Vliegtickets naar Singapore


Modern en gezuiverd, Singapore’s gebrek aan Aziatische adrenaline betekent niet dat het over het hoofd moet worden gezien. Richard Tulloch ontdekt botanische tuinen en miljarden dollars, naast serieus straatvoedsel en een winkelparadijs.

Toen ik voor het eerst begon te reizen, was Singapore geen favoriete bestemming. Als de geruchten van de jaren zeventig juist waren, zouden Singaporese functionarissen, geobsedeerd door netheid en conformiteit, je bij aankomst verplicht knippen, je kauwgom in beslag nemen, je een stok geven voor zwerfvuil en je executeren voor een drugsdelict. De dingen zijn aanzienlijk veranderd, hoewel je wel gek zou zijn als je zou denken aan het dealen, vervoeren of gebruiken van illegale drugs hier. En kauwgom is nog steeds niet boven de toonbank verkrijgbaar.

Zwembad met uitzicht in Marina Bay Sands

Singapore houdt van goed georganiseerd te zijn, en dat moet ook: het is het op één na dichtstbevolkte land ter wereld (na Monaco). Inheemse Singaporezen zijn een culturele mix van Chinezen, Maleiers en Indiërs, en 42% van de bevolking is expat. Mensen zijn eerder zakelijk en beleefd dan vriendelijk. Engels is een van de vier officiële talen, hoewel ‘Singlish’ meer wordt gesproken en het accent even wennen is. De straten zijn veilig, taxichauffeurs zijn eerlijk en als je in een hotel of winkel wordt opgelicht, wordt de prijs in ieder geval van tevoren aangekondigd.

Vroeger kon je in Singapore twee dingen doen: een gin-sling drinken bij Raffles en daarna elektronica kopen. Deze eenvoudige geneugten zijn nog steeds beschikbaar, maar tegenwoordig zijn er ook andere attracties. Mode shoppen, genieten van elk type Aziatische keuken onder de zon, en een bezoek brengen aan fantastische tropische tuinen om te beginnen. Voor een vleugje van het exotische oosten, maar met schone toiletten, geen lastige venters en efficiënt vervoer, is Singapore de plek. Dit is Asia Lite, volledig voorzien van airconditioning.

Beste van de gebaande paden

Orchard Road is de belangrijkste winkelstraat, omzoomd met enorme warenhuizen en gevuld met de nieuwste togs en klompen van alle grote internationale merken. Prijzen zijn niet per se goedkoper dan in andere delen van de wereld, maar het aanbod is moeilijk te verslaan.

Een korte boottocht op de rivier vanaf Clarke Quay geeft je de kans om een ​​’oude en nieuwe’ foto te maken van traditionele winkelpanden langs de oevers, in het niet vallend door de moderne wolkenkrabbers erachter.

Mooi en roze

De Jewel-kabelbaanrit brengt je over de haven naar het vakantie-eiland Sentosa, met zijn Underwater World, Universal Studios, Megazip Adventure Park, Sentosa Cineblast… Klinkt een beetje toeristisch? Reken maar dat het zo is!

Singapore is het hele jaar door heet en vochtig, dus een ontsnapping naar de prachtige Botanische Tuinen is altijd een optie. De orchideeën- en gembertuinen zijn opvallende kenmerken.

De 5 miljard dollar kostende ontwikkeling Marina Bay Sands is gloednieuw maar maakt nu al indruk met zijn casino, enorm hotel, winkelcentrum, theaters en restaurants. Zeker een kijkje waard, zelfs als er geen sprake is van een verblijf daar voor iedereen die de loterij onlangs niet heeft gewonnen.

Hipster-gids

Om je echt in Azië te voelen, waar niet alles modern en gesaneerd is, kun je een wandeling maken door Little India, een laagbouw chaotische wijk vol winkels, tempels en moskeeën. Je vindt goedkope versies van alles in The Mustafa’s Centre.

Winkels in Little India

Katong is het Maleisische deel van de stad, en ook door de reputatie het centrum van prostitutie op Geylang Rd. Maar Joo Chiat Rd is interessant, met een aantal goedkopere accommodaties in Singapore.

De Singapore Zoo, Night Safari en (mijn favoriete) Jurong Bird Park klinken alsof ze alleen interessant zijn als je jonger bent dan tien jaar, maar ze zijn veel beter dan dat. Als de demonstraties van de keepers een beetje cheesy zijn – ‘Goh, deze grappige vogel is bijna menselijk!’ – het zijn allemaal schitterend ontworpen tuinen en parken, waar de dieren in het wild heel dicht bij de bezoekers zijn.

De donkere dagen van de Japanse bezetting van Singapore tijdens de Tweede Wereldoorlog worden herdacht in het Changi Museum, vlakbij de plaats van het beruchte gevangenkamp waar duizenden Britse en geallieerde krijgsgevangenen werden geïnterneerd, vervolgens naar het beruchte Thai-Birma gestuurd om te werken en te sterven. Spoorweg. Het museum kan de verschrikkingen van die tijd niet uit de weg gaan, maar het concentreert zich op moed en verzoening en het bezoeken ervan is een positieve, opbeurende ervaring.

