10 tips voor het boeken van goedkope vluchten

Inhoudsopgave


Vluchten is de snelste manier van reizen die beschikbaar is in India, maar niet de goedkoopste. Het is soms berucht omdat het de zakken van de gewone man belast. Het kan in zijn eentje het budget van je hele tour schaden. Individuele reizigers die met een beperkt budget reizen, vinden het erg moeilijk om voor een vliegreis te kiezen. Er zit echter niets anders op dan vluchten als u naar het buitenland wilt reizen, de reisduur wilt verkorten of comfortabel wilt reizen. In geval van nood wordt vliegen een gemakkelijkere manier van reizen dan welk ander vervoermiddel dan ook.

Vluchtboeking is ongetwijfeld kunst en die kunst moet je beheersen als je met een laag budget wilt vliegen. Luchtvaartmaatschappijen komen heel vaak met verschillende opwindende goedkope deals en aanbiedingen voor de reizigers. Het enige dat u hoeft te weten, is waar en hoe u moet zoeken. Dit artikel maakt je vertrouwd met de top 10 trucs om goedkope vluchten te boeken:

1. Begin vroeg:

Afbeeldingsbron:

Als u gewend bent aan het proces van het boeken van vliegtickets, weet u al dat vliegtickets over het algemeen duurder worden naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Begin daarom op tijd met onderzoeken. Dat betekent niet dat u te vroeg moet boeken, maar begin vertrouwd te raken met hoe de prijzen op en neer gaan. Er zou altijd een goede plek zijn. U moet die goede plek identificeren wanneer de prijzen redelijk worden en dienovereenkomstig raken. Over het algemeen blijkt het het beste om 2 tot 3 maanden voor uw reis te boeken.

2. Wees flexibel met de datum:

Afbeeldingsbron:

Het plannen van een goedkope vliegreis is een stuk eenvoudiger dan u denkt als u flexibel bent met uw data. De prijs van vliegtickets hangt in zeer grote mate af van de tijd van het jaar waarin u reist of de dag van de week. Als er aankomende feestdagen zoals Holi, Navratri of Kerstmis zijn, zullen de prijzen heel normaal aan de hogere kant zijn. Evenzo zijn doordeweekse dagen altijd goedkoper dan de weekenden. Probeer daarom altijd flexibel te zijn met uw datum om een ​​stijging van de vliegticketprijs te voorkomen.

3. Gebruik en vergelijk meerdere zoekmachines:

Afbeeldingsbron:

Het gebruik van een website voor het zoeken naar vluchten is een must, maar onthoud dat ze niet allemaal hetzelfde zijn. Sommige zoekmachines hebben meestal hogere tarieven en de tarieven van zoekmachine tot zoekmachine kunnen variëren, afhankelijk van hun tarief van de luchtvaartmaatschappij. Soms vermelden de motoren niet eens alle vervoerders. Daarom is het erg belangrijk dat u in ieder geval twee of drie toonaangevende zoekmachines zoals Google Flights en Skyscanner vergelijkt om een ​​gunstige prijs te vinden.

4. Probeer budgetmaatschappijen:

Afbeeldingsbron:

Afgezien van de traditionele dure luchtvaartmaatschappijen, zijn er tegenwoordig veel goedkope en budgetmaatschappijen. Met deze luchtvaartmaatschappijen kunt u reizen met een laag of gemiddeld budget. Natuurlijk zijn er misschien geen luxe maaltijden of de nieuwste snufjes, maar meestal heb je ze niet nodig. Dus als u goedkoop wilt vliegen zonder een deuk in uw portemonnee te maken, overweeg dan en probeer budgetmaatschappijen.

5. Ga incognito:

Afbeeldingsbron:

De boekingswebsites en -engines slaan de eerdere zoekgeschiedenis en cookies van uw browser op om het vliegtarief van een herhaaldelijk gezochte route te verhogen. Als je een bepaalde route keer op keer doorzoekt, manipuleren de websites je door te denken dat de prijs verder zou stijgen en dus het ticket te boeken en daarmee de prijs te verhogen. U kunt dit altijd voorkomen door de incognitomodus van uw browser te gebruiken.

6. Zoek naar frequent flyer miles en punten:

Afbeeldingsbron:

De meeste toonaangevende luchtvaartmaatschappijen hebben een soort frequent flyer-programma voor hun trouwe klanten. Als u de voorkeur geeft aan een bepaalde luchtvaartmaatschappij en een frequent flyer van hen, kunt u uw naam laten opnemen in hun flyer-programma. Via dergelijke programma’s kunt u bepaalde punten of mijlen op uw vlucht verdienen. Die kun je gebruiken op je volgende vlucht om het goedkoper te maken. Tegenwoordig geven luchtvaartmaatschappijen ook punten of kortingen op bepaalde creditcards of betaalpassen.

7. Gebruik alternatieve routes:

Afbeeldingsbron:

Soms is het gebruik van een alternatieve route via aansluitende vluchten goedkoper dan rechtstreeks naar uw bestemming vliegen. U kunt ook een nabijgelegen luchthaven gebruiken in plaats van de primaire luchthaven om uw bestemming te bereiken als deze goedkoper is. Probeer altijd flexibel te zijn met uw route en zoek naar een goedkopere optie.

8. Zoek de prijs voor een enkele persoon:

Afbeeldingsbron:

Ook als u met uw familie of vrienden in een groep vliegt, zoek en boek altijd tickets voor één persoon. Het is beter om te voorkomen dat u meerdere tickets in één transactie koopt, aangezien luchtvaartmaatschappijen de hoogste ticketprijs voor een groepsaankoop laten zien. Ze doen er alles aan om de tickets voor de hoogst mogelijke prijs te verkopen. Op deze manier, zelfs als u soms niet bij uw familie of vrienden kunt zitten, houdt u toch wat spaargeld over.

9. Zoek een goedkopere reisbestemming:

Afbeeldingsbron:

Als je geen specifieke bestemming in gedachten hebt en gewoon even wilt pauzeren, ga dan ergens heen met goedkopere vliegtickets. Gebruik een reiszoekmachine om een ​​idee te krijgen van de prijzen en een plaats te vinden op basis van uw budget. Individuele reizigers kunnen gemakkelijk geld besparen door flexibel om te gaan met hun reisbestemming.

10. Gebruik speciale aanbiedingen voor sociale media:

Afbeeldingsbron:

Probeer de luchtvaartmaatschappijen te volgen op sociale media. Ze gebruiken die platforms vaak om spannende aanbiedingen en deals voor vliegtickets te promoten. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief van elke luchtvaartmaatschappij. Het zal u helpen om op de hoogte te blijven van hun nieuwste goedkope deals en aanbiedingen.

Goedkoop vliegen is niet iets heel moeilijks. U kunt de kunst van goedkoop boeken heel gemakkelijk onder de knie krijgen. Om uw vluchtboeking minder belastend voor uw budget, u heeft enige flexibiliteit en een speciaal oog nodig om de goedkopere prijzen te vinden. Houd de volgende keer dat u besluit te vliegen rekening met de bovengenoemde punten en probeer deze uit trucs om goedkope vliegtickets te boeken. U kunt ook onze vluchtsectie bezoeken om goedkope en betaalbare vliegtickets te bekijken.