Wanneer je voor het eerst begint met bloggen, zul je waarschijnlijk de term ‘kwaliteitsinhoud’ en SEO blijven horen. Inhoud van hoge kwaliteit moet uw bezoekers in wezen een betere leeservaring bieden en hen de antwoorden bieden waarnaar ze op zoek zijn. Dit in combinatie met goede SEO kan ook betere indexeringsresultaten opleveren bij zoekmachines, omdat ze uw site zullen analyseren en de kwaliteit van uw inhoud zullen detecteren. Dus wil je weten wat ik zou beschouwen als hoogwaardige content met goede SEO? Blijf dan lezen. Hier zijn tips voor het schrijven van hoge quilty-inhoud met goede SEO.

Relevant en beknopt

Probeer eerst altijd content te maken die uniek, relevant en beknopt is. Neem bijvoorbeeld geen irrelevante informatie op in een artikel, bijvoorbeeld als het artikel over reizen gaat, en neem dan geen secties over meubels op (tenzij het volledig relevant is).

Zorg er ook voor dat wat je recht is correct en goed onderzocht. Dus als je reisartikelen schrijft, zorg er dan voor dat alle feiten uit betrouwbare bronnen komen. Ik gebruik normaal gesproken persinformatie van toerismebureaus of officiële feiten van merken en attracties om mijn inhoud te schrijven. U kunt ook verwijzen naar officiële publicaties in een bibliotheek en andere betrouwbare bronnen.

Zoekwoorddichtheid

Voordat u begint met schrijven, moet u nadenken over wat uw belangrijkste zoekwoorden zijn. Dit zijn over het algemeen de belangrijkste woorden in uw paginatitel. Probeer deze woorden dan door uw inhoud te verspreiden.

Deze zoekwoorden moeten bijdragen aan minimaal 0,5% en maximaal 2,5% van de woorden in het artikel. Dit is natuurlijk best een lastig percentage om uit te rekenen, dus gebruik een plugin zoals Yoast SEO om dit voor je uit te rekenen.

Een andere belangrijke opmerking met betrekking tot trefwoorddichtheid is dat u nooit trefwoorden moet gebruiken. Zoals het toevoegen van trefwoorden aan het einde van uw inhoud, maar niet in de context van het artikel. U loopt het risico gestraft te worden als u dit probeert.

Yoast SEO-voorbeeld
Yoast SEO-voorbeeld

Inhoud lengte

De lengte van uw inhoud kan van invloed zijn op uw positie in zoekmachines. Over het algemeen moet langere inhoud gedetailleerder en van hogere kwaliteit zijn. Je moet ernaar streven om je inhoud minimaal 300 woorden te geven, maar normaal gesproken streef ik naar minimaal 800 woorden in de meeste van mijn artikelen.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je voeg geen onnodige inhoud toe. Dat wil zeggen, schrijf geen onzin om uw artikel langer te maken. Zorg ervoor dat alles wat je voor je blog schrijft relevant en nuttig is voor je lezers op basis van het onderwerp waarover je schrijft.

Grafiek met kwaliteit van inhoud versus aantal woorden
Grafiek met kwaliteit van inhoud versus aantal woorden

Afbeeldingen in de inhoud

Het gebruik van afbeeldingen in uw artikel zal resulteren in inhoud van hogere kwaliteit en zou de leeservaring van uw sitebezoekers moeten verbeteren. Ik zou aanraden om afbeeldingen van de hoogste kwaliteit te gebruiken die je kunt. Als je geen geweldige fotograaf bent, kun je ook vinden vrij afbeeldingen in het publieke domein op Pixabay, of betaald afbeeldingen op sites zoals Shutterstock.

Koppen en structuur

U moet koppen gebruiken om uw inhoud te structureren, waarbij H1 de hoofdkop is en vervolgens H2 de subkopjes/secties. Als je wilt, kun je H3-H5-tags gebruiken om je inhoud nog meer te structureren. Door een goede structurering van uw inhoud zult u merken dat zoekmachines deze koppen in de zoekresultaten halen en krijgt u meer doorklikverkeer. Zoals hieronder: soms verschijnt voor mijn Sofia Instagram-spots-post. De lijst met opsommingstekens komt uit de kopjes in mijn inhoud.

Voorbeeld van Google die koppen uit een artikel gebruikt in de resultaten
Voorbeeld van Google die koppen uit een artikel gebruikt in de resultaten

Interne links

Wanneer u inhoud voor uw site maakt, moet u nadenken over de sitestructuur en hoe alles met elkaar verbonden is. U moet dan linken naar artikelen die relevant zijn op uw hele website. Dit zou u moeten helpen meer paginaweergaven te krijgen, wat een belangrijke statistiek kan zijn als u met klanten wilt werken.

Ik zou aanraden om in elk artikel naar ten minste vijf interne pagina’s te linken. Maar alleen artikelen die relevant zijn. Als u nog geen relevante pagina’s heeft, kunt u later altijd links toevoegen.

Externe links

Naast interne links moet u ook externe links in uw inhoud opnemen. Maar nogmaals, deze moeten relevant zijn voor het artikel. Als u bijvoorbeeld schrijft over de London Eye-attractie in Londen, kunt u een link naar de London Eye-website plaatsen zodat uw bezoeker meer te weten kan komen.

Inhoud leesbaarheid

Een andere grote overweging om SEO-inhoud van hoge kwaliteit voor uw blog te maken, is dat de inhoud gemakkelijk te lezen is. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van kortere zinnen en actieve stem in plaats van passieve stem. Dit maakt je zinnen een stuk duidelijker en directer voor de lezer. Andere leesbaarheidspunten zijn het gebruik van overgangswoorden en niet te veel tekst (tekst) onder elke subkop. Nogmaals, Yoast SEO is een geweldige plug-in die je helpt de leesbaarheid van je blogpost te controleren.

Overzicht

Dit zijn slechts enkele van mijn beste suggesties voor het maken van inhoud van hoge kwaliteit met goede SEO voor uw blog. Als je begint, raad ik aan om artikelen te lezen zoals mijn beste blogtechnieken en de SEO-gids van Google. Dan ben je hopelijk binnenkort aan de slag met een succesvolle blog die mensen over de hele wereld helpt.

Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.