Business class voor Indiase reizigers: alles wat u moet weten

Inhoudsopgave


Met recente overheidsregelingen en stimulansen waardoor vliegen de ‘grote gelijkmaker’ in India is, onderscheidt een business class ticket u van de hordes. Het zijn niet alleen ruime stoelen, porselein en champagne die je aan de andere kant van het gordijn krijgt, het is een manier van leven waarmee je in stijl kunt reizen en aankomen. Skyscanner vertelt je wat het betekent om veel geld uit te geven aan een premium ticket en hoe je er een kunt bemachtigen.

1. Wat is een business class ticket?

Een business class ticket geeft recht op een reisklasse van een hoger niveau dan het reguliere economy class ticket. Het is beschikbaar bij een aantal luchtvaartmaatschappijen en staat bekend onder verschillende merknamen, maar is uniform duurder dan een ticket in economy class. Oorspronkelijk was business class ontworpen als een reisklasse tussen economy en first class, maar de laatste tijd is het vervangen of samengevoegd met first class, vaak de hoogste reisklasse bij veel luchtvaartmaatschappijen. De voordelen van een businessclass-ticket zijn onder meer kwaliteitsstoelen, eten, drinken, service, grondservice, privileges bij het instappen en verschillen in wachttijd.

Lees meer: ​​Top 5 plaatsen in Mumbai met een luxe budget

2. Welke luchtvaartmaatschappijen bieden stoelen in business class aan?

Enkele binnenlandse luchtvaartmaatschappijen die zitplaatsen in business class aanbieden, zijn Air India, Jet Airways en Vistara. Populaire internationale luchtvaartmaatschappijen met zitplaatsen in business class zijn Qatar Airways, Singapore Airlines en Etihad Airways.

Comfortabel zitten is nog maar het begin

3. Wat is het verschil tussen business class en first class?

De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben hun stoelen in business class en first class samengevoegd. In degenen die beide afzonderlijk aanbieden, verschillen deze klassen op twee basismanieren: de kwaliteit van de zitplaatsen en het serviceniveau. Deze verschillen variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de route die het vliegtuig vliegt en het model van het vliegtuig. In de regel overtreffen eersteklas voorzieningen de voordelen van business class. Enkele grote verschillen zijn wachttijden, kwaliteit en voorzieningen die worden aangeboden in lounges op de grond, luchthaventransfers, instapprivileges, zitcomfort en de kwaliteit van eten en drinken.

Lees meer: ​​5-sterrenluxe: 8 van de beste spa’s in Azië

4. Recente revolutie in business class

Business class is in de loop der jaren geëvolueerd van de tussenklasse tussen economy en first class om first class bij veel luchtvaartmaatschappijen te vervangen. Dit betekent dat er een drastische verandering heeft plaatsgevonden in wat het betekent om met een business class ticket te reizen. Luchtvaartmaatschappijen hebben hun diensten geüpgraded en hun cabines een facelift gegeven, wat een bijna revolutie in business class reizen veroorzaakte.

Overweeg een van de topnamen in luxe, Qatar Airways. Deze luchtvaartmaatschappij heeft zeer recent haar nieuwe Qsuite business class aangekondigd op twee routes naar de Verenigde Staten. In een met Qsuite uitgerust vliegtuig zijn de stoelen zo ontworpen dat ze kunnen worden omgevormd tot tweepersoonsbedden, een primeur in de business class-wereld. Etihad Airlines exploiteert salons The Shave and Style om hun klanten te verwennen met natte scheerbeurten, kapsels, baard- en nagelverzorging, schoenpoetsen en haarstyling, allemaal tegen een nominale vergoeding. Hoewel deze service tijdelijk is stopgezet als onderdeel van kostenbesparende maatregelen van de luchtvaartmaatschappij, toont het aan hoezeer luchtvaartmaatschappijen bereid zijn om business class-passagiers in de watten te leggen.

Luxe spreekt voor zich

5. Hoe kan ik business class vluchtprijzen vergelijken?

Het zoeken naar een business class ticket zou net zo comfortabel moeten zijn als reizen met dat ticket. Laat Skyscanner tussenbeide komen om uw boekingsproces volledig naadloos te laten verlopen en in overeenstemming te brengen met de luxe waar uw ticket u recht op geeft.

Tijdens het zoeken naar tickets naar de door u gekozen bestemming op specifieke data, kunt u met Skyscanner de filteropties beperken tot de klasse waarin u geïnteresseerd bent. Het enige wat u hoeft te doen is ‘business class’ te kiezen in het vervolgkeuzemenu en op zoeken te klikken . U krijgt alle opties te zien die beschikbaar zijn bij luchtvaartmaatschappijen die stoelen in business class aanbieden op uw route. Als u besluit de klasse te wijzigen, gaat u opnieuw naar het vervolgkeuzemenu en stelt u uw zoekopdracht opnieuw in volgens uw specificaties.

Vanaf nu kunt u met Skyscanner alleen door premium class-tarieven bladeren als u een specifieke bestemming en reisdatums invoert. We werken eraan om deze functie toe te voegen aan al onze opwindende, gebruiksvriendelijke tools, zoals de hele maand- en jaarzoekfunctie, zoekopdrachten van en naar hele landen en zelfs zoekopdrachten vanuit ‘Overal’.

Lees meer: ​​5 van ’s werelds meest afgelegen hotels

Nu u weet hoe u aan dat business class ticket kunt komen zonder dat u zich in het zweet hoeft te werken, logt u in op Skyscanner en plant u uw volgende comfortabele reis!