Op welke dag kan ik het beste vliegtickets boeken?

De luchtvaartindustrie is een constant veranderende branche, en vliegticketprijzen kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het vinden van de goedkoopste vliegtickets is vaak een uitdagende taak voor reizigers, en de vraag welke dag het beste is om vliegtickets te boeken is een veelgestelde vraag. In dit artikel onderzoeken we de ideale dagen voor het boeken van vliegtickets, geven we inzichten in de prijsverschillen en bieden we enkele tips om geld te besparen op uw volgende vliegticket.

Wat beïnvloedt de prijs van vliegtickets?

Voordat we de beste dagen voor het boeken van vliegtickets analyseren, is het belangrijk om te weten welke factoren invloed hebben op de prijs van vliegtickets om het geheel beter te begrijpen. Enkele belangrijke factoren zijn:

 • Vraag en aanbod
 • Concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen
 • Brandstofkosten
 • Seizoensgebonden trends en vakantieperioden
 • Schommelingen in wisselkoersen

Al deze factoren hebben invloed op de prijs van vliegtickets, waardoor het moeilijk is om een specifieke dag of tijd als de beste te bestempelen.

Wat zegt het onderzoek over de beste dag om vliegtickets te boeken?

De meningen over de beste dag om vliegtickets te boeken, zijn verdeeld en afhankelijk van het onderzoek. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat er prijsverschillen kunnen bestaan tussen de dagen van de week. Enkele belangrijke bevindingen zijn:

 • Boeken op dinsdag wordt vaak genoemd als de beste dag om goedkopere vliegtickets te vinden. Dit komt omdat luchtvaartmaatschappijen vaak prijsveranderingen doorvoeren op maandagavond, waardoor concurrenten op dinsdag hun prijzen aanpassen.
 • Zondag wordt door sommige onderzoeken als de duurste dag beschouwd om vliegtickets te boeken.
 • Boeken in het weekend kan leiden tot goedkopere tickets voor internationale vluchten, terwijl tickets voor binnenlandse vluchten goedkoper kunnen zijn als ze midden in de week worden geboekt.

Hoewel deze bevindingen interessant zijn, kunnen ze afhankelijk van het moment, de route en andere factoren volledig verschillend zijn. Reizigers zouden daarom niet blindelings op een bepaalde dag van de week moeten vertrouwen als de beste dag om vliegtickets te boeken.

Tips voor het vinden van goedkopere vliegtickets

Hier zijn enkele tips om goedkopere vliegtickets te vinden:

 • Wees flexibel met uw reisdata: het aanpassen van uw reisdata met een paar dagen kan soms aanzienlijk goedkopere vliegtickets opleveren.
 • Boek ruim van tevoren: vliegtickets zijn meestal goedkoper als u ze verder van de vertrekdatum boekt. Experts raden aan om tussen de 3 en 7 weken voor de vertrekdatum te boeken voor binnenlandse vluchten en 2 tot 6 maanden voor internationale vluchten.
 • Gebruik prijsvergelijkingswebsites: websites zoals Google Flights, Skyscanner en Kayak kunnen u helpen bij het vinden van de goedkoopste vliegtickets door prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken.
 • Overweeg alternatieve vliegvelden: soms kunnen vliegen van of naar een ander vliegveld in de buurt goedkopere vliegtarieven opleveren.
 • Schrijf u in voor prijswaarschuwingen: veel prijsvergelijkingswebsites bieden opties om u op de hoogte te stellen wanneer er een prijsdaling is voor de route die u zoekt.

Samenvattend, er is geen garantie dat er een specifieke dag is waarop u de goedkoopste vliegtickets kunt vinden. Het loont om flexibel te zijn, verschillende opties te onderzoeken en ruim van tevoren te plannen om de beste prijs voor uw volgende vlucht te krijgen.