Is Agoda onderdeel van Vliegtickets.com?

In de luchtvaartindustrie zijn er tal van bedrijven en websites die diensten aanbieden aan reizigers. Een veelgestelde vraag is of Agoda een onderdeel is van Vliegtickets.com. In dit artikel wordt uitgelegd wie elk bedrijf is en wat hun relatie is in de luchtvaartindustrie.

Agoda

Agoda is een van de snelstgroeiende online reisbureaus en is opgericht in 2005 in Singapore. Het bedrijf biedt een eenvoudig te gebruiken platform aan waar reizigers accommodaties zoals hotels, resorts en hostels kunnen boeken. Agoda heeft meer dan 2 miljoen accommodaties wereldwijd in haar portfolio. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in Azië, waar het begon, maar biedt ook reisopties aan in andere delen van de wereld.

In 2007 werd Agoda overgenomen door Booking Holdings Inc., een belangrijke speler in de luchtvaartindustrie en eigenaar van meerdere andere grote reiswebsites zoals Booking.com, KAYAK, Priceline, en Rentalcars.com.

Vliegtickets.com

Vliegtickets.com is een onafhankelijk Nederlands bedrijf dat zich richt op het vergelijken en verkopen van vliegtickets. Het bedrijf werd opgericht in 1999 en heeft snel naamsbekendheid gekregen in Nederland. Vliegtickets.com werkt samen met luchtvaartmaatschappijen en andere reisorganisaties om de beste vliegticketopties aan te bieden. Naast het vinden van vliegtickets, biedt de website ook informatie over accommodaties, autoverhuur en reisverzekeringen.

De relatie tussen Agoda en Vliegtickets.com

Hoewel Agoda en Vliegtickets.com beiden actief zijn in de luchtvaartindustrie, zijn zij geen onderdeel van hetzelfde bedrijf. Agoda is een dochteronderneming van Booking Holdings Inc. en richt zich voornamelijk op het boeken van accommodaties. Vliegtickets.com daarentegen is een onafhankelijk bedrijf dat zich voornamelijk richt op het vergelijken en verkopen van vliegtickets.

Beide bedrijven kunnen samenwerken op verschillende gebieden, zoals het aanbieden van combi-pakketten van vliegtickets en accommodaties. Ook kunnen ze gebruikers doorverwijzen naar elkaars websites om zo het reisaanbod compleet te maken en reizigers beter van dienst te zijn.