Ervaring & Evenementen

Het Singapore Arts Festival, dat elk jaar in mei/juni wordt gehouden, brengt lokale en internationale kunst naar het buitengewone Esplanade-gebouw, bijgenaamd ‘The Durian’, omdat het lijkt op de tropische vrucht met dezelfde naam.

De Doerian bij nacht

Singaporezen zijn over het algemeen geen grote consumenten van georganiseerde kunst, maar met Chinees Nieuwjaar barst het allemaal los met een enorme straatparade en vuurwerk.

De Formule 1 raast eind september de stad binnen. De eerste nachtrace op het F1-circuit gaat gepaard met tien dagen lang feesten, concerten en thema-evenementen tijdens wat officieel het ‘Grand Prix-seizoen Singapore’ wordt genoemd.

Pillow talk

Accommodatie in Singapore is lang niet zo goedkoop als in andere delen van Azië, maar het is moeilijk om een ​​bedwants of een vlooienpoot te vinden. Als het je niet uitmaakt waar je je hoofd neerlegt, zolang het maar schoon is, biedt de hotelketen Hotel 81 zeer eenvoudige kamers tegen basisprijzen. Het boetiek Wanderlust Hotel biedt een middenklasse prijs voor geestig, geavanceerd interieurontwerp in een omgebouwd schoolgebouw in Little India. Raffles Hotel is net zo beroemd als elk vijfsterrenhotel ter wereld. Maugham, Kipling, Michener, Conrad, Noel Coward en John Wayne hebben hun eigen suites. Als je je eigen accommodatie betaalt, blijf dan ergens goedkoper en ga gewoon naar Raffles voor een high tea of ​​een gin sling.

Eten

Allemaal zonder recept verkrijgbaar

Het eten in Singapore is legendarisch, en zelfs als je de voorkeur geeft aan straatmarkt boven luxe, is het onwaarschijnlijk dat je een maagpomp nodig hebt. Die hygiënische fixatie heeft zo zijn voordelen. Straatvoedsel om voor te sterven op de marktjes van de strandventers. Probeer het Old Airport Road Hawker Centre in Kallang voor chilikrabben, of Chomp Chomp Food Centre in Serangoon Road voor peperkrabben. Maxwell Food Court is de plek voor Singaporese citroenkip en laksa, verkrijgbaar bij ventersmarkten. In Little India, Ananda Bhavan, is het oudste Indiase vegetarische restaurant in de stad. Drink ook zeker een mango lassi. Volgens de Tatler-beoordelingen is het nummer één restaurant van Singapore Santi’s in het hotelcomplex Marina Bay Sands. Het is opgezet door de beroemde Catalaanse chef-kok Santi Santamaria die daar onlangs helaas is overleden, terwijl hij bezoekers een rondleiding gaf.

Binnenvallen

Rocking to Sister Bliss in Zouk club

Op vrijdagavonden in de BLU-bar in het Shangri-La Hotel, krijg je korting op drankjes op basis van de hoogte van je naaldhakken – echt waar. Dit voorrecht wordt aangeboden aan dames die de rekening betalen (sorry). Clarke Quay is de wijk waar de meeste expats en bezoekers naartoe gaan voor een avondje uit, en de Pump Room heeft een populaire en al lang bestaande huisband. Britten met heimwee kunnen de door Fred Perry ondersteunde Subculture-avonden bezoeken in Zouk, momenteel een van de beste nachtclubs in de stad.

Erheen en in de buurt

Changi Airport is een van de drukste hubs van Azië, met geen tekort aan vluchten in en buiten de stad. Singapore Airlines is een wereldleider en verbindt de stad met Europa, de VS en Australië. Voor betaalbare transfers van de luchthaven naar uw hotel kunt u overwegen een rit van Book Taxi Singapore te reserveren.

Nog meer…

Kijk op deze toepasselijk genaamde website voor wat er gebeurt. Voor meer informatie over uit eten gaan heeft Hungry Go Where een goed gedeelte over Singapore. Bekijk Makansutra voor de low-down op hawker-eten.

Boeken

Somerset Maugham onderzoekt de thema’s klassenverdeling, culturele verschillen, lust, concurrentievermogen en de menselijke natuur in zijn reeks korte verhalen die deel uitmaken van de Casuarina-boom. De achtergrond is het Malaya uit de jaren 1920, de hoofdrolspelers die de Britse kolonialen worstelen om zich aan te passen. Als je meer wilt weten over wat het moderne Singapore tot het moderne Singapore maakte, waarom zou je het dan niet van de man zelf horen? From Third World to First: The Singapore Story 1965-2000 is geschreven door de keiharde voormalige premier Lee Kuan Yew met een sterke afkeer van kauwgom.

Op het scherm

In aflevering vijf van zijn tv-serie Geen reservaties Anthony Bourdain verkent de fusie van keukens op het Maleisische schiereiland.

Soundtrack naar de stad

Love Your Ride – Instructievideo over het gebruik van het openbaar vervoer.
Lied voor Singapore
Singapore Sling – Poeder voor meisjes