Van welk bedrijf is TicketSwap?

In de huidige wereld van technologie en digitalisering is het gemakkelijker dan ooit om tickets voor evenementen en vliegtickets te kopen en verkopen. Hoewel apps en websites zoals TicketSwap voornamelijk bekend staan om hun diensten in het veilig verhandelen van kaartjes voor concerten, sportevenementen en festivals, is het interessant te weten of er een overkoepelend bedrijf is achter TicketSwap. Dit artikel belicht het bedrijf achter TicketSwap en zijn mogelijke connecties met de luchtvaartindustrie.

Wie is TicketSwap?

TicketSwap is een in Nederland gevestigd bedrijf, opgericht in 2012 door Hans Ober, Ruud Kamphuis en Frank Roor. Het is ontstaan uit de behoefte om een veilige en gebruiksvriendelijke manier te bieden voor het kopen en verkopen van tweedehands tickets voor evenementen. De medeoprichters wilden een platform creëren waar mensen tickets zouden kunnen kopen zonder angst voor oplichting en fraude. Sindsdien is TicketSwap uitgegroeid tot een internationaal gebruikt platform met miljoenen gebruikers over de hele wereld. Het platform is beschikbaar in meer dan 20 talen en biedt tickets aan voor evenementen in meer dan 40 landen.

Is TicketSwap gerelateerd aan de luchtvaartindustrie?

In eerste instantie zou men kunnen denken dat TicketSwap en de luchtvaartindustrie niet direct met elkaar in verband staan, aangezien het platform zich voornamelijk richt op evenementen. Echter, met de groei van het bedrijf en de behoefte aan uitbreiding, is het niet ondenkbaar dat TicketSwap zich op een gegeven moment zou kunnen richten op het aanbieden van diensten voor het verhandelen van vliegtickets.

Opgemerkt moet worden dat het verhandelen van vliegtickets niet eenvoudig is; het gaat om heel andere regelgeving en restricties dan het verhandelen van tickets voor evenementen. Het aanpassen van een platform als TicketSwap aan de vereisten en specificaties van de luchtvaartindustrie zou een aanzienlijke inspanning vereisen. Vooralsnog heeft TicketSwap geen aankondigingen gedaan om zich op de verkoop van vliegtickets te richten.

Concluderend

TicketSwap is een onafhankelijk bedrijf, opgericht door drie Nederlandse ondernemers, zonder duidelijke connectie met een overkoepelend bedrijf of instantie. Hoewel het platform niet specifiek gerelateerd is aan de luchtvaartindustrie, is het een succesvol en groeiend bedrijf dat mogelijkheden tot uitbreiding zoekt en aan populariteit wint. Voorlopig blijft TicketSwap echter voornamelijk gericht op het aanbieden van een veilige en betrouwbare marktplaats voor evenementenkaartjes.