Wat is de beste dag om vliegtickets te boeken?

Het boeken van vliegtickets kan overweldigend zijn met fluctuerende prijzen, beschikbaarheid van stoelen en eindeloze mogelijkheden om uit te kiezen. Dit roept vaak de vraag op: wat is de beste dag om vliegtickets te boeken om de meest betaalbare optie te vinden? Hoewel er geen definitief antwoord is, hebben luchtvaartanalisten en statistieken uit de industrie bepaalde trends en tips geïdentificeerd om reizigers te helpen bij het vinden van de beste deals.

1. Overweeg om op dinsdag, woensdag of zaterdag te boeken

Over het algemeen blijkt uit onderzoek dat dinsdag, woensdag en zaterdag minder drukke reisdagen zijn. Als gevolg hiervan wordt vaak gesuggereerd dat deze dagen het beste zijn om vliegtickets te boeken vanwege de lagere vraag en mogelijk lagere prijzen. Een studie van FareCompare heeft bijvoorbeeld aangetoond dat dinsdagmiddag rond 15.00 uur de beste tijd zou kunnen zijn om vliegtickets te kopen, omdat luchtvaartmaatschappijen vaak op dit moment hun verkoop starten.

2. Vermijd het boeken op vrijdag, zondag en maandag

Vanwege de hoge vraag van zowel zakenreizigers als vakantiegangers, zijn vrijdag, zondag en maandag meestal de duurste dagen om vliegtickets te boeken. Boek indien mogelijk niet op deze dagen om hogere prijzen te vermijden.

3. Kijk naar de “Sweet Spot” voor inkoop

Onderzoek suggereert dat er een optimale tijd of “sweet spot” is om vliegtickets te kopen voor de beste prijzen. Hoewel deze periode varieert afhankelijk van de bestemming en luchtvaartmaatschappij, ligt deze doorgaans tussen 50 en 100 dagen voor de vertrekdatum. Te vroeg of te laat boeken buiten deze zogenaamde sweet spot kan leiden tot hogere tarieven.

4. Flexibiliteit is de sleutel

Een van de beste manieren om een geweldige deal te vinden, is door flexibel te zijn met betrekking tot reisdata en luchthavens. Probeer reiszoekmachines te gebruiken die u de mogelijkheid bieden om te zoeken binnen een bereik van datums en luchthavens. Bovendien kunnen algemene prijsfilters, zoals Google Flights of Skyscanner, u helpen de beste aanbiedingen te vinden door verschillende vertrek- en retourschema’s te vergelijken.

5. Last-minute deals

Hoewel het vooraf plannen in veel gevallen betere tarieven oplevert, kan het wachten op het allerlaatste moment soms resulteren in geweldige deals. Luchtvaartmaatschappijen kunnen onverkochte stoelen drastisch verlagen om de capaciteit te optimaliseren. Dit gebeurt echter meestal tijdens laagseizoenen en is zeker risicovol, omdat er geen garantie is dat u een ticket zult krijgen of veel zult kunnen besparen.

Conclusie

Hoewel er geen vaststaande regel is voor het boeken van vliegtickets, kunnen deze richtlijnen u helpen bij het vinden van de beste deals voor uw reis. Blijf flexibel met betrekking tot reisdata en luchthavens, overweeg om te boeken op dinsdag, woensdag of zaterdag en houd de algemene prijsinformatie in de gaten. Door op de hoogte te blijven van trends en strategieën, vergroot u uw kansen om de meest betaalbare vliegtickets voor uw reis te vinden.