Het kan moeilijk en soms onaangenaam zijn om bestemmingen te bezoeken die bekend staan ​​als duur. Maar er is normaal gesproken een manier om de meeste plaatsen te bezoeken met een laag budget en zonder uw bankrekening te verbreken. Hieronder vind je verschillende tips voor het goedkoop bezoeken van dure bestemmingen, en hoewel je niet de meest luxueuze reis zult hebben, betekent dit dat je toch kunt reizen.

1. Neem nachtbussen of treinen

Bij een bezoek aan Europa is een goedkope manier om rond te reizen en geld te besparen, te slapen in nachtbussen of treinen. Zo bespaar je een overnachting. Je kunt misschien zelfs doen wat ik (soms) doe, waarbij ik een nachtbus pak, aankom, de bestemming gedurende de dag zie en dan die avond nog een nachtbus neem.

Wanneer ik door Europa reis, gebruik ik Flixbus, maar in Azië en andere landen zou je lokale nachtbussen en treinen moeten kunnen vinden. Dit kan betekenen dat u via een reisbureau moet boeken, maar deze bieden over het algemeen goede prijzen en zijn betrouwbaar.

2. Verblijf in hostels

Hostels hebben vaak de goedkoopste bedden. Dit komt omdat ze gedeelde slaapzalen hebben, waar u met andere mensen in een kamer zou zijn. Slaapzalen kunnen vaak variëren van 4 bedden tot meer dan 20 bedden. Hostels zijn vaak ook te vinden op geweldige locaties en in het hart van een bestemming. Dit betekent dat u geld bespaart omdat u niet overal een taxi of openbaar vervoer hoeft te nemen.

Op zeer dure bestemmingen vind je slaapzalen misschien nog steeds niet supergoedkoop, maar ze zouden nog steeds veel goedkoper zijn dan een verblijf in een hotel of een privékamer.

hostel kamer-pixabay-182965_1280
Hostelkamer – CCO

3. Verblijf in een Airbnb

Een andere accommodatie-optie is om in een Airbnb te verblijven. Dit zijn panden die logeerkamers verhuren, of soms wordt een heel huis of appartement verhuurd. Het goede aan Airbnb is dat ze goed zijn voor een lang verblijf en dat je je er bijna kunt vestigen alsof je er woont. Je vindt er vaak kookgelegenheid, een wasmachine en vrijwel alles wat je nodig hebt.

4. Couchsurfen

Als u niets wilt uitgeven aan accommodatie, overweeg dan Couch Surfing. Dit is waar gulle gastheren u gratis een slaapplaats bezorgen. Ze kunnen ook zo vriendelijk zijn om u de bestemming te laten zien. Natuurlijk, als u deze optie overweegt, blijf dan veilig en zorg voor back-upplannen voor het geval de accommodatie niet helemaal is wat u had gehoopt.

5. Neem eten

Als u een dagtocht naar een bestemming maakt of in een nachtbus/trein enz. slaapt, kunt u eten voor uw reis meenemen. Dit betekent dat u niet de deur uit hoeft om iets (of veel) te kopen.

Broodje - CC0 (Pixabay)
Broodje – CCO

6. Koop eten bij supermarkten

Als u geen eten meeneemt, is een andere optie om bij supermarkten te kopen en restaurants te vermijden. Veel winkels hebben sandwiches en andere afhaalmaaltijden en dit is een geweldige manier om geld te besparen.

Ik doe dit vaak in Londen, waar ik restaurants vermijd die waarschijnlijk minimaal 10 voor een maaltijd zouden kosten. In plaats daarvan ga ik naar een supermarkt zoals Tesco, waar ze vaak maaltijdaanbiedingen hebben voor ongeveer £ 3. Als ik zou willen, zou ik voor ongeveer £ 10 kunnen ontbijten, lunchen en dineren door op deze manier te eten.

Als je in een Airbnb verblijft zoals hierboven vermeld, of zelfs een hostel, dan zou je het heel goedkoop kunnen houden en dingen als pasta en saus kunnen kopen.

7. Eet bij foodcourts

Wil je toch uit eten gaan, maar ook geld besparen door restaurants te mijden, ga dan naar een foodcourt. Deze staan ​​vaak bij malls/winkelcentra en bieden meestal veel warme opties, die je vervolgens in een kantinestijl eet.

8. Fastfoodverkoper

Mijn laatste suggestie voor goedkoop eten is om fastfood te kopen, zoals McDonald’s, straatvoedselverkopers enz. Dit zou waarschijnlijk de minst gezonde manier van eten zijn, maar nog steeds redelijk goedkoop in vergelijking met een restaurant.

9. Bezoek gratis attracties

Attracties kunnen een grote en dure kostenpost zijn tijdens het reizen. Maar het mooie is dat de meeste bestemmingen gratis dingen te doen hebben. Zoals Free Walking Tours, soms gratis musea (zoals in Londen) en andere voordelen. U kunt talloze gratis en leuke dingen vinden door te zoeken op Google (of een andere zoekmachine) in het formaat “Gratis dingen om te doen in [destination]”.

10. Koop een stadskaart

Als gratis attracties niets voor jou zijn, en je wilt toch veel zien op je bestemming, overweeg dan om een ​​stadskaart aan te schaffen. Hier moet je voor betalen, maar met fatsoenlijke City Cards kun je gratis of met korting toegang krijgen tot de meeste attracties, evenals gratis reizen met het openbaar vervoer. Zo werkt de kaart in Kopenhagen bijvoorbeeld, net als de London Pass.

Het is vermeldenswaard dat deze kaarten alleen het geld waard zijn als u veel doet tijdens uw bezoek, dus tel op hoeveel u zonder deze kaarten zou uitgeven voordat u tot aankoop overgaat.

Kopenhagen Card
Kopenhagen Card

11. Werken op de bestemming

Een andere manier om een ​​bezoek aan een dure bestemming goedkoop te maken, is door er te werken. Dit kan zijn door vrijwilligerswerk te doen, zoals via Workaway, of door seizoenswerk te vinden, zoals in een bar/restaurant enz.

12. Drink kraanwater en neem een ​​flesje mee

Wanneer u op reis gaat en vooral als u veel wandelt en veel buiten bent, moet u altijd water bij u hebben. Een goedkope manier om dit te doen is door water in een flesje mee te nemen. Op sommige bestemmingen, zoals Zürich en Wenen, vind je gratis waterpunten, of tank je bij je accommodatie als je blijft overnachten. Controleer natuurlijk altijd of het kraanwater veilig is om te drinken voordat u dit doet.

13. Loop overal naartoe of huur een fiets

In veel steden, vooral in Europa, is het mogelijk om bijna overal naartoe te lopen bij het zien van attracties. Zoals Londen, dat een enorme stad is, kun je in feite wandelen tussen veel van de beste dingen om te zien. Dit is misschien niet de beste manier om je te verplaatsen als je weinig tijd hebt, en ook constant lopen kan vermoeiend zijn, maar het zal je zeker wat geld besparen op het openbaar vervoer.

Stadsfietsen in Wenen
Stadsfietsen in Wenen
Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.