Kan er met iDEAL betaald worden voor vliegtickets?

Als het gaat om het boeken van vliegtickets, hebben klanten vaak verschillende betaalmethodes ter beschikking om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken. Een populaire betaalmethode binnen Nederland is iDEAL. In dit artikel wordt onderzocht of er met iDEAL betaald kan worden voor vliegtickets binnen de luchtvaartindustrie.

iDEAL

iDEAL is een online betaalsysteem dat consumenten in staat stelt om snel, eenvoudig en veilig betalingen te verrichten via internetbankieren en is ontwikkeld door diverse Nederlandse banken. Met iDEAL kunnen consumenten betalingen direct uitvoeren in hun eigen vertrouwde bankomgeving. Bovendien zijn betalingen met iDEAL realtime, wat betekent dat ze direct worden verwerkt en ontvangen worden door de betreffende partij.

iDEAL en vliegtickets

Het is mogelijk om vliegtickets te betalen met iDEAL, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij of reisbureau die de boeking aanbiedt. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben iDEAL als betaaloptie geïntegreerd, zodat klanten met een Olandese bankrekening eenvoudig vliegtickets kunnen aanschaffen.

Voordelen van het betalen met iDEAL

 • Geen extra kosten: In tegenstelling tot andere betalingsmethoden zoals creditcards, is er vaak geen toeslag of extra kosten verbonden aan het betalen met iDEAL voor vliegtickets.
 • Geen verwerkings- of transactietijden: iDEAL-betalingen worden in realtime uitgevoerd, waardoor de ontvangende partij, zoals de luchtvaartmaatschappij, direct het geld ontvangt. Hierdoor worden de boekings- en bevestigingsprocessen van vliegtickets sneller afgehandeld.
 • Veiligheid: iDEAL maakt gebruik van de beveiligingsprotocollen van de banken waardoor het gehele betalingsproces veilig verloopt.
 • Vertrouwd: Voor klanten met een Nederlandse bankrekening is iDEAL een bekende en vertrouwde betaalmethode.

Waar iDEAL beschikbaar is voor het betalen van vliegtickets

De beschikbaarheid van iDEAL als betaalmethode voor vliegtickets varieert per luchtvaartmaatschappij en reisbureau. De volgende lijst toont enkele voorbeelden van luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus die iDEAL betalingen accepteren:

 1. KLM
 2. Transavia
 3. EasyJet
 4. Ryanair
 5. Corendon
 6. Expedia
 7. Booking.com

Om te weten of iDEAL als betaalmethode wordt ondersteund voor het boeken van vliegtickets bij een specifieke luchtvaartmaatschappij of reisbureau, is het essentieel om hun website te controleren of rechtstreeks contact met hen op te nemen.