Google Maps is een fantastisch hulpmiddel voor reizigers en biedt tal van voordelen om uw reizen gemakkelijker te maken. Hieronder vindt u enkele redenen waarom u Google Maps zou moeten gebruiken wanneer u op reis gaat.

Uitgebreid

Om te beginnen zijn de kaarten zeer uitgebreid en vind je vrijwel elke bestemming, weg en buurt van over de hele wereld. Het duurt soms wat langer voordat nieuwe landgoederen en buurten verschijnen, maar over het algemeen zijn de kaarten zeer nauwkeurig en up-to-date.

Daarnaast vindt u de meeste bezienswaardigheden, attracties en bedrijven, waaronder restaurants, winkels en hotels. Wat dit nog beter maakt, is dat als u zoekt op bijvoorbeeld ‘Italiaanse restaurants’ op de kaart, u suggesties krijgt. U kunt dan zien wat mensen het restaurant hebben beoordeeld, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen voordat u het restaurant bezoekt. Ervan uitgaande dat het bedrijf deze heeft verstrekt, vindt u mogelijk ook het telefoonnummer, de website, de openingstijden en wanneer het bedrijf druk is.

Betrouwbaar

Als Google-product kunt u garanderen dat Google Maps betrouwbaar is en up-to-date wordt gehouden. Ze volgen je natuurlijk enigszins, maar op basis van de voordelen die de service biedt, denk ik dat het absoluut de moeite waard is. Als u wilt, kunt u enkele van de trackingfuncties uitschakelen in de instellingen.

U kunt locaties opslaan

Een goed voordeel van Google maps is dat u locaties kunt opslaan en dit zal synchroniseren tussen uw apparaten. Als u bijvoorbeeld iets opslaat op uw desktopkaart, verschijnt het in de mobiele versie. Dat veronderstelt dat u bent ingelogd op hetzelfde Google-account.

Hiermee kunt u uw bestemming voorafgaand aan de reis onderzoeken, zodat u uw tijd kunt maximaliseren om zoveel mogelijk te zien en te doen.

Plaatsen met ster op Google Maps Android
Plaatsen met ster op Google Maps Android

Hotelboekingen kunnen verschijnen

Een andere leuke functie van Google maps is dat hotelboekingen kunnen verschijnen, zoals bij het gebruik van booking.com. Het kan dan een speld op de kaart hebben met een kleine notitie van uw data dat u daar verblijft.

Offline kaarten

Offline kaarten is waarschijnlijk mijn favoriete functie van Google Maps, omdat je hiermee steden of kleinere delen van de kaart kunt downloaden. U kunt deze gedownloade kaart vervolgens offline gebruiken zonder een signaal te hebben. Dit is een mobiele functie zoals beschikbaar in de apps voor IOS en Android.

Als u bent ingelogd en het is gelukt om uw opgeslagen locaties te synchroniseren, zou u ze op uw offline kaart moeten zien verschijnen. Dit maakt reizen zoveel gemakkelijker en is een van de redenen waarom ik het een van de beste apps voor reizigers vind.

Offline kaarten downloaden op Google
Offline kaarten

Uitzicht op straat

Streetview is een leuke functie en stelt je in staat om in een 360-modus rond te kijken, bijna alsof je er bent. Dit is beschikbaar voor een groot aantal bestemmingen over de hele wereld en wanneer u het gebruikt, kunt u een idee krijgen van een gebied, of u kunt proberen om visueel te vinden waar u heen moet voordat u aankomt.

Locatiegeschiedenis

Als je bent ingelogd op Google Maps en je locatie-instelling hebt ingeschakeld, is het mogelijk om alle plaatsen waar je bent geweest op je tijdlijn te zien. Voor degenen die van reizen houden, is dit best een coole functie.

Schermafbeelding locatiegeschiedenis van Google Maps
Schermafbeelding locatiegeschiedenis

Je kunt ook specifieker zijn en zoeken op een datum op je tijdlijn. Hieronder kun je bijvoorbeeld zien dat ik op 3 april in Sofia was en wat ik die dag heb gedaan. Sommige mensen vinden dit misschien een beetje te veel tracking, dus je kunt het uitschakelen. Maar het kan best gaaf zijn om te zien hoe ver je hebt gelopen en wat je hebt gedaan. Als je van reisbloggen houdt, vind je deze informatie misschien heel nuttig voor je artikelen.

Bestemmings- en tijdlijngeschiedenis op Google Maps
Bestemmings- en tijdlijngeschiedenis

Rij-informatie

Als u van plan bent om te rijden wanneer u reist, kunt u Google Maps gebruiken om uw route te vinden en ook om te zien hoe de verkeersomstandigheden zijn. Hieronder in het fragment van Londen kun je zien dat de rode stukjes zijn waar het verkeer slecht is en de wegen in het groen waar het verkeer goed is.

Verkeer in Londen - Bron Google Maps
Verkeer in Londen – Bron Google Maps

Overzicht

Google Maps is een fantastische en een must-use tool tijdens het reizen. Het wordt geleverd met zoveel functies die uw reis gemakkelijker kunnen maken en de kans op verdwalen of andere soortgelijke problemen verkleinen. Als u de app opdringerig vindt met het volgen, kunt u dit natuurlijk uitschakelen, maar het product toch gebruiken.

Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.