Niet veel mensen vinden het leuk als het regent tijdens hun vakantie. Zeker als je naar een exotische bestemming bent gegaan in de hoop te relaxen op het strand of bij het zwembad met een lekkere cocktail. Het kan echter gebeuren wanneer u het het minst verwacht! Als je een bestemming bezoekt en het regent, probeer dan je hoofd erbij te houden en laat het je vakantie niet verpesten. Overweeg in plaats daarvan enkele van deze opties. Hier zijn enkele dingen die u tijdens uw vakantie kunt doen als het regent.

Musea bezoeken

Musea zijn bijna altijd binnen of beschut, wat betekent dat ze een geweldige optie zijn voor als het regent. Kijk online of vraag je hotel naar enkele van de beste aanbevelingen om je bezig te houden tijdens de stortbuien. Mogelijk vindt u ook musea die zijn gebaseerd op uw bestemming, zodat u meer te weten kunt komen over de plaats die u bezoekt.

Naar een show gaan

Shows zoals theater, comedy en muziek zijn een andere optie als het regent. Dit zijn vaak avondevenementen, maar het kan ook zijn dat er eerdere shows beschikbaar zijn die beter zijn voor kinderen en gezinnen.

Afhankelijk van je accommodatietype kun je suggesties krijgen van het receptiepersoneel of een conciërge. Een andere manier om programma’s te vinden, is door te zoeken op websites zoals GetYourGuide. Kijk tot slot eens op een zoekmachine zoals Google of Bing voor een nog bredere zoektocht.

Een film kijken

Middenklasse- en luxehotels hebben vaak betaalde diensten waarmee u films kunt huren. Dit kan een leuke ervaring zijn om met je wederhelft te doen terwijl je geknuffeld in bed ligt en je kunt echt lekker luieren tijdens je vakantie.

Je kunt ook overwegen om een ​​HDMI-kabel mee te nemen en je laptop op de tv aan te sluiten, zodat je vanaf daar dingen kunt bekijken. Netflix of Amazon Prime zijn geweldige services voor het streamen van inhoud en u kunt mogelijk ook films of shows downloaden naar uw smartphone of tablet.

Je kunt ook naar een lokale bioscoop op je bestemming gaan en misschien hebben ze een aantal blockbusters of zelfs enkele lokale/regionale producties.

Lees verder:
Topprogramma’s op Netflix voor reizen en inspiratie

Shows op Netflix - CC0 (Unsplashed)

Ga winkelen/naar winkelcentra

Winkelen kan voor velen een favoriet onderdeel van een vakantie zijn, en het goede hieraan is dat er veel winkels binnen zijn. Veel bestemmingen (vooral steden) hebben winkelcentra die enorme overdekte complexen zijn en die de meeste shoppers een paar uur lang geïnteresseerd zouden moeten kunnen houden.

Binnen bordspellen spelen

Als u met anderen reist, kan de regen een geweldige manier zijn om tijd door te brengen met het maken van een band, zoals het spelen van kaart- en bordspellen. Dit geldt vooral voor gezinnen waar je echt plezier kunt hebben en kunt giechelen. Als je met vrienden reist, drink dan een paar drankjes en geniet van elkaars gezelschap terwijl je je hart uitlacht.

Ga naar buiten en waardeer de regen

Als je van fotografie houdt, kun je proberen de regen in je voordeel te gebruiken. Zoals het vastleggen van stormachtige wolken om sfeer toe te voegen, of het gebruik van plassen om de compositie van uw foto’s te verbeteren. Je kunt het ook gewoon accepteren en doen alsof het er niet eens is. Regen is een natuurlijk element aan het eind van de dag waar je uiteindelijk geen controle over hebt.

Venetië-en-regen
Regenachtige dag in Venetië

Lees een boek of tijdschrift

Maak er tijdens regenachtige dagen het beste van en haal een boek of tijdschrift in. Echt lezen terwijl je ook luistert naar het gekletter van de regen, kan een behoorlijk ontspannende ervaring zijn.

Misschien vind je het leuk:
Topboeken voor reizigers

Ga op een bustour

Grote steden hebben vaak bustours. Zo blijf je droog terwijl je de stad leert kennen. Het goede hieraan is dat je wat geschiedenis van de bestemming kunt leren, terwijl je ook plekken kunt ontdekken die je misschien nog een keer wilt bezoeken zodra het weer verbetert.

TIP
Ga naar onze partner GetYourGuide om te beginnen met zoeken naar bustours en andere indooractiviteiten.

Haal het meeste uit een mooi hotel

Als je het genoegen hebt gehad om een ​​mooi luxe hotel te boeken met een binnenzwembad, sauna of wellnessfaciliteiten, dan is dit de perfecte gelegenheid om er het beste van te maken. Breng je middag door met het reinigen van je poriën, het kalmeren van je spieren en het wegnemen van het dagelijkse leven.

Sauna bij Alpen Palace Resort en Spa
Sauna

Samenvatting

Voordat u ergens heen gaat, is het de moeite waard om online te kijken, zoals op sites zoals www.holiday-weather.com om u een idee te geven van de normale temperaturen en regenval gedurende het hele jaar. Maar wat het weer ook wordt als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen, probeer het gewoon te omarmen en te genieten van waar je bent.

Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.