingen die u moet doen voordat u op reis gaat. Aan het einde vindt u ook een downloadbare en afdrukbare checklist.

1. Controleer vluchttijden en de terminal

Controleer de dag voordat u op reis gaat uw vluchttijden en ook de terminal waarvandaan u vliegt. Controleer dit nogmaals op de dag dat u reist voor het geval er vertragingen, annuleringen of wijzigingen zijn. U kunt dit vaak doen op de website van de luchthaven of luchtvaartmaatschappij.

2. Je hebt het juiste paspoort

Het klinkt misschien voor de hand liggend om te controleren of je je paspoort hebt en of het klopt, maar ik ging ooit op groepsreis en een van mijn vrienden had zijn oude verlopen paspoort. Hij realiseerde zich toen op de luchthaven dat het paspoort dat hij had een hoek miste (wat ze in het VK doen). Dus hij moest toen betalen om zijn vlucht te wijzigen en naar huis te gaan en zijn nieuwe paspoort te krijgen, dat in dezelfde trekking was. Controleer dus altijd voordat u op reis gaat of uw paspoort correct en geldig is om te reizen.

Paspoortafbeelding - CC0 (Pixabay)
Paspoortafbeelding – CC0 (Pixabay)

3. Controleer de visum-/toegangseisen

Het controleren van de visum-/toegangseisen voor uw bestemming is iets dat u ruim van tevoren moet controleren, maar het kan geen kwaad om het nog een keer te controleren.

Ik heb deze fout ooit gemaakt toen ik vanuit het VK naar Canada reisde, waar de grenscontrole van Canada onlangs een nieuwe vereiste voor een eTA (advance authorisatie) had ingevoerd. Ik kwam toen op Gatwick Airport aan en moest inloggen op de eTA-website en deze autorisatie krijgen voordat ik kon reizen. Gelukkig kon dit online en ging het snel, ik had ook ruim de tijd voor de vlucht en tot slot was het luchthavenpersoneel behulpzaam. Maar dit was een leerzame ervaring voor mij en was stress die vermeden had kunnen worden.

Als u een Brits staatsburger bent, ga dan naar gov.uk/foreign-travel-advice om de toegangsvereisten voor uw bestemming te controleren.

TIP
Voor hulp bij het vinden van welk visum u nodig heeft en om aan te vragen, overweeg dan een dienst zoals iVisa.com. Er zijn verwerkingskosten van toepassing.

4. U heeft een verzekering en andere belangrijke documenten

Ervoor zorgen dat je een geldige reisverzekering hebt is belangrijk en niet alleen voor je eigen veiligheid, maar soms kan de grenscontrole om bewijs vragen dat je die hebt. Gelukkig is het op veel plaatsen heel eenvoudig om online een verzekering af te sluiten en soms bieden zelfs luchtvaartmaatschappijen dit aan bij het boeken.

Naast uw verzekering moet u er ook voor zorgen dat u over andere belangrijke documenten beschikt, zoals een bewijs van uw accommodatie en reisschema enz. (afhankelijk van wat uw bestemming vereist).

5. Dubbelcheck bagagevrijdom

Overbagagekosten zijn altijd te vermijden door voorbereid te zijn en uw toegestane hoeveelheid van tevoren te controleren. Om dit te doen, moet u uw toeslag controleren, die vaak op uw boeking staat en soms op uw ticket is afgedrukt. Als je extra bagage nodig hebt, koop dan voordat je op de luchthaven aankomt, want het kan vaak goedkoper zijn.

Bagage - CC0 (Pixabay)
Bagage – CC0 (Pixabay)

6. Je hebt de benodigdheden ingepakt

Zorg ervoor dat je alle essentiële items die je nodig hebt hebt ingepakt voordat je op reis gaat. Dit zijn items die u niet gemakkelijk zou vinden als u eenmaal op uw bestemming bent aangekomen. Ik zou essentiële items classificeren als reisadapters, tandenborstel en tandpasta, misschien een stijltang, ondergoed enz. Natuurlijk zal de lijst met essentiële items van persoon tot persoon verschillen, dus het is de moeite waard om hier een aparte lijst voor te hebben.

7. U heeft belangrijke medicijnen

Reizen en je realiseren dat je belangrijke medicatie bent vergeten, kan extreem stressvol zijn, en als je geen tijd hebt om naar huis te gaan om het op te halen, moet je misschien zelfs je vlucht annuleren of opnieuw plannen.

Wekelijks medicijnpakket - CC0 (Pixabay)
Wekelijks medicijnpakket – CC0 (Pixabay)

8. Alles is opgeladen

Controleer voordat u op reis gaat of al uw essentiële elektronica, zoals uw telefoon is opgeladen, of dat u een powerbank/draagbare oplader heeft

. Aangekomen op uw bestemming en de batterij van uw telefoon leeg kan een totale pijn zijn. Het kan zijn dat u uw hotel of andere gegevens daar heeft, of uw telefoon om andere belangrijke redenen nodig heeft.

9. Entertainment voor in het vliegtuig, de trein of de bus

Zorg er ten slotte voor dat je al het entertainment hebt dat je nodig hebt voor het vliegtuig, de trein of de bus, zoals een koptelefoon, gedownloade muziek of films, update je Kindle enz. Door dit te doen, zult u merken dat uw tijd zal vliegen terwijl u reist.

10. Controlelijst

Hier is een checklist die u kunt downloaden en afdrukken voor wanneer u op reis gaat. Naast de belangrijkste items vind je ruimte om wat extra’s toe te voegen. Met het bit “NOTES/DETAILS” kunt u extra informatie toevoegen, zoals vluchttijden, de terminal, bagagevrijdom enz.

Downloaden: PDF-versie | JPG-versie

Voorbeeld screenshot van checklist - Dingen om te doen voor vertrek

Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.