Je hebt er misschien nooit aan gedacht om naar Oman te reizen, maar dit kleine land in de Perzische Golf is een populaire bestemming onder Europese toeristen, en het is slechts een kwestie van tijd voordat menigten van overal deze natie in het Midden-Oosten beginnen te overstromen. Waarom? Omdat het een ongelooflijke, rauwe en authentieke Arabische ervaring biedt. Onder andere opmerkelijke landschappen (waaronder paradijselijke stranden), avontuur, ecotoerisme en een hoog veiligheidsniveau.

Hier zijn 6 redenen waarom Oman de volgende op je reislijst zou moeten zijn.

1. Traditionele Arabische charme

Oman geeft je de perfecte gelegenheid om de meer oude en betoverende Arabische wereld te ervaren – die zonder de flitsende auto’s, weelde en wolkenkrabbers. In feite zijn er geen hoogbouw en de traditionele gebouwen lijken een eerbetoon te zijn aan de rijke geschiedenis van het land als belangrijke handelspost.

Ook al lijkt Oman misschien een oude ziel, het land bevat de perfecte hoeveelheid ‘modern’ – wat het een gewilde bestemming maakt voor bezoekers uit Europa en nu over de hele wereld. Zorg ervoor dat u erachter komt hoe charmant Oman kan zijn over kahwa, een sterke koffie op smaak gebracht met kardemom en geserveerd met dadels.

Architectuur in Oman - - ©Afbeelding met dank aan gadventures
Architectuur in Oman

2. Verleidelijke keuken

De keuken van Oman is echt om van te watertanden, want het heeft niet alleen invloeden uit de Perzische Golfregio, maar ook veel traditionele Indiase smaken. Verwacht veel kruiden, gegrild vlees en geconserveerd fruit, afkomstig uit het Arabische schiereiland.

Keuken in Oman - ©Afbeelding met dank aan gadventures
Keuken in Oman

3. Dromerige landschappen

Oman heeft majestueuze en ongelooflijke landschappen – zo mooi dat het bijna niet te geloven is dat ze echt zijn. Laten we beginnen met de kustlijn: de turquoise wateren van de Arabische Zee en de witte zandstranden zijn toeristenmagneten – vooral voor expats die in Oman wonen. Hier zijn ook veel luxe resorts gevestigd. U zult zich onbezorgd kunnen vergapen aan ongerepte, maagdelijke stranden.

De bergen zijn nogal een dramatisch gezicht. Met granaatappelvelden en adembenemende rozentuinen is het berggebied zeker een bezoek waard. Maak er een roadtrip van en stop onderweg in de kleine dorpjes.

Oman weet ook hoe hij landvormen moet maken. Als je op weg bent naar het berggebied, maak dan een stop bij het Bimmah-zinkgat. Als dit niet genoeg attractie voor je is, stop daar dan niet, probeer de fjorden – pittoreske canyons gevuld met turquoise wateren.

Bimmah Sinkhole Oman - ©Afbeelding met dank aan gadventures
Bimmah Sinkhole Oman

4. Magische Muscat

Muscat is een prachtige havenstad, met een diepe handelsgeschiedenis die millennia teruggaat. De hoofdstad van Oman ziet er niet uit als een doorsnee hoofdstad – er is een strikt beleid dat de bouw van hoogbouw verhindert, en daarom zijn alle gebouwen laag in hoogte. Dit geeft de stad een uniek gevoel, alsof het een manier is om hun rijke culturele verleden te vieren en te eren. Muscat is het meest bekend om zijn productie van dadels, parelmoer en vis.

Een bezoek aan de Grote Moskee van Sultan Qaboos en het Royal Opera House zijn een must. De moskee, die 416.000 vierkante meter beslaat, is de thuisbasis van ’s werelds op een na grootste tapijt en de op een na grootste kroonluchter. Desondanks is de tempel niet weelderig en heeft hij uiterst delicate, bewerkte houten deuren en panelen.

Als je je wilt koesteren in zoveel mogelijk Omaanse geschiedenis, ga dan naar het Nationaal Museum, waar duizenden kunstvoorwerpen uit de prehistorie te zien zijn.

Grote Moskee Sultan Qaboos, Muscat - ©Afbeelding met dank aan gadventures
Sultan Qaboos-moskee, Muscat

5. De hemel voor liefhebbers van ecotoeristen

De diverse landschappen van Oman maken het de droom van een ecotoerist. Het land is gevuld met ongerepte stranden, zeedieren (inclusief dolfijnen en bultruggen) en koraalriffen. Perfect voor een once-in-a-lifetime duik- of snorkelsessie.

Als het gaat om dieren in het wild en unieke flora en fauna, is Oman de thuisbasis van een aantal lokale vogels, evenals de oryx en wilde Arabische luipaarden (ga naar het Jebel Samhan-natuurreservaat in Dhofar om een ​​kijkje te nemen).

Landschappen in Oman - ©Afbeelding met dank aan gadventures
Landschappen in Oman

6. Ongelooflijke ervaringen

Last but not least, ga naar Oman om onvoorstelbare ervaringen te creëren die je misschien nooit voor mogelijk had gehouden. Stel je voor dat je duinen bashen in de woestijn bij Wahiba Sands – een activiteit die lijkt op zandsurfen. Of staat een kameelrit misschien wel midden op je bucketlist? Je kunt nog een stap verder gaan en kameeltochten maken, waarbij je de kans krijgt om onder de sterrenhemel te kamperen.

Schildpadden kijken is een ander tijdverdrijf binnen handbereik in Oman. Tussen juli en oktober reizen ongeveer 20.000 zeeschildpadden – vijf van de zeven soorten ter wereld – naar de kusten van stranden om naar schatting 60.000 eieren te begraven. Afhankelijk van hoe laat je gaat, kun je in plaats daarvan het uitkomen van de eieren ervaren, wat 55 dagen later plaatsvindt.

©Afbeelding met dank aan gadventures

Een ervaring als geen ander

Met zijn opvallende landschappen, rijke cultuur, prachtige steden, mogelijkheden voor avontuur en zijn uitgebalanceerde mix van modern en oud Arabië, is Oman een niet te missen bestemming. Er zijn tal van mogelijkheden voor groepsreizen als je op zoek bent naar reismaatjes – dus ga erop uit en ontdek!

Opmerking: © Afbeeldingen via gadventures.com