Beginnen aan uw eerste safari is een opwindende maar vermoeiende ervaring. Voorbereiding kan erg overweldigend zijn, maar kan leiden tot een veel meer verrijkende ervaring. Lees verder om te ontdekken wat u kunt verwachten voor uw eerste safari en belangrijke tips voor een stressvrije reis!

De Safari-ervaring

Er is een algemene misvatting dat wilde dieren de hele tijd dat u op safari bent, rondzwerven. Er komt echter veel geduld, vaardige ogen en lange gamedrives bij kijken. Onthoud: wat je ziet van andermans reizen zijn snapshots en hoogtepunten! Je gaat samen met je reisgezelschap en de gids op zoek naar bewegingen in de verte.

Gamedrives zijn lang, over ruige wegen en ruige zitplaatsen. Om het nog comfortabeler te maken, is het de moeite waard om een ​​klein kussentje in te pakken om op te zitten. Neem voor zonsondergangsafari’s altijd reservebatterijen, een waterfles en voldoende lagen mee. Tot slot, als u een stap verder wilt gaan, pak dan een verrekijker in. Ze stellen je niet alleen boven het spel bij het scouten van dieren, ze laten je er ook nog eens heel cool uitzien.

Cheetah zittend op gras met een vrachtwagen erachter

Visa en contant geld

Voordat u naar het land van uw safari gaat, is het essentieel dat u controleert welke visa u mogelijk nodig heeft. Sommige visa kunnen voorafgaand aan uw reis worden gekocht met bevestiging van uw hotel-, hostel- of campingboeking. Andere landen vereisen een uitnodigingsbrief, die vaak door uw hotel of reisorganisatie kan worden gegeven. Als alternatief kunnen sommige visa aan de grens worden gekocht of gegeven. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet op officiële overheidswebsites voordat u vertrekt.

Veel safariplekken zijn afgelegen en je reist alleen door kleine, landelijke dorpjes. De grotere dorpen hebben kruidenierswinkels, bakkers en geldautomaten. Het kan echter zijn dat u enkele dagen geen toegang heeft tot een geldautomaat. Uw gids en reisroute kunnen u helpen bij het plannen van geldstops. Tijdens de safarireis wordt vaak een combinatie van contant geld en kaart geaccepteerd. Let op: voor sommige grenzen en dorpen is zowel Amerikaanse dollars als de lokale valuta vereist.

Fotografie

Op je safari wil je zeker een zoomlens. Als je er nog geen hebt, is het de moeite waard om te investeren of er een te huren voordat je vertrekt. Oefen ook met het fotograferen van enkele dieren in uw plaatselijke natuurreservaat voordat u vertrekt, om de beste instellingen te leren. Veel plezier met het spelen met de instellingen en kijk vervolgens naar je foto’s om te bepalen wat je moet verbeteren! Vergeet niet voldoende geheugenkaarten mee te nemen en een manier om een ​​back-up van uw afbeeldingen te maken.

Onthoud dat fotografie niet alleen over de dieren gaat. Breng ook de avonden door met sterrenkijken bij een vuur en genieten van een warm drankje. Het is altijd het beste om een ​​degelijk reisstatief mee te nemen om de schoonheid van de nachtelijke hemel vast te leggen.

Man op safari die foto's maakt

Benodigdheden inpakken

Wanneer u op safari gaat, moet u weten wat het seizoen zal zijn. Afrika heeft een enorm divers weersysteem, wat betekent dat je hete hoogtepunten, koude dieptepunten en steeds veranderende weersvoorspellingen kunt ervaren. Lagen inpakken is een must. Kamperen in nationale parken kan heel snel erg koud worden. Vergeet ook niet om waterdichte lagen, een goede hoed en natuurlijk een zonnebril mee te nemen!

Overland trucks zijn super veelzijdig. Ze kunnen ook de eigendommen van de hele groep, kampeeruitrusting en natuurlijk serviesgoed vasthouden. Deze vrachtwagens doen ook dienst als safarivoertuigen en forenzen voor lange afstanden. Je spullen worden over het algemeen onder de truck bewaard, dus probeer het aantal keren dat je in je grote tas eronder moet zo min mogelijk te maken, het is een goed idee om een ​​kleine dagrugzak te gebruiken. Bewapen je rugzak met je camera, reservebatterijen, opladers en alle kleding die je nodig hebt.

Op het gebied van opladers zijn accupacks op zonne-energie de juiste keuze! Sommige overlandtrucks hebben oplaadpoorten aan boord, maar die zijn nogal onbetrouwbaar, dus probeer in plaats daarvan het meeste uit die safarizon te halen!

Nationaal reservaat kamperen

Afhankelijk van het type tour dat u boekt, kunt u kamperen in nationale wildreservaten. Bepaalde delen van het reservaat zijn afgebakend om te kamperen. Ze hebben over het algemeen een kleine winkel met basisbenodigdheden voor eten, drankjes en enkele basiskampeerextra’s. De douches zullen klein zijn en hebben vaak geen warm water, maar het is toch een douche!

Als je niet van kamperen houdt, zijn er vaak upgrade-opties. Deze komen over het algemeen elke dag op een first-in-basis en variëren sterk in prijs. Ongeacht de faciliteiten, in slaap vallen met de zwakke geluiden van leeuwen en olifanten is een ervaring als niets anders.

Safarikamp in Afrika

Overzicht

Ongeacht de bestemming, je eerste Safari zal een opwindende ervaring zijn. Neem de bovenstaande tips en trucs over om uw voorbereidingsvaardigheden te verbeteren. Pak licht, slim in en gooi er een paar extra geheugenkaarten in!

Waar moet je heen? Lees 10 beste en must-see nationale parken in Afrika om te beginnen.