Helen’s House of Hope is een hondenopvangcentrum zonder winstoogmerk in het noorden van Bulgarije in het district Vratsa. Op het moment van schrijven bevat het opvangcentrum meer dan 100 honden met een mix van verschillende rassen van verschillende leeftijden, waaronder puppy’s.

Honing en Goldie
Honing en Goldie
  • Over de honden
  • Het toevluchtsoord
  • adopteren
  • Vrijwilligerswerk
  • Andere manieren om te helpen

Over de honden

Veel van de honden zijn gered uit het gebied, zijn afgezet of zelfs achtergelaten in het opvangcentrum (soms aan de kant van de weg buiten).

In het verleden hebben sommige honden onder de meest verschrikkelijke omstandigheden geleefd en zijn ze als huid en botten in het opvangcentrum aangekomen, met open wonden, gebroken tanden, afschuwelijke littekens en andere verschrikkelijke verwondingen. Het opvangcentrum zal deze honden dan helpen herstellen en op weg zijn naar een beter leven.

Littekens op een hond van vroeger
Littekens op een hond van vroeger

Het toevluchtsoord

Het heiligdom is eigendom van en wordt gerund door Helen, die oorspronkelijk uit het VK komt. Ze kwam met slechts drie honden naar Bulgarije, maar dit aantal nam snel toe. Sinds de start van de opvang heeft ze een behoorlijke hoeveelheid land verzameld die ze heeft omgezet om de honden het beste te kunnen helpen.

Helens House of Hope-teken
Helen’s House of Hope-teken
Helen en Petey
Helen en Petey

Het heiligdom heeft overal veel gebieden en de honden zijn gekoppeld aan andere honden waarmee ze goed overweg kunnen. Sommige honden zitten in hokken waar ze zowel binnen als buiten kunnen schuilen. Sommige honden hebben vrij rondlopen op het terrein en sommige zijn in kamers in de huizen. De honden in de huizen worden zoveel mogelijk uitgelaten en uitgelaten.

Hokken voor de honden in het Sanctuary
Hokken voor de honden in de opvang
Roamers in de hondenopvang
Roamers in de hondenopvang

Als er nieuwe honden in het opvangcentrum arriveren, worden ze behandeld (indien gewond), de vrouwtjes gesteriliseerd (indien mogelijk), vaccinaties en dan zullen Helen en de vrijwilligers werken om hun gezondheid en vertrouwen op te bouwen, en dan is het de bedoeling om nieuwe huizen te vinden voor ze met liefdevolle gezinnen.


adopteren

De honden zijn in wezen niet in het opvangcentrum als een permanent huis, het is meer een overgangstoestand voordat de honden worden ondergebracht in een nieuw gezin. Helen is er tot nu toe (op het moment van schrijven) in geslaagd om in twee jaar tijd nieuwe huizen en gezinnen te vinden voor ongeveer 40 honden.

Helen maakt reclame voor de honden die beschikbaar zijn op haar website en het adoptieproces omvat een huiscontrole om ervoor te zorgen dat de nieuwe eigenaren weten hoe ze voor honden moeten zorgen, het huis veilig, beveiligd en geschikt is en verschillende criteria.

De honden krijgen ook een huisdierenpaspoort waarop informatie staat zoals de hondsdolheidsprik, de microchipregistratie en dat de hond geschikt is om te reizen, ondertekend door een dierenarts.

Dierenpaspoort in Bulgarije
Dierenpaspoort in Bulgarije

Zodra de adoptanten de huiscontrole hebben doorstaan ​​en de hond klaar is, regelt Helen het transport. Dit wordt gefactureerd aan de nieuwe eigenaren en voor Engeland zou dit ongeveer £ 250 huis-aan-huisbezorging vanuit Bulgarije zijn. De nieuwe eigenaren zouden een deel van de initiële kosten hebben bespaard, zoals het dierenpaspoort, de spray en de vaccinaties, dus het is best een goede deal als je erover nadenkt. Bovendien zou je een leuk nieuw lid van je gezin krijgen.

