Een tussenjaar is wanneer je een pauze neemt van je werk of studie en vaak gaat reizen. Het biedt de perfecte tijd om ervaringen op te doen die later in het leven misschien moeilijker zijn, maar ook om te reizen en meer van de wereld te zien. Als je een tussenjaar overweegt (of er misschien nog nooit aan hebt gedacht), lees dan verder. Hier zijn redenen waarom je een tussenjaar zou moeten nemen en reizen.

Een pauze van werk of studie

Een tussenjaar kan op elk moment worden genomen, maar wordt vaak genomen vóór de universiteit, na de universiteit of zelfs een pauze tijdens je carrière. Een tussenjaar biedt een geweldige kans om een ​​pauze te nemen, zodat je over je toekomst kunt nadenken, je gedachten kunt ordenen en hopelijk weer aan het werk kunt gaan of je studie scherper en meer gefocust kunt voelen. Dan heb je misschien een duidelijker beeld van het pad dat je in het leven wilt volgen en kun je betere en meer doordachte beslissingen nemen.

Goed gebruik van de tijd

Als je eenmaal een fulltime baan hebt, wordt het zoveel moeilijker om te reizen. U wordt beperkt door vakantie-/vakantietoeslag, die in sommige landen erg laag kan zijn. Als je geluk hebt, werk je misschien voor een bedrijf dat sabbaticals toelaat. Hier krijg je ongeveer een maand tot een jaar vrij van je baan, maar je baan verdwijnt niet en je kunt er daarna weer naar terug. Helaas bieden alleen geselecteerde bedrijven dit voordeel aan, dus als reizen en een tussenjaar nemen iets voor u is, moet u dit ofwel doen vóór de universiteit, na de universiteit of zelfs tussen twee banen door.

Vrijwilligerswerk en teruggeven

Een tussenjaar nemen kan een geweldige manier zijn om je tijd te besteden aan iets teruggeven. Je vindt talloze mogelijkheden voor vrijwilligerswerk op sites zoals Workaway, en deze kunnen voor bestemmingen over de hele wereld zijn. Je hoeft ook niet een heel jaar vrijwilligerswerk te doen, in plaats daarvan kun je een paar weken vrijwilligerswerk doen, een pauze nemen, reizen en dan ergens anders vrijwilligerswerk doen.

Nieuwe vaardigheden leren

Door een tussenjaar te nemen, kun je nieuwe vaardigheden leren of ervaringen opdoen die je in je carrière kunnen helpen. U kunt bijvoorbeeld nieuwe talen leren, ervaring opdoen met het werken met dieren en nog veel meer. Sommige van deze dingen kun je misschien op je cv zetten, waardoor je je misschien onderscheidt van andere kandidaten.

Zie meer van de wereld

Natuurlijk zal het nemen van een tussenjaar en reizen veel ongelooflijke reismogelijkheden bieden. Als resultaat krijg je zoveel meer van de wereld te zien, wat resulteert in een geweldig begrip van verschillende mensen en culturen en de mogelijkheid om ervaringen van je leven op te doen. Dit zijn slechts enkele van de voordelen van reizen, maar er zijn er nog veel meer.

Maak onderweg geweldige vrienden

Veel mensen die voor langere tijd reizen, verblijven in goedkope accommodatie zoals hostels, of nemen zelfs deel aan rondleidingen en sociale evenementen. Hierdoor kun je andere reizigers ontmoeten en als resultaat ontmoet je soms mensen met wie je fantastische ervaringen deelt en misschien word je vrienden voor het leven.

Overzicht

Het is belangrijk om te sparen voordat u met een tussenjaar op reis gaat. Als je student bent, kun je dit onder meer doen door in de zomer direct na je afstuderen een tijdelijke baan te zoeken, of een bijbaan terwijl je studeert. Als je aan het werk bent, dan wordt het wat makkelijker en heb je een stuk meer regelmatig inkomen dat je kunt sparen voor je reizen.

Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.