Als u op reis gaat, is het vaak een goed idee om een ​​budget voor uw reis vast te stellen. Dit betekent dat u precies kunt plannen hoeveel geld u moet besparen voor uw reizen en dit zou moeten resulteren in een veel betere en succesvollere ervaring. Hieronder vindt u enkele van de beste tips en technieken voor het maken van uw reisbudget.

Onderzoek uw bestemming

Een van de eerste dingen die u moet doen bij het vaststellen van uw budget, is uw bestemming onderzoeken. Kijk hoeveel de gemiddelde kosten zijn, zoals voor eten, vervoer, activiteiten, excursies en zo ongeveer alles wat je geld zou kosten. U kunt wat basisonderzoek doen met sites zoals Numbeo.com, waar u zelfs de kosten van basisartikelen met andere steden kunt vergelijken.

Numbeo.com-schermafbeelding
Foto: Numbeo.com Screenshot

Kijk naar hotelprijzen

Hotels kunnen in prijs variëren, afhankelijk van het type accommodatie dat u kiest, en ook de beoordeling, dwz een budgethostel zal aanzienlijk minder kosten dan een luxe 5-sterrenhotel. Tegenwoordig hebben de meeste gevestigde bestemmingen een enorm scala aan accommodatietypes, van hostels, appartementen, pensions en hotels, wat het zoveel gemakkelijker maakt om met een beperkt budget te reizen. Vaak zul je ook merken dat hoe centraler je op een bestemming bent, hoe meer het kost. Dwz accommodatie in Londen Zone 1 kost veel meer dan Zone 4.

Beslis wat je wilt doen

Beslissen wat te doen is waarschijnlijk een van de meest opwindende onderdelen van reisplanning. Je moet op reisblogs (zoals deze) kijken, geweldige sites zoals tripadvisor.com gebruiken, reisboeken en -gidsen lezen en vrienden vragen die al eerder op de bestemming zijn geweest. Als je eenmaal een idee hebt van wat je wilt doen, maak dan een lijst met de prijs van elke activiteit en hoeveel ticketprijzen zijn. Excel of Google Spreadsheets is hiervoor prima geschikt (zie verderop).

Reisboeken
Reisboeken

Is het een feestdag of zijn er speciale evenementen?

Als u tijdens de feestdagen reist, zoals rond Kerstmis, nationale feestdagen of zomervakanties, kunnen de prijzen aanzienlijk hoger zijn dan in andere periodes van het jaar. De prijzen zijn in het weekend ook een stuk duurder, dus probeer indien mogelijk altijd uw reizen vroeg te plannen en te boeken om de beste prijzen te pakken.

Extra geld

Het is altijd een goed idee om extra geld bij de hand te hebben in geval van nood, en ook voor het geval u een aantal geweldige activiteiten ontdekt die u wilt doen zodra u aankomt. Ik zou aanraden om 20% meer te proberen dan je denkt en hoopt uit te geven, en als je dit uiteindelijk niet uitgeeft, dan is de bonus. Het is ook de moeite waard om een ​​​​noodcreditcard te nemen voor het geval je echt in de problemen komt. Hopelijk hoeft u dit echter nooit te gebruiken.

Maak een definitieve spreadsheet met al uw kosten

Nadat u heeft vastgesteld hoeveel verschillende elementen van uw reis zullen kosten, maakt u een definitieve spreadsheet. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar moet wel duidelijk en overzichtelijk zijn. Je kunt hieronder een screenshot zien van mijn geschatte budget voor een reis naar Wenen.

Voorbeeld van budgetspreadsheet
Voorbeeld van budgetspreadsheet

Samenvatting

Sparen voor een reis en een budget opstellen is misschien een saaie taak die velen van ons niet willen doen. Het kan echter absoluut de moeite waard zijn om vooraf te plannen, omdat u misschien op vakantie kunt gaan en nog veel meer kunt zien en doen. Heeft u budgettips en ideeën? Laat hieronder een reactie achter.

Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.