Een skiseizoen werken kan een geweldige manier zijn om een ​​tussenjaar na de universiteit door te brengen. Het kan ook een kans bieden om wat tijd vrij te nemen om iets anders te doen, een geweldige ervaring op te doen of zelfs unieke vaardigheden te leren. In dit artikel interview ik Ryan die vele skiseizoenen heeft gewerkt en zijn persoonlijke ervaring deelt. Blijf lezen voor meer informatie.

1. Kunt u uzelf voorstellen?

“Mijn naam is Ryan en ik skiede voor het eerst op een schoolreisje naar Saalbach op 14-jarige leeftijd. Ik vond het geweldig, maar het duurde nog 10 jaar voordat ik weer in de skibindingen klikte. Ik ben niet opgegroeid in een skifamilie, dus die tussenliggende jaren bracht ik door met sporten en zwemmen, naar school gaan en naar de universiteit om een ​​diploma te halen en reizen. Naast skiën zijn mijn passies twee honden, mountainbiken, koken, meubels maken, gitaar spelen en muziek in het algemeen.”

Ryan portret

2. In welke resorts/bestemmingen heb je eerder een skiseizoen gedaan?

“Ik heb in totaal 4 skiseizoenen genoten. 3 rug aan rug in Colorado; Twee keer Breckenridge en daarna Aspen. Na een onderbreking van 7 jaar heb ik onlangs een skiseizoen doorgebracht bij Skiworld in Nendaz, Zwitserland – onderdeel van de 4 Valleien met Verbier.”

3. Hoe ziet uw typische dag eruit?

“Momenteel werk ik als digitale marketeer – wat alleen maar de verscheidenheid aan carrières laat zien die worden aangeboden aan afgestudeerde seizoensstudenten! Ik heb 3 winters als chaletgastheer doorgebracht en genoot van elke seconde – vooral van het schoonmaken van het toilet. Grap. Maar de schoonheid van een skiseizoen is hoe moeilijk of ruw een deel van je werk ook is, je kijkt gewoon uit het raam naar de bergen en telt de seconden totdat je kunt inhaken en gaan skiën. Als chaletgastheer was de grootste verantwoordelijkheid om ’s ochtends een warm ontbijt te bereiden, een cake te bakken voor de afternoon tea en ’s avonds terug te komen om een ​​driegangendiner voor de gasten te bereiden. Een keer per week vertrokken de gasten en kwam er een nieuwe groep, dus het was natuurlijk een heel gezellige baan.”

4. Hoe vaak bent u tijdens uw seizoen gaan skiën/snowboarden?

“Als ik niet 4 keer per week zou skiën, zou ik teleurgesteld zijn. Uiteindelijk draait het allemaal om planning en efficiëntie op het werk. Eerst de klus klaren en dan de tijd op de berg maximaliseren.”

5. Wat doe je op een vrije dag als seizoenswerker?

“Ga skiën. De hele dag.”

6. Welke vaardigheden heb je tijdens een skiseizoen geleerd die je hebben geholpen in je carrière?

“Het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden is verreweg de meest bruikbare vaardigheid. Spreken met een hele reeks verschillende mensen; gasten, leveranciers, collega’s en het vinden van de juiste balans zodat je een goede relatie met iedereen kunt hebben, is iets dat is geweest bruikbaar sindsdien elke dag. Afgezien daarvan hebben de praktische kookvaardigheden me een inventiviteit geleerd en vindingrijkheid met eten dat verder reikt dan de keuken, tot de barbecue, het strand en zelfs ondergronds! Tot slot is een goed gevoel voor organisatie de sleutel tot een succesvol seizoen, en opnieuw iets dat zich vertaalt naar alle facetten van het dagelijks leven in de ‘echte wereld’.”

7. Wat vond je het leukst aan een skiseizoen?

“Zelf leren telemarkeren, fit zijn als een vlo en een paar van de beste pistes in de poederbaan die ik ooit de hele dag heb geskied.”

8. Wat vond je niet leuk?

“De sneeuw die verdwijnt en eind april mijn ski’s moet inpakken.”

9. Favoriete momenten/grappige verhalen?

“Biertjes delen met vrienden na een poederdag. Je praat elke keer over dezelfde dingen, maar het verveelt nooit.”

10. Waren er bars of restaurants in uw resort(s) die u mensen zou aanraden om uit te checken?

“Te veel om te tellen! Enkele hoogtepunten door de jaren heen zijn Zane’s in Snowmass (Aspen), The Gold Pan in Breckenridge en Edelweiss en Altitude 3330, beide in Nendaz.”

11. Heb je tips/aanbevelingen voor iemand die overweegt een skiseizoen te gaan doen?

“Aarzel niet – handel in een impuls. Je bent nooit te oud om plezier te hebben. Kinderen en huisdieren vormen geen belemmering, er zijn banen voor iedereen in de bergen – net zoals er zijn waar je woont in het VK. Lees deze blogpost over 5 dingen die je moet doen voor je skiseizoen voor nog meer tips.”

12. Tot slot, als je meer skiseizoenen hebt gedaan, waar zou je dan het liefst naar toe gaan?

“Ik zou graag teruggaan naar Aspen voor nog een winter. De allure en het mysterie van een winter in Japan is erg verleidelijk. Maar ik heb echt genoten van de sfeer in zowel Chamonix als Zermatt, dus ik denk dat een winter in een van beide met mijn familie geweldig zou zijn.”

Heel erg bedankt Ryan. Het was geweldig om meer te leren over hoe het is om in een skiseizoen te werken en het zorgt er zeker voor dat we er ook een willen doen.

VERDERE LEZING
Redenen om in een verzorgd chalet te verblijven voor uw volgende skivakantie
8 redenen waarom u zou moeten gaan skiën of snowboarden
Als u een gastartikel wilt schrijven om uw profiel te vergroten, neem dan contact met ons op.
Foutje opgemerkt? Laat het ons weten.