Als je graag wilt adopteren, ga dan naar helenshouseofhope.com/adopt-a-dog om enkele van de honden te bekijken en er meer over te weten te komen. Hieronder staan ​​er een paar die ik erg leuk vond en die ik graag mee naar huis zou nemen als ik kon. Ik ben ook een grote fan van Oriah (de vrolijk uitziende hond in de eerste afbeelding van dit bericht) en Bunny is ook aardig (je vindt hem op de adoptiepagina).

Marley, Mimi en Pip
Marley, Mimi (linker afbeelding) en Pip (rechter afbeelding – ze ziet er verdrietig uit maar is super schattig)
Pancha en Max
Pancha (linker afbeelding) en Max (rechter afbeelding)

Vrijwilligerswerk

Zoals je van een groot aantal honden kunt verwachten, is er elke dag enorm veel werk te doen – van voeren, de poep opruimen, wandelen, aandacht en liefde geven, maar ook algemeen onderhoud.

De honden uitlaten
De honden uitlaten
Kommen voor de honden
Kommen voor de honden

Dankzij sites als workaway.info krijgt Helen hulp van vrijwilligers die graag willen helpen. Sommige vrijwilligers blijven misschien een week (zoals ik) en de langste, Miriam, is meer dan 8 maanden gebleven. Helen krijgt ook regelmatig hulp van een heer genaamd Gareth, die ongeveer 7 maanden per jaar in en uit het opvangcentrum doorbrengt en daarna ook vrijwilligerswerk doet in een opvangcentrum in Thailand.

Als je vrijwillig Helen en de honden wilt helpen, kun je contact opnemen via haar website, haar Facebook-pagina of via workaway.info.

Het is vermeldenswaard dat het verzorgen van de behoeften van veel honden en het opruimen van hondenpoep niet ieders kopje thee is. Je kunt ook onder de modder komen te zitten en je misschien niet super schoon voelen, maar je helpt een goed doel en als je echt van honden houdt, dan kan dit iets geweldigs voor je zijn. Ik zou ook aanraden om je vast te leggen op dates die je kunt doen, zodat Helen andere helpers niet afwijst.

Tijdens mijn verblijf heeft Helen ook gezorgd voor een slaapkamer, keuken en douche/badkamer. Dit was comfortabel voor mijn verblijf. Ze heeft ook soms vrijwilligers bij haar thuis en ook bij een derde huis in het opvangcentrum.


Andere manieren waarop u kunt helpen

Andere manieren waarop u kunt helpen, evenals vrijwilligerswerk en adoptie, zijn onder meer:

Een hond sponsoren – waar u regelmatig betalingen doet voor onderhoud en ondersteuning.

donaties – het onderhoud en de kosten voor Helen en het opvangcentrum zijn enorm met een wekelijkse voedselrekening van ongeveer £ 200, evenals grote hoeveelheden dierenartsrekeningen (die duizenden kosten) en andere onderhoudskosten. Door te doneren helpt u dit voor het opvangcentrum gemakkelijker te maken en stelt u Helen in staat meer te investeren in de honden, hun welzijn en het vinden van nieuwe huizen voor hen.

Bezoek helenshouseofhope.com/how-you-can-help om te doneren aan haar goede doel, of u kunt op de afbeelding hieronder klikken om rechtstreeks via PayPal te doneren. Of haar e-mail Paypal-adres is: [email protected]


Overzicht

Helen’s House of Hope is een goed doel en maakt het verschil voor zoveel honden die een ellendig verleden hebben gehad, maar nu misschien een mooie toekomst tegemoet gaan.

Bezoek haar website helenshouseofhope.com voor meer informatie.

Mike en honden in Helens House of Hope Dog Sanctuary
Mike en honden in Helen’s House of Hope hondenopvang

Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.