Naar het vliegveld gaan, inchecken en dan te horen krijgen dat je bagage de toegestane limiet overschrijdt en dat je een vergoeding moet betalen, is niet iets dat iemand wil. Deze kosten kunnen buitensporig zijn en zijn vaak meer dan wanneer u vooraf had geboekt voordat u arriveerde. Dit kan leiden tot onnodige stress, je kunt je budget overschrijden en misschien moet je zelfs betalen om een ​​tas in te checken die je niet wilde. Om hopelijk een van deze onaangename en buitensporige bagagekosten te vermijden, blijf dan lezen. Hier tips over hoe u buitensporige bagagekosten kunt vermijden.

1. Gebruik de kleinste koffer die je kunt

Het is misschien leuk om een ​​grote koffer te hebben waar een enorme hoeveelheid spullen in past, maar als je een grote koffer hebt, zul je waarschijnlijk meer meenemen dan je nodig hebt. Dit kan ertoe leiden dat u uw toegestane gewicht overschrijdt en een buitensporige bagageheffing krijgt. Als je geen keus hebt en toch een zeer grote koffer moet meenemen, probeer dan wat van de zwaardere items in je handbagage te stoppen.

2. Controleer uw bagage met een weegschaal voordat u op reis gaat

Een bagageweegschaal

is een uitkomst en je kunt zelf je koffers wegen. Ik zou dit ten zeerste aanbevelen en het controleren van uw bagage binnen de toegestane hoeveelheid voordat u op reis gaat. Dit bespaart de stress om naar het vliegveld te gaan, mogelijk voorbij te zijn en ofwel extra kilo’s te moeten betalen of spullen weg te gooien (wat ik ooit moest doen).

3. Betaal voor een behoorlijke gewichtstoelage

Als je weet dat je met veel spullen moet reizen, betaal dan vooraf een behoorlijke hoeveelheid bagage. Soms kunt u tarieven krijgen met ingecheckte bagage, en deze kunnen goedkoper zijn dan een tarief zonder bagage kopen en dit later toevoegen.

4. Vlieg met genereuze luchtvaartmaatschappijen

Sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals easyJet in Europa, zijn een van mijn eerste keus luchtvaartmaatschappijen voor korteafstandsvluchten. Dit komt door hun royale toegestane hoeveelheid handbagage die niet eens een gewichtsbeperking heeft. Dit betekent dat u stedentrips kunt maken waarbij u alleen handbagage/handbagage meeneemt en geld bespaart op het meenemen van ingecheckte bagage.

Voor langeafstandsvluchten moeten fatsoenlijke luchtvaartmaatschappijen een behoorlijke vergoeding in het tarief voorzien. Zoals tussen 23kg en 30kg. Als u geen behoorlijke bagagevrijdom krijgt die bij uw tarief is inbegrepen voor een langeafstandsvlucht, overweeg dan om andere luchtvaartmaatschappijen te onderzoeken.

5. Wees niet stiekem met extra handbagage

Ik heb nogal wat mensen naar hun boarding gate zien gaan met een trolleybagage, evenals een grote handtas als hun zakgeld maar één item is. Vervolgens krijgen ze van het personeel van de luchtvaartmaatschappij te horen dat ze hun handtas in hun trolleytas moeten doen, maar deze past niet. Dit kan onnodige stress en mogelijk te hoge kosten veroorzaken.

Soms mag je twee stuks handbagage meenemen, zoals een grote tas en een kleiner item, maar dit is niet vaak het geval, dus controleer dit voordat je op reis gaat.

6. Stop wat zware spullen in je jaszakken

Dit is niet altijd mogelijk als de items groot zijn, maar soms kun je items in je jaszak stoppen die nooit zouden worden gewogen. Als u dit doet, kunt u mogelijk een extra kg of twee besparen als u geluk heeft.

7. Draag zware kledingstukken

Zware kledingstukken zoals laarzen, schoenen, jassen enz. kunnen gemakkelijk aan uw bagagevrijdom worden toegevoegd. Dit kan worden voorkomen door die items te dragen en je lichtere items in te pakken. Als ik bijvoorbeeld reis, draag ik vaak mijn zware laarzen en stop ik mijn comfortabelere maar kleinere en lichtere schoenen in mijn ingecheckte bagage.

Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.