Zakkenrollers zijn kan ongelooflijk frustrerend zijn, en niet alleen geld of dure items verliezen, het kan je ook het gevoel geven dat je wordt geschonden. Helaas kan en gebeurt deze misdaad bijna overal, omdat er vaak opportunisten over de hele wereld zijn. Vooral grote steden zijn hier slecht voor, maar er zijn manieren om te voorkomen dat dit jou overkomt. Hier zijn de beste tips om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van zakkenrollerij.

1. Flash je spullen niet

Probeer om te beginnen en te voorkomen dat je je spullen flitst. Dus als je een mooie smartphone hebt, of een portemonnee vol geld, probeer dan discreet te zijn over waar je hem neerzet. Dit zal het voor iedereen moeilijker maken om te weten wat je hebt, waar je het hebt neergezet, en eventuele verleidingen verminderen.

2. Stop geen spullen in je achterzakken

Je telefoons, portemonnees en andere dure spullen in je achterzak stoppen is een serieuze no-no. Dit maakt het ongelooflijk gemakkelijk voor iemand om je bezittingen af ​​te pakken, en met telefoons die groter worden, is het niet ongebruikelijk dat ze uitsteken. Als gevolg hiervan zijn ze ongelooflijk gemakkelijk te grijpen of stiekem te pakken zonder dat je het weet.

Zakkenrollen, achterzakken en portemonnees - CC0 (Pixabay)
Achterzakken en portemonnees

3. Ritsen naar voren plaatsen

Als je met een handtas of ander soort tas rondloopt, zorg dan dat de ritsen altijd naar voren zitten en niet naar achteren. Dit kan zakkenrollers afschrikken omdat je het ze moeilijker maakt om je tas te openen en te zien wat er in zit. Op roltrappen, in het openbaar vervoer, in wachtrijen en bijna overal waar je even stilstaat, moet je je ritssluiting naar voren houden.

4. Gebruik strakke zakken

Als je je telefoon of portemonnee toch in je zakken wilt stoppen, zorg er dan voor dat ze goed vast zitten en dat je item er helemaal in gaat. Dit betekent dat als iemand probeert een hand naar binnen te glippen, je het waarschijnlijk zult voelen. Naast het moeilijker maken voor zakkenrollers om binnen te komen, kan het hebben van strakke zakken ook helpen voorkomen dat je spullen eruit vallen.

Smartphone in achterzak - mikaela-shannon- via-unsplash
Smartphone in achterzak – Mikaela-Shannon- via-unsplash

5. Houd je handen op je zakken

Een andere manier om te voorkomen dat mensen in uw zakken komen, is door uw handen aan of in de zakken te houden. Dit is vooral belangrijk in drukte of als je tijdens de spits in steden reist, omdat je vaak vol zit met veel andere mensen. Als je één hand nodig hebt om relingen vast te houden, stop dan je telefoon en portemonnee in dezelfde zak en bescherm ze met je andere hand.

6. Zet je tas vooraan

Als je op een erg drukke en drukke plek bent, overweeg dan om je tas van je rug te halen en voor je te houden. Soms doen mensen dit als ze de hele reis rondlopen, maar dat is niet leuk en kan ook niet leuk zijn, dus ik zou dit niet aanraden als je niet op drukke plekken bent.

7. Gebruik een snijbestendige zak

Er zijn nu meerdere snijbestendige anti-diefstal tassen

beschikbaar. Deze zijn geweldig voor reizen op drukke plaatsen en zorgen ervoor dat zakkenrollers je spullen niet kunnen stelen. Als je deze koopt, lees dan eerst de reviews van anderen voordat je koopt.

8. Ga met je rug naar deuren of muren staan

Als je op drukke plaatsen bent, probeer dan indien mogelijk je rug en tas tegen een muur of een deur te zetten. Dit betekent dat er voor niemand achter je kan staan. Vaak als ik met de London Tube reis, die in de spits bomvol zit, sta ik altijd met mijn rug naar de deur, of naar de muren aan weerszijden ervan.

9. Val niet in slaap

In slaap vallen in het openbaar vervoer is een van de makkelijkste manieren voor zakkenrollers om aan je spullen te komen. Als je moe bent, overweeg dan om op te staan ​​om het moeilijker te maken om in slaap te vallen. Of als je niet anders kunt dan in slaap te vallen, steek dan je handen in je zakken, of maak je spullen veel steviger vast om te proberen ongelukken te voorkomen.

10. Wees bewuster

Over het algemeen is het een groot afschrikmiddel voor zakkenrollers om te weten wie er om je heen is, omdat ze vaak je spullen willen pakken, maar geen moeite hebben om gepakt te worden. Dus als je op drukke plaatsen kijkt om te zien wie er om je heen is en als je denkt dat iemand een beetje onbetrouwbaar is, trek dan subtiel hun aandacht. Hierdoor zullen ze denken dat je je meer bewust bent van hun aanwezigheid en hopelijk moeten ze voorkomen dat ze iets proberen.

Samenvatting

Dit zijn slechts enkele van de beste manieren om te voorkomen dat u tijdens uw reis het slachtoffer wordt van zakkenrollerij. Helaas kan het zijn dat u niet op uw hoede bent en het kan nog steeds gebeuren, maar hopelijk is de kans veel kleiner als u deze tips gebruikt.


Aanmelden nieuwsbrief
Reisinspiratie, fotografie en tips
U kunt zich op elk moment afmelden. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.
Facebook-logoFacebook
Instagram-logoInstagram

Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.