Vaak verkeerd opgevat als iets verouderds dat in de jaren 80 of 90 het populairst zou zijn geweest, is timeshare een term waar maar weinig reizigers of vakantiegangers tegenwoordig veel van weten. Het zal u echter verbazen te weten dat timeshares bloeiend en levendig zijn, met dagelijks nieuwe bestemmingen over de hele wereld. Maar wat zijn timesharing? En hoe is een timeshare een luxe ervaring – minus de niet-zo-luxe kosten?

In een notendop, een timeshare is een bestemmingseigendom of vakantiehuis dat eigendom is van meerdere mensen. Deze reizigers hebben vaak afspraken om hun tijd te verdelen, waardoor één eigenaar de luxe heeft om het vakantiehuis tijdens zijn vrije tijd te gebruiken, en vice versa.

Alles over een timeshare is verdeeld in het midden, of tussen hoeveel eigenaren in dezelfde eigendommen hebben geïnvesteerd. Daarom geeft u op de lange termijn minder uit aan vakantie, vooral als u uw timeshare-eigendom regelmatig gebruikt. De grootste kostenpost is de huur of de aankoopprijs van het onroerend goed, dan draait het allemaal om onderhoud, maar dat wordt verdeeld onder alle eigenaren. U deelt de verantwoordelijkheden en kosten net zoveel als u de woning zelf deelt.

Waarom zou timeshare worden geclassificeerd als een luxe reiservaring?

In 2015 was Timeshare een bedrijf van € 8 miljard, en die jaarlijkse inkomsten zijn sindsdien alleen maar toegenomen. Wat begon als een reisinspanning in 1969, is uitgegroeid tot een luxe ervaring voor alle betrokkenen. Hoezo? Timeshares zijn bedoeld om de stress weg te nemen bij het kiezen van een vakantie- of uitje. De meest voorkomende timeshare is vast, wat betekent dat gezinnen, alleenstaanden of koppels dezelfde week of maand van het jaar kunnen kiezen om naar hun gedeelde eigendom te gaan. Gedurende deze tijd zijn zij verantwoordelijk voor de kosten, terwijl hun mede-eigenaren hun privacy respecteren en op hun beurt wachten.

Zoveel mensen gaan zonder jaarlijkse vakantie vanwege werk of omdat ze te hard moeten werken om het geld te verdienen voor waar ze naartoe willen. Een timeshare kan echter een uitje garanderen, ergens zijn de voorzieningen al betaald en zijn de kosten al geregeld. Gezinnen kunnen over een periode van jaren duizenden besparen met een gedeelde vakantiebestemming. Daarom zou een timeshare worden geclassificeerd als een luxe reiservaring.

Vakantiedorp aan het strand - CC0 (Pixabay)
Vakantiedorp aan het strand – CC0 (Pixabay)

Waar wil je heen?

Wat is jouw idee van een luxe ervaring en een geweldige vakantie? Zou het een prachtig eiland zijn, waar de zon prachtig ondergaat boven de oceaan? Of heb je liever de Pyreneeën in al hun sneeuwwonderen? Wat dacht je van een plek waar je adrenalinevolle dingen kunt ervaren die je anders nooit had gedacht? Timeshares zijn overal, dus u kunt gemakkelijk een vakantiehuis vinden om te kopen en te delen op een van uw ideale reisbestemmingen. “Waar wil je heen?” is uw eerste, belangrijkste en grootste vraag om te beantwoorden.

Longtailboten in Thailand
Thailand

De voordelen van timesharing

Helaas zijn er enkele gevallen waarin timesharing een slechte beslissing kan zijn. Dit komt in de vorm van oplichting, waarbij willekeurige mensen bellen om u een timeshare te verkopen die a) niet bestaat, of b) niet waard is waarvoor ze het verkopen. Dit soort minpunten zijn uitstekende voorbeelden van waarom u naar een betrouwbaar en gerenommeerd bedrijf zou moeten gaan, zoals een goed beoordeeld reisbureau, als u op zoek bent naar een timeshare.

Dat gezegd hebbende, er zijn tientallen voordelen aan het vastlopen van een timeshare. Afgezien van altijd een vakantieplek te hebben, is een ander voordeel een uitgebreide verkenning van een plek waar je van houdt, of zelfs een nieuwe plek. Niemand zegt dat je een timeshare moet kiezen die zich ergens bevindt waar je al bent geweest. Je zou in plaats daarvan een plek kunnen kiezen waar je altijd al heen wilde. Verken die plek vervolgens grondig elke keer dat je je daar begeeft. Leer het kennen. Ga ervan houden. Gebruik dan een ruilservice zoals RCI om uw timeshare te gebruiken in een van de meer dan 4.000 resorts over de hele wereld.

Een ander voordeel is dat je je vakantiehuis deelt met vrienden en geliefden, zodat ze ergens heen kunnen voor hun uitje. Je zou je naaste dierbaren de kans kunnen bieden om hun vakantiedromen te vervullen; daarom is het een goede daad waardoor u zich gelukkig zult voelen met uw timeshare-beslissing.

Cocktail op een strand - CC0 (Pixabay)
Cocktail op een strand – CC0 (Pixabay)

Hoe betrokken te raken?

Er zijn verschillende manieren om deel te nemen aan een timeshare, maar de meest directe is via hulp van een makelaar via een reisbureau. Uw lokale reisbureaus zouden kennis moeten hebben van timesharing in een hele lijst met bestemmingen. Je kunt aangeven waar je heen wilt. Of u kunt uit de lijst kiezen, de foto’s van de bestemming en het onroerend goed bekijken en van daaruit verder gaan.

Een andere methode is door middel van privéverkopen van iemand die u kent en vertrouwt. Verschillende mensen worden moe van hun timeshares en kiezen in plaats daarvan voor een Timeshare Exit-strategie. Dit is meestal een wederverkoop aan iemand die dezelfde kans wil om op dezelfde bestemming op avontuur te gaan en te verkennen. Het is een gesloten verkoop, daarom zou u met een vertrouwde, betrouwbare vriend moeten gaan wanneer u in deze optie investeert.

Vastgoed kopen - Timeshare - CC0 (Pixabay)
Vastgoed kopen – Timeshare – CC0 (Pixabay)

De essentie van een timeshare-ervaring en waarom het een geweldig idee is

De essentie van een timeshare is om ergens een plek te vinden waar je graag een tijdje op vakantie zou willen. Je kunt dan profiteren van de tijd die je hebt om er heen te gaan. Het kan een lonende ervaring zijn die u in staat stelt om regelmatig te ontspannen en weg te komen van uw stress.

Timeshares hebben hun voor- en nadelen, maar voor reizigers en regelmatige vakantiegangers zijn deze ervaringen geweldige ideeën. Een timeshare hebben is het equivalent van vooruit plannen voor uw toekomstige vakanties. Je zult niet alleen dankbaar en dankbaar zijn voor jezelf dat je vooruit hebt gepland, maar je familie zal je ook dankbaar zijn.