Wat kenmerkt de millennials over het algemeen?

Inhoudsopgave

Je hebt ongetwijfeld van de term millennials gehoord en als je bent geboren tussen 1980 en 1996 dan ben je er zelfs eentje. De millennials zijn de jongvolwassenen van dit moment en ze hebben een grote impact op de gehele maatschappij. 

Ze staan in de bloei van hun leven en dragen elke dag op een ongekende manier bij aan de maatschappij van Nederland. Maar natuurlijk hebben de millennials meer interessante kenmerken. In dit artikel, al zijn we bewust van het feit dat het een generalisatie is, gaan we dieper in op de belangrijkste kenmerken van de millennial.  

Avontuur en uit de comfortzone stappen

De gemiddelde millennial is zich bewust van de kansen die een welvarende maatschappij met zich meebrengt. Ze houden ervan om hard te werken, maar tegelijkertijd vinden ze het ook fijn om avonturen te beleven en uit de comfortzone te stappen. 

Ze gaan bijvoorbeeld na de studie mooie groepsreizen maken en die boeken ze via deze website. Of ze gaan in hun eentje op reis om te backpacken. Natuurlijk zijn al deze activiteiten best eng, maar uiteindelijk is het mooi om uit je comfortzone te stappen en daar is de gemiddelde millennial zich van bewust. 

Ambitieus ingesteld

De gemiddelde millennial is ook bijzonder ambitieus ingesteld en volgt niet altijd de gebaande paden. Ze zijn namelijk de eerste generatie die echt is opgegroeid met technologie, maar tegelijkertijd nog niet op jonge leeftijd een smartphone had. Ze hebben de gehele ontwikkeling van de technologie meegemaakt en weten zich dan ook prima te handhaven in deze digitale maatschappij. 

Dit zorgt er ook voor dat ze ambitieus zijn en niet altijd voor een 9 tot 5 baan met een vast contract gaan. Veel millennials besluiten bijvoorbeeld om als zelfstandige aan de slag te gaan of ze wisselen om de zoveel tijd van functie, omdat ze het leuk vinden om constant nieuwe uitdagingen aan te gaan. 

Zelfreflectief

Millennials zijn over het algemeen ook zelfreflectief ingesteld. Ze beseffen natuurlijk dat het niet altijd gemakkelijk is om zelfreflectie te tonen, maar ze zien er wel de voordelen van in. Wanneer je zelfreflectief bent ingesteld, dan kun je objectief kijken naar je eigen acties en dat brengt nieuwe inzichten met zich mee. 

Daarnaast verruimt je denkkader ook door zelfreflectie en daardoor heb je meer zicht op nieuwe perspectieven. Ook word je empathisch door zelfreflectie, want als je naar jezelf kijkt, krijg je ook meer begrip voor anderen.

Doelen stellen en bijdragen aan een betere wereld 

Natuurlijk speelt geld verdienen en jezelf goed positioneren op de arbeidsmarkt een belangrijke rol voor elke professional, maar daarnaast zijn veel millennials ook activistisch ingesteld. Dat betekent overigens niet dat ze dagelijks aan het protesteren zijn, maar ze zijn zich wel bewust van de problemen die in de samenleving spelen en doen hun best om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.